پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۶ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۲۷۷
حوزه بهداشت و رفاه

مشاهده نشانه های پیک چهارم کرونا/ویژگی های ویروس انگلیسی

موج چهارم کرونا در ایران,کرونای انگلیسی در ایران
معاون کل وزارت بهداشت، با هشدار درباره موج چهارم کرونا، گفت: موارد بستری کووید ۱۹ سیر صعودی دارد و افزایش موارد سرپایی با کمی تاخیر موجب افزایش موارد بستری و مرگ و میر می‌شود.

به گزارش مهر، ایرج حریرچی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، افزود: اوضاع به نظر ما بسیار نگران کننده و هشدار آمیز است هرچند هنوز وارد پیک چهارم نشده ایم، اما با مشاهده موارد وسیع ویروس انگلیسی و ورود آن به کشور از مبادی مختلف، نشانه‌های اولیه پیک چهارم ظاهر شده است.

وی با بیان اینکه ویروس انگلیسی بسیار مسری‌تر و کشنده‌تر است و جوانان را هم درگیر می‌کند، ادامه داد: در خوزستان زدن ماسک به زیر ۵ درصد رسیده است و رؤسای بیمارستان‌ها درخواست کرده اند که در خوزستان قرنطینه کامل‌تر انجام شود، اما محدودیت‌هایی که باید اعمال شود از نظر ما مناسب اجرا و رعایت نمی‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: الان در عراق محدودیت‌های شدیدی اعمال می‌شود و چهار روز هفته مردم حق خروج خودرو را از خانه ندارند و اگر ماسک نزنند چیزی حدود ۵۰۰ هزار تومان ما جریمه می‌شوند.

حریرچی ادامه داد: در جنوب عراق ۵ درصد موارد ویروس انگلیسی است، باید سعی کنیم پیک استان خوزستان را متوقف کنیم.

وی گفت: در سه استان مازندران، گلستان و گیلان به رغم کنترل بیماری، اما موارد بستری و مرگ و میر هنوز بالای متوسط کشوری است.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: اگر ۹۵ درصد مردم ماسک بزنند و پروتکل‌ها را دقیق رعایت کنند میزان مرگ و میر ما در خرداد ۱۴۰۰ به زیر ۳۰ نفر خواهد رسید.

حریرچی افزود: در خصوص ممنوعیت سفرهای نوروزی پیشنهاداتی شده، اما هنوز تصمیمی گرفته نشده که باید چند روزی صبر کنیم تا ببینیم وضعیت ویروس انگلیسی و رعایت پروتکل‌ها چه می‌شود.

ویژگی های ویروس انگلیسی/افراد زیر ۳۵ سال بیشتر درگیر می شوند

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در ارتباط با ویژگی های ویروس انگلیسی، نکاتی را متذکر شد.

موج چهارم کرونا در ایران,کرونای انگلیسی در ایران

نادر توکلی، با اشاره به انتشار ویروس جهش یافته در کشور، اظهار کرد: علائم این ویروس جهش یافته شبیه نوع قبلی است ولی با این تفاوت که میزان سرایت آن بیشتر و در طیف سنی پایین‌تر و زیر ۳۵ سال، بیماری شدیدتری ایجاد می‌کند.

وی گفت: درصد عمده‌ای از ابتلاها در تماس‌های اشخاص با هم و در جمع‌های خودمانی، در محافل غیر رسمی، آرایشگاه‌های زنانه، مدارس، رستوران‌ها و ورزشگاه‌ها، بازارها و در مکان‌های پر تجمع صورت می‌گیرد.

توکلی با بیان این نکته که درمان در این نوع جدید تفاوتی با نوع اول ندارد، افزود: بیشترین نگرانی در مورد این ویروس، ابتلاء جوانان است که با ویروس قبلی بیماری خفیف‌تری داشتند اما پیش‌بینی می‌شود با ویروس جدید بیماری شدیدتری داشته باشند.

وی با اشاره به آمار دو درصدی میزان مرگ و میر در دانشگاه علوم پزشکی ایران و استان تهران تصریح کرد: میزان کشندگی بستگی به شرایط ژنتیکی و ایمنی افراد دارد.

توکلی ادامه داد: نکته‌ای که خیلی اهمیت دارد این است که عوارض بعد از ابتلاء به کرونا جدی گرفته شود. در صورت بروز علائم خاص نظیر تب بعد بهبودی، باید خیلی زود به آن رسیدگی شود چون ما مواردی از درگیری مجدد با عفونت‌های شدید خونی، عفونت‌ها و نارسایی کبدی، درگیری سیستم مغز و اعصاب و ایجاد یک سری بیماری‌های عصبی حاد و قلبی داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: ساده انگاری مردم در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی می‌تواند به شدت آسیب رسان باشد و موجب سرعت بیشتر خیز چهارم کرونا شود.

توکلی ادامه داد: واکسیناسیون را از کادر درمان شروع کرده ایم و خوشبختانه در افراد واکسینه شده عارضه جدی مشاهده نشده و اصلاً نگرانی در مورد واکسن وجود ندارد.

وی افزود: این خبر خیلی خوبی است که دغدغه ذهنی افراد با توجه به چالش‌هایی که در محیط مجازی و محافل غیر رسمی ایجاد شده کم شود تا بتوانیم به هدف اصلی که واکسیناسیون عمده افراد در جامعه است، برسیم و وضعیت اپیدمی به شرایط محدود بیماری تبدیل شود.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران تصریح کرد: با توجه به اینکه واکسیناسیون برای عموم مردم در سال ۱۴۰۰ اتفاق خواهد افتاد و زمان بندی واکسن طوری است که چند ماه طول می‌کشد تا تمام افراد واکسینه شوند، در نتیجه توصیه اساسی این است که تا وقتی که شرایط تزریق واکسن فراهم شود، افراد دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

توکلی در پایان تاکید کرد: با توجه به نزدیک شدن به روزهای آخر سال و در آستانه عید نوروز از حضور در مکان‌های شلوغ خودداری شود و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش