چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۵۲ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۱۲۰
حوزه بهداشت و رفاه

منفی بودن تست کرونا دلیلی برای عدم ابتلا به آن نیست

منفی بودن تست کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
متخصص بیماری های داخلی بیمارستان آیت الله طالقانی گفت: منفی بودن تست کرونا به معنای عدم ابتلا به بیماری نیست.

یک متخصص بیماری های داخلی بیمارستان آیت الله طالقانی در مورد انواع تست های کرونا توضیحاتی ارائه و تأکید کرد: منفی بودن تست به هیچ عنوان رد کننده ابتلا به بیماری نیست!

به گزارش تسنیم، دکتر علی پیرصالحی گفت: دو نوع تست رایج تشخیصی آزمایشگاهی کرونا دردسترس است؛ تست های PCR که اسید نوکلئیک ویروس را مورد بررسی قرار می‌دهند و سنجش آنتی بادی ها که به بررسی آنتی بادی های IgM و IgGو اخیراً IgA می پردازند.

او اظهار‌کرد: بطور کلی تست های تشخیصی کرونا (corona) کاربردهای مختلفی دارد و علاوه بر تأیید تشخیص، به منظور بررسی های دوره های مختلف بیماری، توسط پزشک درخواست می شود.

پیرصالحی در مورد کارکرد تست های PCR توضیح داد: این تست ها اسید نوکلئیک ویروس را شناسایی می کند از طریق سواپ حلق و نازوفارنکس از راه دهان (Mouth) و بینی نمونه گیری انجام می شود.

او گفت: علاوه بر روش استاندارد نمونه گیری به وسیله سواپ از حلق و نازوفارنکس، در بعضی موارد مشاهده می شود که از روش شستشوی حلق برای نمونه گیری استفاده می شود که این روش با خطای زیاد و نتایج کاذب همراه است.

او ادامه داد: در روش مولکولی که تحت عنوان تست PCR انجام می شود بسته به کیت مصرفی دو ژن یا سه ژن ویروس مورد بررسی قرار می گیرد که اکنون به علت استفاده از کیت های مختلف و همچنین تأیید یا عدم تائید مجدد گزارش های مشکوک، تفاوت در گزارشات مشاهده می شود و اهمیت انجام این آزمایش ها با نظر پزشک و در آزمایشگاه های مورد تائید ارزش بیشتری پیدا می کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت :دقت تست های PCRدر نمونه های تهیه شده از ترشحات ریه توسط نمونه برداری بیش از ۹۰ درصد بوده و در سایر نمونه ها، دقت آن بسته به نوع نمونه گیری، تیتر ویروس، نوع کیت مصرفی و ... تحت تأثیر قرار می گیرد.

پیرصالحی، دقیق ترین و ارزشمندترین تست شناسایی کووید ۱۹ را خصوصاً در مراحل ابتدایی، تست های PCRدانست.

او تست های ارزیابی تیتر آنتی بادی ها با کیت های سریع (Rapid test) را یکی دیگر از تست های در دسترس دانست و توضیح داد: این تست ها به تست های سریع معروف هستند و از طریق خون انجام می شود. نتیجه این تست ها در عرض چند دقیقه مشخص می شود. با این وجود این تست ها در مقایسه با تست های PCR وهمچنین سنجش تیتر آنتی بادی ها دارای ارزش کمتری هستند و موارد منفی کاذب به علت دقت و حساسیت پائین این تست ها بسیار زیاد است ولی با این وجود مثبت بودن تست میتواند به میزان چشمگیری برای کادر درمان ارزشمند باشد.

متخصص بیماری های داخلی درباره سایر تست های تشخیصی کرونا نیز اظهار‌کرد: یکی از تست های رایج، تست آنتی بادی یا پادتن هایی هستند که علیه ویروس ترشح میشوند که اخیراً به شکل فراگیری رایج شده و این تست ها هنگامی که آنتی بادی علیه ویروس ترشح می شود قابل شناسایی است.

پیرصالحی با اشاره به اینکه با استفاده از تست های آنتی بادی میتوان زمان بیماری را پیش بینی کرد گفت: با این تست ها می توانیم مراحل ابتدایی، حاد و بهبودی بیماری را شناسایی کنیم. این تست ها به انواع مختلف IgA، igM و IgGتقسیم می شوند.

به گفته این استاد دانشگاه تست های IgMدر واقع آنتی بادی و یا پروتئین هایی هستند که بدن در ابتدای مواجهه با ویروس ترشح می کند و لذا در مرحله ابتدایی افزایش پیدا می کند و بالا بودن سطح آن نشان دهنده مراحل ابتدایی و یا حاد کروناست.

او ادامه داد: این آنتی بادی معمولاً از روز هفتم شروع به افزایش می کند با این وجود، در بسياري از اشخاص علی رغم ابتلا به ویروس این آنتی بادی ها با روش های موجود قابل شناسایی نیست لذا منفی بودن سنجش تیتر آنتی بادی دلیل بر رد گزارش مثبت مولکولی یا نادیده گرفتن علائم بالینی نمی شود و تفسیر این موارد باید توسط پزشک انجام شود.

این متخصص بیماری های داخلی همچنین درباره تست های IgGنیز توضیح داد: بطور معمول از روز ۱۴ پس از ابتلا به کرونا، بدن علیه این ویروس آنتی بادی به اسم IgG ترشح می کند که این آنتی بادی میتواند تا حدودی ایمنی نسبی علیه این ویروس ایجاد کند. نتیجه این تست ها بستگی به ایمنی دارد که در بدن علیه این ویروس ایجاد می شود، ولی درباره این موضوع که ماندگاری این پادتن ها به چه میزان است هنوز اطلاعات کافی دردسترس نیست.

او در پاسخ به این سوال که میزان دقت تست های شناسایی ویروس کووید۱۹ در مراحل مختلف بیماری چگونه ارزیابی می شود، توضیح دادمطالعات بر روی تست های IgM و IgGنشان می دهد که این تست ها در هفته اول خیلی کمک کننده نیستند و در هفته اول نهایتاً ۳۰ درصد از بیماران با این تست ها شناسایی میشوند ولی از هفته دوم به بعد تقریبا تا ۷۰ درصد دقت شناسایی بالا رفته و از هفته سوم به بعد، دقت حدود ۹۰درصد، افزایش می یابد لذا در مراحل اولیه بیماری، انجام تست های IgM و IgGتوصیه نمی شود. با این وجود در مواردی که تیتر آنتی بادی پائین باشد امکان دارد نتیجه منفی گزارش شود.

پیرصالحی در مورد مثبت شدن تست های آنتی بادی نیز گفت: اگر IgG و IgM بالا باشد نشان دهنده این موضوع ست که بیمار در مراحل حاد بیماری قرار دارد، ولی در مواردی که صرفا تست IgGبالا باشد، بیمار وارد فاز بهبودی شده است.

متخصص بیماری های داخلی در بخش دیگری نیز توضیح داد:نتیجه تمامی تست هایی که انجام می شود می تواند مثبت کاذب و یا منفی کاذب شوند ولی این موضوع که این تست ها در چه بازه زمانی درطول بیماری انجام شود در تفسیرها مهم است.

او یادآور شد: تفسیر چگونگی نتیجه تمامی تست ها با پزشک است و در بعضی از موارد امکان دارد فرد دچار بیماری خفیف شده باشد ولی آنتی بادی ها مثبت نشوند، بنابراین تمامی این موارد باید با ملاحضات خاصی انجام شود.

به گفته پیرصالحی بطور کلی تکنیک، زمان ابتلا و فردی که نمونه گیری را انجام می دهد در پاسخ مثبت و منفی کاذب اثر گذار است.

منفی بودن تست کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

پرهیز از انجام تست های خودسرانه از مهمترین توصیه هایی بود که دکتر پیرصالحی بر ضرورت توجه به آن از سوی مردم تأکید کرد و گفت: امکان دارد تفسیر این گزارشات فرد و یا کادر درمان را گمراه کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه انجام آزمایشات خودسرانه تست های کرونا را مورد انتقاد قرار داد و گفت: تست های تشخیصی کرونا صرفا با نظر پزشک متخصص و یا گروه پزشکی باید انجام شود.

او در توضیح اینکه از چه زمانی می توان از تست های آنتی بادی استفاده کرد اظهار‌کرد: تست های آنتی بادی باید به صلاحدید پزشک انجام شود. اگر تست PCRمنفی باشد ولی علایم بیماری وجود داشته باشد برای اطمینان از احتمال ابتلا به کرونا تست ها آنتی بادی میتواند کمک کننده باشد.

این متخصص بیماری های داخلی تأکید کرد: به طور کلی کادر درمان به دلیل نتایج کاذب تست ها صرفا وابسته به نتیجه نهایی تست ها نیستند و از فاکتورهای دیگری نیز بهره می برند به طور مثال تست هایی وجود دارد که ردپای بیماری کرونا را در بیماران علامت دار نشان می دهد. همچنین تظاهرات سی‌ تی اسکن (Computed tomography) در خيلي از این بیماران به صورت تیپیک است یعنی با کمک یافته های رادیولوژی میتوان وجود بیماری را در اشخاص تشخیص داد چرا‌که به صورت بیولوژیک این موارد در پیگیری ها مؤثر است.

پیرصالحی با اشاره به اینکه تست ها به میزان قابل توجهی میتواند مؤثر باشد گفت: اگر چنانچه تست ها مثبت باشد این مهم میتواند در تائید تشخیص ها موثرتر واقع شود ولی منفی بودن تست به هیچ عنوان رد کننده ابتلا به بیماری نیست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه یکی از مشکلات و چالش های تست ها را، انجام خودسرانه توسط افراد دانست و تأکید کرد: عددها ممکن است عددهای مبهمی باشد و یا شخص علایم داشته باشد ولی تست منفی باشد بنابراین باید تمامی ملاحضات مورد تفسیر قرار گیرد ولی بطور کلی برای بیماران حاد منتظر تست ها نمی مانیم و با علائم کلی و آزمایشات مختلف و به صورت تجمیعی این اقدامات انجام می شود.

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش