دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۹:۲۴ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۰۰۹
حوزه بهداشت و رفاه

مبتلایان خفیف کرونا از آویشن و شربت زوفا استفاده کنند

محرز: مردم هنوز نمی‌دانند به کجا باید مراجعه کنند/ مردانی: ۸۵ درصد مبتلایان به کرونا نیاز به بستری ندارند

بستری بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا با تاکید بر لزوم مراجعه افراد دارای علامت و همچنین بیماران کرونا مثبت به پزشک و مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته وزارت بهداشت، گفت: اخیرا بیمارانی می بینیم که متاسفانه وقت‌شان در خانه تلف شده و در مراحل آخر بیماری مراجعه کرده اند.

دکتر مینو محرز در گفت‌وگو با ایسنا، درباره میزان روزهایی که یک فرد کرونا مثبت باید در قرنطیه بماند، گفت: از آنجایی که فعلا تست زیادی در دسترس مردم نیست و هزینه تست PCR هم برای مردم در بخش خصوصی بالاست، توصیه الزامی به انجام تست نمی‌کنیم. حال اگر فردی مثبت شده است یا علائم دارد، باید دو تا سه هفته در قرنطینه و ایزولاسیون باشد.

کرونایی ها چند روز باید در قرنطینه باشند؟

وی با بیان اینکه در عین حال افراد مبتلا به کرونا باید تا شش هفته در خانه و در مواجهه با دیگران حتما ماسک بزنند، افزود: زیرا ممکن است هنوز ویروس در بدن فرد وجود داشته باشد و بیماری را به دیگران منتقل کند. بنابراین ماندن در قرنطینه دو هفته بعد از شروع علائم در بیمار مبتلا به کرونا الزامی است و تا شش هفته باید حتی در خانه هم از ماسک استفاده کند. البته می تواند از اتاقش بعد از دو هفته خارج شود.

محرز با بیان اینکه عدم رعایت این موارد منجر به افزایش ابتلا به ویژه در خانواده‌ها می‌شود، ادامه داد: حال وقتی که خانواده‌ها در معرض ابتلا قرار گیرند، افراد مسن و افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، به کرونا مبتلا می‌شوند که این موارد بیشترین موارد بدحال را تشکیل می‌دهند که مرگ و میر هم دارند. در ایام عید مردم به دیدن افراد سن بالا نمی‌رفتند که همین موضوع منجر به کاهش مرگ و میر شد.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفت: ما بعد از ۹ ماه یاد گرفته‌ایم که بیمارانی را که وضعیت بهتری دارند، به صورت سرپایی درمان کنیم، اما به هر حال بیمار سرپایی هم باید تحت کنترل باشد. تمام مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته وزارت بهداشت آموزش دیده‌اند که به بیماران دستورالعمل ایزولاسیون داده و در صورت لزوم داروهایی مانند کلروکین را برایشان تجویز کرده و وضعیت بیماری‌شان را ارزیابی می‌کنند. حال اگر وضعیت بیماری خطرناک بود، او را به بیمارستان می‌فرستند.

محرز با بیان اینکه برخی از بیماران در هفته اول ابتلا به کرونا شرایط خوبی دارند، اما از هفته دوم به بعد بیماری‌شان شدت می‌یابد، گفت: اخیرا بیمارانی دیده‌ام که متاسفانه وقت‌شان در خانه تلف شده است. از مردم خواهش می‌کنم بیماران‌شان را در خانه نگه ندارند. بیمار مبتلا به کرونا باید ارزیابی شود و مشخص شود که آیا بیماری‌اش در مرحله خفیف، متوسط، شدید یا خیلی شدید است. همه این موارد دستورالعمل‌های خاصی برای درمان دارد. در یک مرحله بیمار باید حتما بستری شود، اما در یکسری بیماران را هم می‌توان به صورت سرپایی درمان کرد. حال برخی به این مساله توجه نمی‌کنند و اخیرا در مواردی شاهدیم که وقت بیماران در خانه تلف می‌شود.

وی درباره زمان مراجعه بیمار مبتلا به کرونا، گفت: بیمار اگر مثبت شد، باید به پزشک مراجعه کند. در حال حاضر تمام مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته که متعلق به شبکه بهداشتی است، آموزش دیدند تا بیماران را ارزیابی کنند که یا به صورت سرپایی بیمار را درمان می‌کند و اگر نیاز به بستری داشته باشد، او را به بیمارستان می‌فرستند. در عین حال بیماران را به صورت تلفنی پیگیری می‌کنند. این سیستمی که داریم، عالی است، اما مردم نمی‌دانند که به کجا باید مراجعه کنند.

بازارهای غیرقانونی و جان هایی که از دست می روند

محرز با اشاره به بازارهای غیرقانونی تامین دارو، گفت: سیستمی که در آن برخی داروها به صورت قاچاق به فروش می‌روند، مشکل ایجاد می کند. در بیمارستان داروهای استاندارد و بر اساس سهیمه بندی ارائه می‌شود. حتی باید پوکه داروی ضدویروس را تحویل دهیم تا مبادا وارد بازار آزاد شود. زیرا قیمت آن در بیمارستان کم است، اما در بازار آزاد میلیون‌ها قیمت پیدا می‌کند. بنابراین سیستم ناصرخسرو و تامین دارو از چنین بازارهایی فاجعه است که باعث می‌شود وقت بیمار تلف شود و وقتی به بیمارستان می‌رسد در مراحل آخر بیماری است. در حالی که شاید اگر زودتر می‌آمد، می‌شد بیمار را نجات داد.

وی تاکید کرد: درست است در خانه با پزشک و پرستار و اکیپ مجرب می توان کرونا را درمان کرد، اما در مواردی که این درمان‌ها تخصصی نباشد، بیمار دچار مشکل می‌شود. بنابراین توصیه ام این است که حتما به درمانگاه ها و مراکز تخصصی مراجعه کنند تا ارزیابی شوند و زمان را از دست ندهند.

وی ادامه دارد: در عین حال افرادی هم که تست مثبت ندارند، اما علائمی مانند تب یا تنگی نفس دارند حتما باید به پزشک مراجعه کنند.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا:۸۵ درصد مبتلایان به کرونا نیاز به بستری ندارند

 عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ۸۵ درصد مبتلایان به ویروس کرونا نیاز به مراجعه به مراکز درمانی ندارند زیرا دارای علائم خفیف بیماری هستند و می‌توانند با بستری در منزل و مراقب بهبود یابند.

بستری بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

دکتر مسعود مردانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در واقع مبتلایان به علائم خفیف ویروس کرونا در صورت داشتن علائمی از قبیل تنگی نفس، ادامه تب بیش از چهار روز، احساس فشار بر روی قفسه سینه یا کاهش سطح هوشیاری که از نشانه های خطر در بیماری کرونا است باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی اظهار داشت: در مجموع افرادی که دارای فرم خفیف بیماری کرونا یا علائم کم هستند می توانند با استراحت در منزل و استفاده از مایعات، میوه و سبزیجات تازه حتی بدون نیاز به دارو مدت درمان خود را طی کرده و بهبود یابند.

مبتلایان خفیف کرونا از آویشن و شربت زوفا استفاده کنند

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه گیاهان دارویی و طب سنتی در بهبود بیماری حاد کرونا تاثیری ندارند، گفت: با توجه به اینکه هیچ گونه داروی گیاهی در درمان موارد شدید بیماری کرونا نقشی ندارد اما در مواردی مبتلایان خفیف به ویروس کرونا می توانند برای آرامش گلو و تسکین سرفه از آویشن یا شربت زوفا که مورد تایید وزارت بهداشت نیز هستند، استفاده کنند.

دکتر مردانی با بیان اینکه مبتلایان خفیف ویروس کرونا همچنین می توانند از داروهای گیاهی کاهش تب استفاده کنند، افزود: البته هر فرد مبتلا به کرونا که یکی از شرایط حاد اعلام شده را داشته باشد برای درمان نیاز به بستری دارد.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: استفاده بیماران حاد از داورهای گیاهی علاوه بر اینکه تاثیری در بهبودی آنان نخواهد داشت بلکه ممکن است منجر به تشخیص دیر هنگام در بیماری یا دیگر عوارض آن شود که در این صورت هرگونه احتمال نتیجه عکس دور از انتظار نیست.

اخبار کذب کرونا سبب تشویش ذهن می شود

دکتر مردانی با بیان اینکه فضای مجازی یک فضای آزاد و غیر قابل کنترل است، گفت: اخبار و اطلاعات منتشره شده در فضای مجازی در خصوص کرونا عموما کذب بوده و مخاطبان را دچار تشویش ذهن و سردرگمی می کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه مراجع ذی صلاح باید با روشی مناسب جلوی انتشار اینگونه اخبار در فضای مجازی را بگیرند، اظهار داشت: مردم باید برای دریافت آخرین اخبار و اطلاعات مستند به سایت های معتبر و از طریق ستاد ملی مقابله با کرونا کسب اطلاعات کنند.

مولتی ویتامین و ب کمپلکس تاثیر چندانی در تقویت سیستم ایمنی بدن ندارند

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه داروهای تقویتی از قبیل مولتی ویتامین، ب کمپلکس و غیره تاثیر بسیار کمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند، افزود: استراحت کافی در طول ۲۴ ساعت، استفاده از غذاهای مناسب، سبزیجات، میوه و دوری از استرس بهترین راه تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن است.

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش