به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وب ام دی CDC شش علامت حس سرما، درد عضلانی، سردرد، گلودرد، لرز مکرر همراه با حس سرما و از دست رفتن چشایی یا بویایی را به فهرست علایم بیماری کووید- ۱۹ ناشی از ویروس جدید کرونا (corona) افزوده است.
این فهرست طولانیتر علایم به افرادی که بخواهند بفهمند علائمشان مربوط به کووید- ۱۹ است، کمک کند.
در هفته های گذشته شیوع ویروس کرونا گزارش هایی در مورد بیماران متعدد مبتلا به کووید- ۱۹ منتشر شده بود که بیماری شان با از دست رفتن حس چشایی یا بویایی و نیز درد عضلانی، لرز و سردرد آغار شده است.
CDC می گوید علایم کووید- ۱۹ امکان دارد ۲ تا ۱۴ روز پس از قرارگیری در معرض ویروس بروز کند و به علاوه به «نشانه های هشدار دهنده وضعیت اضطرای» اشاره می کند که شامل در اشکال در تنفس، احساس درد یا فشار مداوم روی قفسه سینه، کبودی لب ها یا صورت و گیج شدن یا خواب آلودگی (Drowsiness) می شوند. افارد دچار این علایم باید سریعاً کمک پزشکی درخواست کنند.
CDC در عین حال می گوید این فهرست تمامی علایم بیماری کووید- ۱۹ را شامل نمی شود و درصورتی که دچار علایم دیگری شده باشید که شدید یا نگران کننده باشند، باید با پزشکتان تماس بگیرید.
این سازمان همچنین تأکید می کند که اشخاص سالمند یا افراد دچار بیماری زمینه ای پزشکی مثل بیماری قلبی و ریوی بیشتر در معرض دچار شدن به عوارض وخیم تر کووید- ۱۹ هستند، بدین ترتیب باید بیشتر مراقب علائمشان باشند.
این علایم جدید به فهرستی از علایم افزوده می شود که دانشمندان با بررسی بیشتر بیماری کووید- ۱۹ آن ها را کشف می کنند. مبتلایان به کووید- ۱۹ همینطور مشکلات گوارشی مثل بیماری اسهال را گزارش کرده اند.
بعضی بیماران دیگر دچار ضایعات پوستی ارغوانی یا آبی رنگ روی پاهایشان شده اند که در کودکان و جوانان شایع تر بوده و «انگشت کووید» نامیده شده است.
ویروس کرونا همینطور در نتیجه ایجاد لخته های خونی سبب سکته مغزی (stroke) در بزرگسالان، حتی اشخاص بدون سابقه قبلی سکته مغزی (stroke) و دارای علائم خفیف بیماری شده است.
ژاپن فهرست جدیدی از علائم کرونا را منتشر کرد
ایرنا نوشت: این فهرست برای بیمارانی تهیه شده است که علائم خفیفی دارند و در مراکز تعیین شده و یا در منازل خود در حال بهبود هستند.
این فهرست شامل «رنگ پریدگی صورت، کبودی لب ها، مشکلات تنفسی از قبیل درد سینه، ناتوانی از دراز کشیدن و تنها قادر بودن به تنفس در حالت نشسته و بالا و پائین افتادن شانه ها هنگام نفس کشیدن» است.
وزارت بهداشت ژاپن می گوید: بیماران و خانواده های آنها باید دو بار در روز این فهرست را چک کنند.
این وزارتخانه اضافه کرده است: در صورت ظاهر شدن هر کدام از این علائم، کسانی که در منزل در حال بهبود یافتن هستند باید فورا با مسئولان مربوط در شهرداری تماس بگیرند کسانی هم که در هتل ها هستند باید پرستاران حاضر در محل را صدا کنند.
انتشار این گزارش در حالی است که دولت ژاپن در حال بررسی «تمدید وضعیت اضطراری در کشور» که بخاطر دنیاگیر شدن ویروس کرونا اعمال شده بود، برای حدود یک ماه دیگر است این وضعیت اضطراری قرار است چهارشنبه آینده پایان یابد.
"آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن در نشست کمیسیون بودجه مجلس سنا گفت: این پرسش هنوز باقی است که آیا پایان دادن به وضعیت اضطراری در روز ششم ماه مه امکان پذیر است یا خیر، که ظاهرا هنوز بعید به نظر می رسد.
وی در مورد «درخواست ها برای تغییر زمان آغاز سال تحصیلی در ژاپن» هم گفت: هنگامی که دولت تغییر یا عدم تغییر آغاز سال تحصیلی از ماه آوریل به سپتامبر را در نظر بگیرد گزینه های مختلفی را هم بررسی خواهد کرد.
بعضی از استانداران و احزاب مخالف به دلیل طولانی شدن تعطیلی مدارس در بحبوحه شیوع ویروس کرونا می خواهند که آغاز سال تحصیلی به ماه سپتامبر موکول شود.
آبه تصریح کرد که از اینکه بعضی از افراد خواهان دوراندیشی و احتیاط هستند آگاه است و مایل است گزینه های مختلف را بررسی کند.
- 19
- 6