چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۵۳ - ۱۳ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۷۲۳
حوزه بهداشت و رفاه

امکان قاچاق واکسن کرونا وجود دارد؟

واکسن کرونا,بیماری کرونا

بعد از شیوع گسترده ویروس کرونا در چند ماه گذشته، این روزها آمار تعداد افراد مبتلا و مرگ ومیر ناشی از کووید۱۹ کاهش یافته است. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته ۱۱۴نفر جان خود را از دست دادند و ۶۲۸۶نفر بیمار جدید شناسایی شدند. قبل از این هم علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا (corona) به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود که« ورودی بیمارستان ها کاهش چشمگیری داشته، بین ۵٠تا۵۵درصد مرگ ومیرها کمتر شده و بیماران بستری نسبت به یک ماه گذشته خیلی بدحال نیستند و این شاخص خوبی است.» با این وجود هرچند همین تعداد مرگ ومیر هم زیاد به نظر میرسد و باید منتظر روزی بود که آمارهای روزانه کرونا  عدد صفر را نشان دهد، ولی مقایسه آن با ماه های گذشته سبب شده وضعیت این روزها بهتر تلقی شود. وضعیتی که حالا بسیاری نگران بازگشت آن به روزهای سیاه هستند.

وضعیت ناپایدار

درهمین باره به گزارش ایسنا، بررسی مطالعه آماری یک شرکت دانش بنیان نشان می دهد، درصورت تغییر محدودیت ها و کاهش استفاده از ماسک، آمار مبتلایان جدید حتی ممکن است به سقف ۹۰۰۰مبتلا در روز برسد. همچنین آمار فوتی ها نیز بدون توقف افزایش خواهد یافت و ممکن است در درازمدت( دی ماه - بهمن ماه ) به ۵۶۰فوتی در هر روز نزدیک شود؛ و این یعنی یک وضعیت شکننده. در این مورد ، محمدرضا محبوب فر، اپیدمیولوژیست به روزنامه همدلی می گوید:« کاهش آمار تلفات و همچنین کاهش آمار افراد مبتلا به کرونادر کنار کاهش مراجعه مردم به مراکز پزشکی و بهداشتنی به علت محدودیت هایی هست که ستاد ملی مبارزه با کرونا  ، درنظر گرفتند و در یک همکاری با نهادهای انتظامی وضعیت بهتری نسبت به گذشته ایجاد شد. ولی باید گفت وضعیت کشور درباره کرونا بسیار ناپایدار و شکننده است، یعنی اگر رعایت دستورالعمل های بهداشتی کمتر شود یا که محدودیت ها و ممنوعیت ها برداشته شود، دوباره به وضعیت قرمز برمی گردیم، بدین ترتیب خیلی باید مراقب شرایط امروز باشیم.»

او ادامه می دهد:« ضمن اینکه مردم نباید چندان به اخبار توزیع واکسن در جهان توجه کنند، ما باید بدانیم فعلاً از واکسن در کشور ایران خبری نیست. همین واکسنی که امروز توسط برخی شرکت های دانش بنیان در کشور ما درحال پشت سر گذاشتن مراحل آزمایش و تحقیق و ساخته شدن است، تا مراحل آزمایش خود را سپری کند حداقل تا آخر سال جاری به دست مردم هیچ واکسنی نمی رسد، بنابراین مردم همچنان باید پروتکل ها و دستورالعمل ها را رعایت کنند، همچنین محدودیت ها باید تا پایان سال جاری ادامه داشته باشد.»

ضرورت تامین واکسن کرونا

آن طور که از نتایج تحقیقات و نظر کارشناسان مشخص است تا تامین نشدن واکسن مورد نیاز باید با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و حفظ محدودیت ها تلاش کرد که نگرانی ها برای افزایش تعداد موارد مرگ و ابتلا به واقعیت تبدیل نشود. ضمن این که روز گذشته سازمان بهداشت جهانی خاطرنشان کرد واکسن شرکت فایزر و بیون تک در فهرست استفاده ضروری این سازمان قرار گرفته است. به گزارش ایرنا سازمان بهداشت جهانی با این اقدام مسیر توزیع واکسن فایزر را به کشورهای نیازمند هموار کرد. درخصوص ضرورت استفاده از واکسن محبوب فر، بیان می کند:« بهتر است تا مرحله تائید نهایی واکسن ایرانی که یک راه طولانی ، حداقل سه ماه و بیشتر است، تا این مدت ایران از سایر واکسن هایی که به تائید سازمان بهداشت جهانی رسیده است استفاده کند. معتقدم تحریم ها مانع ورود واکسن به کشور نیست، اگر ایران درباره واردات واکسن از شرکت های معتبر اراده کند، خرید واکسن شدنی است.»

وی تصریح می کند:« مواردی هم که درباره عدم وجود زنجیره سرد در ایران گفته می شود برای من غیرقابل قبول است، تامین این تجهیزات برای کشوری که ادعاهای زیادی دارد شبیه آپولو هوا کردن نیست و میتواند واکسن هایی هم را که برای نگهداری به یخچال های خاصی نیاز دارند، تامین و تهیه کند.» این اپیدمیولوژیست ادامه می دهد:« باید درنظر گرفت اگر قرار باشد تا لحظه تایید نهایی واکسن ایرانی صبر کنیم مردم همچنان باید قرنطینه و محدودیت ها را رعایت کنند که ادامه داشتن این وضعیت کمی سخت می شود، مشکلات روانی و آسیب هایی به دنبال دارد، بنابراین بهتر است مانند کشورهای دیگر با واردات واکسن حداقل یک دلگرمی برای مردم ایجاد کرد. امروز برخی از کشورهای خاورمیانه از شرکت های معتبر واکسن خریداری کردند و احتمالاً مراحل واکسیناسیون را آغاز می کنند، اگر در ایران چنین اتفاقی همزمان با آن ها نیفتد، وجهه خوبی برای کشور ما ندارد و از لحاظ روانی و اجتماعی تبعاتی خواهد داشت.»

امکان قاچاق واکسن وجود دارد؟

از این روی بررسی ها نشان می دهد بسیاری از مردم معتقدند تا لحظه تائید نهایی واکسن ایرانی باید واکسن معتبر کرونا خریداری شود. وزارت بهداشت هم گفته تلاش های خوبی برای واردات واکسن کرونا انجام داده است، ولی اینکه این واکسن برای کدام شرکت است، همچنان مشخص نیست. روز گذشته خبرهایی مبنی بر ورود تعدادی واکسن کرونا (corona) به ایران شنیده شد. ولی کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو بلافاصله در توئیتر خود نوشت« تا این لحظه هیچ محموله واکسن کرونا از هیچ مبدایی به مقصد ایران بارگیری و ارسال نشده است.» تا همچنان دسترسی به واکسن محقق نشود. ادامه داشتن این عدم دسترسی سبب شده برخی نگران قاچاق واکسن شوند. محبوب فر دراین باره بیان می کند:« امروز برخی آگهی ها درباره فروش واکسن کرونا در فضاهای مجازی دیده می شود، خطر اینجا هست که وقتی مراجع رسمی در آغاز عملیات واکسیناسیون در ایران تأخیر ایجاد می کنند ممکن است موضوع قاچاق واکسن رنگ وبوی جدی به خود بگیرد. ممکن است بازارهای سیاه و آزاد درست شود که تبعات منفی برای جامعه و نظام سلامت دارد.»

او در پاسخ به این پرسش که تا وقتی سایر کشورها واکسیناسیون کرونا (corona) انجام نشده و به اشباع نرسیده چگونه ممکن است قاچاق واکسن انجام شود، عنوان می کند:« اگر قرار باشد واکسن قاچاق شود معتقدم کانال هایی وجود دارد که می شود واکسن از طریق مجاری غیررسمی و غیرقانونی به کشورها وارد شود. خیلی از شرکت ها در کشورهای مختلف هستند که میتوانند واکسن کرونا را خریداری کنند و همانطور که گفتم از طریق کانال های اقتصادی غیرقانونی به برخی کشورها قاچاق کنند. و در دسترس افراد خاص و اصطلاحاً پول دار قرار دهند که توان پرداخت قیمت های نجومی را دارند.»

نتایج واکسن ایرانی

این اپیدمیولوژیست در ادامه درباره نتایج واکسن ایرانی کرونا (corona) می گوید:« معتقدم واکسن تولید داخل تا زمانی که تاییدیه مراجع رسمی بهداشتی و درمانی جهانی را کسب نکند ما مجاز به استفاده از آن نیستیم. این که گفته می شود فقط مراجع رسمی داخلی مانند وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو این واکسن را تائید کنند کافی است، معتقدم درست نیست. با توجه به عوارضی که واکسن ها می توانند داشته باشند به ویژه واکسن کرونا که برای اولین بار هست که دارد در ایران و جهان ساخته می شود حتماً باید به تائید سازمان بهداشت جهانی برسد، پس از آن مردم ایران می توانند از واکسن استفاده کنند، ضمن این که با این تائیدیه یک فرصت خوب برای درآمدزایی و ارزآوری به ایران از طریق صادرات واکسن ایجاد می شود.»

hamdelidaily.ir
  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش