دکتر محمد صادق رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : آمار اطفال مبتلا به ویروس کرونا این روزها در سطح کشور و به طبع در استان مازندران روز به افزایش است و این رویه نه تنها سلامت این گروه سنی که سلامت سایر گروههای سنی را به دلیل ناقل بودنشان تهدید می کند.
وی گفت : عدم ابتلا کودکان و اطفال به ویروس کرونا ناشی از اطلاعات نادرست نسبت به این بیماری بوده است ، چرا که همان میزان که سایر گروه های سنی اعم از بزرگسالان در معرض خطر جدی این بیماری در صورت عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی قرار دارند، کودکان و اطفال نیز در امان نیستند.
علائم احتمالی کرونا در کودکان
فوق تخصص بیماری عفونی کودکان تب بالا و بثورات پوستی ، قرمزی چشم ، تنفس تند و سخت ، کبودی زبان یا لب ها ، بی قراری بیش از اندازه ، خشکی مخاط دهان ، کاهش حجم ادار و تب بیش از ۴۰ درجه را از نشانه های احتمالی ابتلا کودکان و اطفال به ویروس کرونا بیان کرد.
دکتر رضایی اظهار داشت : اگرچه شدت بیماری کرونا در کودکان و اطفال گاهی همانند بزرگسالان نیست ، ولی خطر جانی برای این گروه سنی به خصوص دارای بیماری پیش زمینه ای در صورت ابتلا وجود دارد و باید والدین مراقبت بیشتری از کودکان در این روزهای کرونایی داشته باشند.
وی شستن مکرر دست کودکان و استفاده از ماسک در صورت خروج از منزل و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی را از راهکارهای مهم پیشگیرانه برای این گروه سنی اعلام کرد و از مادران خواست در صورت مشاهده علایم ویروس کرونا در کودکانشان به پزشک مراجعه کنند.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی گفت : والدین باید توجه داشته باشند اگر فرزندشان به کرونا مبتلا شد ، حتما باید ۲ هفته کودک را از سایر افراد خانواده جدا کنند.
ویروس کرونا که سی ام بهمن ماه سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار در بابل در استان مازندران نیز شیوع یافت ، همچنان در این استان تاخت و تاز دارد . طبق آخرین گزارش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل در مجموع حدود یکهزار و ۲۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های این استان بستری هستند.
کودکان "کرونایی" را شناسایی کنید
یک فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال با بیان اینکه علائم کرونا در کودکان شامل تب، سرفه، عطسه و... است، گفت: در تعدادی از کودکان بویژه با شروع فصل گرما، کرونا با علائمی شبیه مسمومیت خود را نشان میدهد.
دکتر کیقباد قدیری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شیوع بیماری کرونا بین کودکان، گفت: با وجود اینکه در ماههای ابتدایی شیوع کرونا عمدتا بزرگسالان درگیر این بیماری می شدند، اما حالا خیلی از کودکان نیز از این بیماری و خطرات آن بی نصیب نماندهاند.
وی افزود: خوشبختانه همچنان علائم بیماری کرونا در کودکان اغلب به شکل خفیف است و این بیماری همچنان برای این سنین با خطرات کمتری همراه است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: چنانچه کودک بیماری زمینهای نداشته باشد، در اغلب موارد بیماری برای او خطر چندانی ندارد و با بروز علائم خفیف ظرف دو هفته بهبود پیدا میکند. البته این بیماری کرونا برای سنین زیر یک سال خطرناک بوده و بطور معمول نوزادان به شکل شدیدتری این بیماری را می گیرند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال در خصوص علائم بیماری کرونا در کودکان، گفت: در کودکان هم همانند بزرگسالان علائم، تب، سرفه، عطسه و کوفتگی بدن وجود دارد و بروز این علائم حتی به شکل خفیف می تواند نشانه ای از ابتلای کودکان به کرونا باشد.
وی افزود: گاهی کرونا در کودکان به شکل یک سرماخوردگی بسیار ساده بروز پیدا می کند و والدین در این زمینه باید هوشیار باشند.
وی افزود: در فصل گرما شاهد طیف دیگری علائم از جمله اسهال، استفراق و علائمی مشابه مسمومیت هستیم که این علائم در کودکان مبتلا به کرونا بسیار شایع است.
قدیری تصریح کرد: بروز هر یک از این علائم ولو خفیف می تواند زنگ خطری برای ابتلای کودکان به کرونا باشد و والدین باید هرچه سریعتر این کودکان را نزد پزشک ببرند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال با بیان اینکه عمده کودکان با تعطیلی مهدکودک ها و مدارس در محیط خانه هستند، گفت: بیشترین دلیل ابتلای کودکان به کرونا، انتقال از طریق والدین و افراد بزرگسال خانواده است و در همین راستا توصیه می شود والدین در محیط خانه تا حد امکان رعایت نکات بهداشتی و فاصله مجاز با کودکان خود را داشته باشند.
وی افزود: اگر والدین در محیط های آلوده و شلوغ تردد و یا فعالیت دارند، باید بیشتر مراقب فاصله خود با کودکان باشند.
- 22
- 6