چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۲۰ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۰۹۵۲
حوزه بهداشت و رفاه

جامعه هتلداران: حتی یک مورد مشکوک به کرونا نداشتیم/ ابتلای ۳۲ نفر در مجلس پخت آش نذری

ک مورد مشکوک به کرونا در هتل‌ها,پسخت آش نذری و کرونا
رییس جامعه هتلداران مدعی است در یک سال گذشته حتی یک مورد مشکوک به کرونا در هتل‌ها وجود نداشته است.

به گزارش ایسنا، این اظهارات درحالی مطرح می‌شود که هتل‌ها دست‌کم تا آذرماه به برنامه‌های وزارت بهداشت برای استعلام بیماران کرونایی دسترسی نداشتند. با این وجود جمشید حمزه‌زاده که پیش‌تر گفته بود در دوران کرونا فقط ۱۰ درصد ظرفیت هتل‌های کشور مسافر داشته است و ۳۰ درصد هتل‌ها کامل تعطیل و دو سوم نیروی شاغل در این بخش هم بیکار شده‌اند، در آستانه تعطیلات بهمن و نوروز، متنی را منتشر کرده و نوشته که «در طول یک سالی که بحث کرونا وجود داشته، حتی یک مورد مشکوک هم وجود نداشت که کسی آمده باشد در هتلی و مبتلا شده باشد. این مؤید سلامت کامل هتل‌ها از نظر بهداشتی و رعایت پروتکل‌ها است و باید به یک باور عمومی در جامعه تبدیل شود.»

تعطیلات طولانی کرونا در هتل‌ها نزدیک به یک سال شده است، بیشتر اقامتگاه‌ها هم‌زمان با شیوع این ویروس در کشور با دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا و یا به تصمیم خود تعطیل شدند. با کاهش آمار مبتلایان، در برخی شهرها تایید شد که هتل‌ها با ۲۵ یا ۵۰ درصد ظرفیت خود، بسته به وضعیت کرونا در آن منطقه، فعالیت خود را از سر بگیرند، اما همچنان استقبال از اقامت در هتل کم است. طبق آماری که رییس جامعه هتل‌داران قبلا به ایسنا داده، پس از کاهش محدودیت‌ تردد بین شهری فقط حدود دو تا سه درصد، بیشتر از ماه‌های قبل، ظرفیت هتل‌ها پر شده است.

جمشید حمزه‌زاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران ـ با نزدیک شدن تعطیلات نوروز و پیش‌بینی حجم زیاد سفر پس از یک سال محدودیت، برخورد با اقامتگاه‌های غیرمجاز را درخواست کرده و نوشته است: «مردم ما سال دشواری را پشت سر گذاشتند. شیوع ویروس کرونا مشکلات را افزون کرد و زندگی همه ما را از جهات مختلف تحت تاثیر قرار داد. پیداست که با این همه فشار، مردم بیش از پیش به تفریح و سیر و سیاحت نیازمندند. طبیعی است که نمی‌توان سفر را از زندگی مردم حذف کرد. اما این مشروط به ملاحظاتی در حوزه مدیریت و نظارت است.

سلامت و بهداشت محل اقامت یک وجه بسیار مهم سفر است. دولت، وزارت بهداشت و ستاد کرونا باید مردم را از اسکان در اقامتگاه‌های غیررسمی مانند خانه‌های اجاره‌ای که هیچ نظارتی روی آن‌ها نیست، باز بدارند و آن‌ها را به استفاده از اقامتگاه‌های رسمی، ایمن و دارای نظارت تشویق کنند.

هتل‌ها در نوروز می‌توانند به گونه‌ای میزبان مردم باشند که هیچ دغدغه‌ای از جهت سلامت و بهداشت برای آن‌ها وجود نداشته باشد. این در مورد ورود گردشگران خارجی به ایران هم صادق است. هتل‌ها همان‌طور که برای پذیرایی از گردشگران داخلی آمادگی دارند، آماده پذیرش مسافران خارجی هم هستند و می‌توانند امکان اقامتی خوش را برای آن‌ها فراهم کنند. بی‌شک با کنترل پزشکی در مبادی ورودی می‌توان امنیت سفرهای ورودی را هم تامین کرد.

گردشگری صنعتی فراجناحی است و امیدواریم با همکاری همه دستگاه‌های مرتبط بتوانیم نوروزی مفرح، سالم و بی‌دغدغه برای مردم رقم بزنیم.»

معاون گردشگری با اعلام شروط سفرهای نوروزی، به ایسنا گفته بود که «رزرو اقامتگاه» یکی از پیش‌شرط‌های سفرهای نوروزی است. به مسافرانی که از قبل اقامتگاهی را رزرو نکرده باشند، با هماهنگی ستاد ملی مبارزه با کرونا، اجازه ورود به شهرها یا استان‌ها داده نمی‌شود.

ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز تاکید کرده در صورتی محدودیت سفر در نوروز کم می‌شود که تا پایان سال پیک چهارم آغاز نشود. ولی تیموری ـ معاون گردشگری کشور ـ نیز تصریح کرده است: برقراری سفرهای نوروزی به حاد نشدن ویروس کرونا در کشور مشروط شده است. ضمن این‌که سفر به شهرهای قرمز و نارنجی در تعطیلات نوروز ممنوع خواهد بود.

ابتلای ۳۲ نفر در مجلس پخت آش نذری در یکی از روستاهای لارستان

معاون دانشگاه علوم پزشکی لارستان گفت: به دلیل بی توجهی به هشدارها و شرکت در مجلس دورهمی و پخت آش نذری ۳۲ نفر از جمله ۱۵ دانش‌آموز در روستای کرمستج لارستان به کرونا مبتلا شدند.

ک مورد مشکوک به کرونا در هتل‌ها,پسخت آش نذری و کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، وحید یگانه در نشست اضطراری ستاد مقابله با شیوع بیماری کرونا در لارستان گفت: اهالی روستای کرمستج بخش مرکزی لارستان با وجود همه هشدارها، توصیه‌ها و اعلام خطر جدی مبنی بر شیوع موج چهارم کرونا، بی توجه به دستورات و توصیه‌های بهداشتی ستاد مدیریت کرونا، با شرکت در دورهمی و پخت آش نذر، ۳۲ نفرشان از جمله ۱۵ دانش آموز به ویروس کرونا مبتلا شدند.

وی تصریح کرد: هم اینک شمار روستاهای در معرض خطر شیوع و موج چهارم کرونا در منطقه لارستان به پنج مورد رسیده و به همین سبب محدودیت‌های سختگیرانه و شدید تردد در این روستاها که شامل کاریان، لاغران، احمد محمودی و جلال‌آباد از بخش‌های جویم و بنارویه و همچنین کرمستج بخش مرکزی لارستان است به مدت ۲ هفته اعمال خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان گفت: یکی از تفاوت‌های آمار مبتلایان در روستای کرمستج با سایر نقاط لارستان در تعداد و افزایش درگیری دانش‌آموزان است و اینکه ۱۵ دانش‌آموز ظرف ۴۸ ساعت به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند.

یگانه بیان کرد: ابتلای این تعداد دانش‌آموز به کرونا به سبب حضور در کلاس درس و مدرسه نبوده بلکه بیشتر ناشی از رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی در حین بازی و هم بازی شدن با یکدیگر و همچنین حضو در دورهمی ها و تجمع‌های خانوادگی بوده است.

یگانه در این نشست اضطرای همچنین بر ضرورت رعایت مسائل بهداشتی و منع تردد کامل به مدت ۲ هفته و اعمال محدودیت‌های شدید در روستای کرمستج تاکید کرد.

وی، با بیان اینکه با همکاری نیروی انتظامی در ورودی این روستا ایست و بازرسی مستقر شده است، اظهار داشت: از روحانیون و معتمدین محل نیز درخواست شد، مساجد و برپایی نمازهای یومیه تا اطلاع بعدی در این روستا تعطیل شود.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان بیان کرد: امام جماعت و اهالی روستای کرمستج نیز در خصوص تشویق مردم به انجام تست‌های بیشتر نیز اعلام آمادگی کردند تا بتوان موج بیماری را در خود روستا کنترل و از سرایت آن به سایر مناطق جلوگیری کرد.

یگانه مهمترین عامل در شیوع موج چهارم کرونا را برخلاف سایر مناطق، جشن‌های ازدواج و ختم ندانست بلکه علت آن را توزیع آش نذری و برپایی دورهمی‌های خانوادگی و گروهی عنوان کرد.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش