چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۱:۵۴ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۳۳۸۴
حوزه بهداشت و رفاه

پزشکیان: از روز اول باید قم قرنطینه می‌شد/ رییس اداره مراقبت های واگیر وزارت بهداشت: روند افزايش بيماری کرونا تا شب عيد ادامه خواهد داشت

گفت‌وگوی ویژه خبری در مورد کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
"مقابله با ویروس کرونا " با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل و پزشکیان نایب رئیس مجلس در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب بیستم اسفندماه بررسی شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی امشب ۲۰ اسفندماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی مقابله با ویروس کرونا پرداختند.

مسعود پزشکیان نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با دعوت از وزیر بهداشت و کارشناسان مربوطه در صحن علنی حدود سه ساعت جلسه‌ای را برگزار کردیم گفت: از روز اول باید قم قرنطینه می‌شد، باید با بیماری با قاطعیت برخورد می‌کردیم، وقتی بیماری در حال گسترش است و دیگران را مبتلا می‌کند نباید اجازه دهیم تا عامل بیماری به راحتی در جامعه بگردد.

او ادامه داد: باید از روز اول با موضوع به طور قاطع برخورد صورت می‌گرفت، چین با قاطعیت ایستاد و منطقه ووهان را قرنطینه کرد و تدارکات و اقدامات لازم را انجام داد.

پزشکیان با اشاره به اینکه رئیس جمهور رئیس شورای عالی سلامت؛ است افزود: این شورا باید کل دولت را در این ماجرا درگیر می‌کرد، دولت و رئیس‌جمهور باید در خصوص بیماری مسئول باشند به طوری که رئیس مجلس هم خدمت مقام معظم رهبری نامه‌ای ارائه دادند تا مسئولیت این ماجرا پیگیری شود، در این گرفتاری دولت موظف است تمام وجود خود را بگذارد تا مشکل برطرف شود.

پزشکیان گفت: رئیس مجلس به مقام معظم رهبری در مورد تغییر ریاست ستاد مقابله با کرونا نامه نوشت.

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲ نماینده از۱۰۰ نماینده مجلس تست مثبت داشتند گفت: دولت و معاونان رئیس جمهور باید با قدرت بایستند تا با تمام وجود مشکل موجود در کشور را برطرف کنند، باید به یکدیگر کمک کنیم لذا برخورد صادقانه اگر تلخ باشد بهتر از برخورد‌های دیگر است.

او با اشاره به اینکه باید از ابتدای بروز بیماری با قاطعیت برخورد می‌شدخاطرنشان کرد: طبق قانون باید ستاد‌های استانی، شهرستانی و منطقه‌ای وارد عمل می‌شدند و خانه به خانه را مانیتور و نظارت می‌کردند، در این صورت کسی نمی‌تواند آمار غلط و یا اطلاعات غلط بدهد.

باید دولت با تمام وجود به صحنه بیاید

پزشکیان با اشاره به اینکه وزیر بهداشت مجبور است تا سیاست دولت را پیگیری کند افزود: ما می‌گوییم باید قانون اجرا می‌شد و رئیس دولت و کل سیستم با تمام وجود به صحنه می‌آمدند و خانه به خانه پیگیر ماجرا می‌شدند، دولت باید زندگی و خدمات مردم را تدارک می‌کرد، اگر قانون را درست اجرا می‌کردیم دیگر وزیر بهداشت گیر نمی‌کرد که نتواند حرفی بزند، باید به وزارت بهداشت کمک کرد، باید دولت با تمام وجود به صحنه بیاید و همه با قاطعیت بایستند لذا با شل کن و سفت کن نمی‌توان کاری را انجام داد.

سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با اشاره به اینکه وضعیت سفید یعنی هیچ گزارشی از کرونا در کشور اعلام نشده است گفت: این گزارش‌ها از آزمایشگاه‌های مختلف بر اساس سلسله مراتب موجود اعلام می‌شود، اما بر اساس جمع بندی و در ۲۴ بهمن ماه اعلام کردیم که هیچ مورد کرونا در کشور وجود ندارد و این به معنای آن است که هیچ گونه مورد کرونایی به صورت رسمی اعلام نشده؛ البته ممکن است مواردی در جا‌های مختلف وجود داشته باشد، اما به صورت رسمی اعلام نشده است.

او با بیان اینکه ما در همان زمان و بعد از گسترش ویروس کرونا در چین جلسه قرارگاه پدافند غیرعامل را تشکیل و شرایط را برای آن‌ها تشریح کردیم ادامه داد: اقدامات مرحله پیشگیری و مقابله با گسترش ویروس کرونا در کشور را بررسی و دستورالعمل‌های لازم را اعلام کردیم تا هر دستگاه بداند چه اقداماتی را باید انجام دهند.

سردار جلالی با اشاره به اینکه در آن زمان تیم‌هایی را برای بررسی کنترل ورود و خروج‌های مسافران خارجی در فرودگاه اعزام کردیم تا مشخص شود ادامه داد: ما گزارش‌هایی را تهیه و به وزارت دفاع اعلام کردیم تا دستگاه‌هایی برای تشخیص حرارت بدن مسافران تولیدشود و در اختیار آن‌ها قرار بگیرد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته سازمان پدافند زیستی را طراحی کردیم افزود: ساختار‌های مختلف را تعیین و ابلاغ کردیم لذا قرارگاه زیستی فعال شد، در ۱۰ استان سازمان پدافند زیستی تشکیل شد و وظایف آن‌ها را اعلام کردیم.

او تصریح کرد: وقتی ستاد ملی مبارزه با کرونا تشکیل شد دیدیم که اسم سازمان پدافند غیر عامل در این ستاد ملی وجود ندارد و من به عنوان نماینده ستاد کل در این جلسات شرکت می‌کنم.

سردار جلالی با اشاره به بیوتروریسم بودن ویروس کرونا عنوان کرد: برای این ویروس گمانی اولیه وجود داشت، گمانه اول؛ طغیان طبیعی و بدون دخالت انسان بود، گمانه دوم نشت آزمایشگاهی از آزمایشگاه یوهان چین بوده است و گمانه زنی سوم این است که این ویروس یک مدلی از جنگ بیولوژیک باشد.

او با اشاره به اینکه در این خصوص گمانه زنی‌های متفاوتی وجود دارد گفت: در این حوزه حدود ۶۰ درصد از فضا رسانه‌ای است که با استفاده از رسانه صنایع و مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهند، به عنوان مثال شبکه بی‌بی‌سی ۱۲۰ برنامه تولید می‌کند که ۸۰ مورد آن مربوط به ایران است و در داخل یک شرایط منفی هم شکل گرفته است؛ البته برای اینکه مطمئن شویم یک جنگ بیولوژیک است باید از طریق ویروس شناسی و بررسی در آزمایشگاه‌ها این اطمینان را به دست آوریم، ما برای بررسی این موضوع انجمن ویروس شناسی کشور را دعوت و در یک جلسه به بررسی موضوع پرداختیم.

به صورت قاطع نمی‌توان گفت که این ویروس جنگ بیولوژیک است

سردار جلالی خاطرنشان کرد: به صورت قاطع نمی‌توان گفت که این ویروس جنگ بیولوژیک است یا نه البته بخش زیادی از ویژگی‌های یک جنگ بیولوژیک را دارد، آزمایشگاه بیولوژیک آمریکا در اطراف ایران، چین و روسیه وجود دارد این ویروس بخش زیادی از ویژگی‌های جنگ بیولوژیک را دارد.

او با اشاره به جنگ رسانه‌ای و بمباران اطلاعاتی دشمن علیه کشورمان گفت: اخبار بخشی از پدافند زیستی است و اقدامات مقابله کار رسانه‌ای است، رسانه باید کار‌های آموزشی را انجام دهد، در آمریکا یک ستاد ویژه‌ای برای اعلام اخبار کرونا تشکیل شده و اگر کسی غیر از این ستاد اخبار کرونا را اعلام کند جریمه می‌شود. ما باید یک ستاد رسانه‌ای برای مقابله با جنگ رسانه‌ای و اخباری که در فضای موجود وجود دارد تشکیل دهیم، بر اساس قانون موجود کشور ما بهترین کسی که می‌تواند شرایط را مدیریت کنند رئیس‌جمهور یا معاون اول رئیس جمهور است.

سردار جلالی خاطرنشان کرد:پدافند زیستی تنها مسئله پزشکی نیست و بخش‌های مختلفی دارد، وقتی این کار به وزارت بهداشت سپرده می‌شود کار‌هایی به او داده شده که در اختیار او نیست و توان انجام آن را ندارد و ما می‌بینیم که مواجه می‌شویم با احتکار ماسک.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: سازمان پدافند غیر عامل کشور تمامی برنامه‌ها، آموزش‌ها و ساختارسازی و رزمایش‌های مختلف را انجام داده و آمادگی‌های لازم را داریم و در سال گذشته سناریو مشابه کرونا که امروز وجود دارد را تمرین کردیم، اما وقتی در شب عملیات و آغاز موضوع شما ساختار را به هم می‌زنید آن آمادگی‌ها را از بین می‌برد، زیرا کسی یاد نگرفته است که از پزشک دستور بگیرد، در دستگاه مانند دستگاه اجرایی، پلیس و بخش صنعتی از یک پزشک دستور نمی‌گیرند و این وظیفه باید به عهده یک استاندار بر اساس ساختار قرار می‌گرفت، ستاد ملی مقابله با کرونا نیز باید به ریاست رئیس‌جمهور یا معاون اول شکل بگیرد و این مهم یک ضرورت بسیار جدی است که می‌تواند به رفع بحران موجود کمک بسیاری کند.

او افزود: وقتی که وزارت بهداشت تصمیم می‌گیرد که گردشگری و مسافرت تعطیل شود بخشی از آن اقتصاد است بخش‌هایی مانند گردشگری، هتلداری و مسائلی جانبی تعطیل می‌شود و به شدت اقتصاد را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛ پس باید تصمیم گیری و برنامه ریزی درست در این زمینه وجود داشته باشد.

حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت‌های واگیر وزارت بهداشت طی تماس تلفنی با برنامه با اشاره به اینکه ارائه روند افزایشی یا کاهشی بیماری کرونا، زمانی یک هفته‌ای یا ده روزه را می‌طلبد گفت: روند افزایش بیماری کرونا تا شب عید بیشتر خواهد بود.

  • 13
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش