چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۲ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۲۰۴۱
حوزه بهداشت و رفاه

چرا کروناویروس با گرم شدن هوا از بین نرفت؟

کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
علی‌محمد احدی گفت: انتظار اولیه ما این بود با گرمتر شدن هوا ویروس کرونا از بین برود، اما با آغاز پیک دوم کرونا در مناطق گرمسیری، متوجه شدیم که این ویروس قدرت عفونت‌زایی بالایی در شرایط گرم و مرطوب دارد.

دانشیار ژنتیک ملکولی دانشگاه شهرکرد گفت:منشا اصلی شیوع کووید ۱۹ از خفاش آغاز شد، زمانی که خفاش پرواز می کند دمای بدن آن تا نزدیک ۴۷ درجه افزایش پیدا می کند اما به نظر می رسد در طی تکامل این ویروس به شرایط دمایی بالا سازش پذیری پیدا کرده است.

علی محمد احدی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه ویروس ها از نظر ژنتیکی و مدل زندگی خود به دو دسته DNA دار و RNA دار تقسیم بندی می شوند ، اظهار کرد :ویروس هایی که دارای DNA هستند معمولا نسبت به سایر ویروس ها اندازه بزرگتری دارند که از جمله این ویروس ها می توان به آبله اشاره کرد ، اما ویروس کووید ۱۹ یک ویروس RNAدار نسبتا بزرگ است و بخاطر ماده ژنتیکی آن انتظار می رفت ویروس ناپایداری باشد.

دانشیار گروه ژنتیک ملکولی دانشگاه شهرکرد ادامه داد :معمولا پایداری و ناپایداری این ویروس ها بر اساس اندازه و سایر موارد مانند داشتن RNA ژنومی مشخص می شود.

وی با بیان اینکه کووید ۱۹ از خانواده کرونا (corona) ویروس ها دارای ماده ژنتیکی RNA است، گفت:همچنین ویروس های RNA دار به یک رشته و ۲ رشته تقسیم بندی می شوند ، حتی گاهی ساختار این نوع ویروس ها به چند رشته نیز افزایش پیدا می کند، مثلا در کرونا (corona) ویروس که در بدن انسان منجر به بیماری اسهال می شود حدود ۱۱ کپی RNA وجود دارد و این به تنوع بالای ویروس کمک می کند.

احدی با تأکید بر اینکه کووید ۱۹ دارای RNA تک رشته ای اصطلاحا مثبت است، توضیح داد:ویروس های RNA دار تک رشته ای نیز به دو بخش مثبت و منفی تقسیم می شوند و در رشته های منفی ویروس RNA دار، ژنوم ویروس پس از تبدیل به نوعی DNA به داخل ژنوم میزبان می رود ، کووید ۱۹ باتوجه به مثبت بودن رشته، داخل ژنوم نمی رود و به طور مستقیم می تواند پروتئین بسازد و می توان گفت این به نوعی نکته مثبت این ویروس است، چرا که خطری، ژنوم فرد را تهدید نخواهد کرد.

دانشیار گروه ژنتیک ملکولی دانشگاه شهرکرد در خصوص ارث بری و میزان آسیب ویروس RNA دار کووید ۱۹، به ژنوم انسان یادآور شد :ویروس های خانواده کرونا معمولا از نظر تعداد ژن و طول ژنوم نسبت به سایر ویروس های RNA دار، ویروس های بزرگی هستند.

قدرت عفونت زایی بالای کرونا (corona) در شرایط گرم و مرطوب

وی افزود:انتظار اولیه ما این بود با گرمتر شدن هوا ویروس کرونا (corona) از بین برود، اما با آغاز پیک دوم کرونا در مناطق گرمسیری، متوجه شدیم که این ویروس قدرت عفونت زایی بالایی در شرایط گرم و مرطوب دارد.

احدی بیان کرد :منشأ اصلی شیوع کووید ۱۹ از خفاش آغاز شد و معمولا نیز منشأ سایر ویروس های هم خانواده های آن از جمله SARS( سارس) عمدتاً از خفاش است و یک ویژگی منفی از این نوع ویروس ها قدرت بالای تغییر میزبانی و انتقال بین سایر موجودات است، زمانی که خفاش پرواز می کند دمای بدن آن تا نزدیک ۴۷ درجه افزایش پیدا می کند اما به نظر می رسد در طی تکامل این ویروس به شرایط دمایی بالا سازش پذیری پیدا کرده است و باتوجه پوشیده شدن RNA ژنونی ویروس با یک غلاف پروتئینی، ناپایداری دمایی کمی دارد.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه کووید ۱۹ مقاومت بالایی دارد، خاطرنشان کرد :برای از بین بردن ویروس طبق توصیه پزشکان و متولیان بهداشت به مدت ۲۰ ثانیه دست های خود را بشویید و یا در هنگام اسپری کردن الکل نیاز به مدت زمان بیش تری برای از بین بردن ویروس کرونا وجود دارد ، همچنین باید به این نکته توجه کرد که تعداد ویروسی که وارد بدن می شود در بیماری زایی اهمیت بالایی دارد و باید با حفظ فاصله اجتماعی از ورود تیتر بالای ویروس به بدن جلوگیری کرد.

ساختار کرونا (corona) شبیه ساختار ویروس هایی مانند ایدز و هپاتیت نیست

وی در ادامه با اشاره به اینکه ساختار ویروس کووید ۱۹ به هیچ وجه شبیه ساختار ویروس هایی مانند ایدز و هپاتیت نیست، گفت:این ویروس ها معمولا در انتهای ژنوم خود ۲ بازوی مشابه با برخی از نواحی ژنوم انسان دارند، برای مثال ویروس ایدز زمانی که در سلول های هدف فرد وارد می شود یک DNA مکمل ساخته و آن را از طریق بازوهای مشابه با یک مکانیسم شکست و بست وارد ژنوم انسان می کند و باعث آسیب و به هم ریختن تنظیمات مولکولی ژنوم می شود که این آسیب شامل اختلالات و بروز سرطان است.

احدی اضافه کرد:کرونا (corona) ویروس جزو ویروس های نادر است که به کمک RNA رپلیکاز خود RNA می سازد، اما به هیچ وجه چیزی شبیه به DNA در آن وجود ندارد و نیازی به ساخت DNA نیز ندارد بنابراین ارث بری در این ویروس وجود ندارد که این مسئله کاملا اثبات شده است و ماداران باردار نگران ارث بری جنین خود در مواجه با این ویروس نباشند.

کرونا از مادر به جنین منتقل می شود؟

دانشیار گروه ژنتیک ملکولی دانشگاه شهرکرد توضیح داد:تنها مشکلی که ویروس کرونا (corona) می تواند به جنین وارد کند به واسطه ایجاد تب و التهاب در مادر است، بنابراین نیاز است تب مادر در شرایط ابتلا به این ویروس کاملا کنترل شود تا به واسطه تب آسیبی به جنین وارد نشود و ممکن است محدودیت استفاده از برخی داروها داشته باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد :باتوجه به اینکه جنین اکسیژن را از خون مادر می گیرد به واسطه ابتلای مادر به کرونا (corona) و مشکلات ریوی، جنین دچار بیماری تنفسی نمی شود، اماباید سطح اکسیژن خون مادر به شدت کنترل شود تا به مغز جنین آسیب نرسد.

  • 16
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش