پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۱۰ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۱۶۵۱
حوزه بهداشت و رفاه

حریرچی: در شرایط اقتصادی نیستیم که به مردم بگوییم در خانه بمانید/ سخنگوی ستاد کرونا: در ایام نوروز محدودیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح است

ایرج حریرچی,معاون وزیر بهداشت
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه اعمال محدودیت‌ها به توانایی اقتصادی کشور بستگی دارد، گفت: در حال حاضر در شرایطی قرار نداریم که مانند برخی از کشورها به مردم بگوییم در خانه بمانید و ماهانه مبالغی پرداخت کنیم؛ اعمال تحریم‌های ناجوانمردانه و برخی از مشکلات، این توانایی را در ما ایجاد نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا که ۲۳ اسفندماه)در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: نخستین هدف از این سفر، تشکر از مردم خوزستان، اصناف، رسانه‌ها، بخش خصوصی و شرکت‌ها و همچنین مسئولان و دستگاه‌های مختلف بابت همکاری خوب در مدت اخیر است زیرا نشانه‌هایی از کنترل شرایط، پدید آمده است.

 وی افزود: اعمال محدودیت‌ها در شرایط سخت اپیدمی، بازوی اول ما است که انجام این کار نیز به توانایی اقتصادی کشور بستگی دارد.

حریرچی تصریح کرد: در حال حاضر در شرایطی قرار نداریم که مانند برخی از کشورها به مردم بگوییم در خانه بمانید و ماهانه مبالغی پرداخت کنیم؛ اعمال تحریم‌های ناجوانمردانه و برخی از مشکلات، این توانایی را در ما ایجاد نمی‌کند.

معاون وزیر بهداشت گفت: در شرایطی که اپیدمی مقداری کنترل می‌شود، بازوی دوم ما همان طرح محله‌محور بیماریابی شهید سلیمانی است.

حریرچی بیان کرد: فعلا تا اطلاع ثانوی این ویروس وجود دارد و حامل اصلی آن انسان‌ها هستند. این ویروس، مدت کمی در هوا و مدت کمتری نیز روی اشیاء می‌ماند. در ایران نیز هنوز حیوانی که ناقل ویروس باشد وجود ندارد بنابراین برای قطع زنجیره انتقال باید سریع مبتلایان شناسایی شود زیرا یک بیمار اگر کنترل نشود می‌تواند تا ۴۴۰ نفر را درگیر کند.

وی افزود: غربالگری به روش‌های مختلف از جمله پرس‌وجو در خصوص علامت‌ها انجام می‌شود اما ابزار اصلی، انجام تست است.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: میزان انجام تست‌ها بسیار افزایش یافته است اما هنوز جا برای افزایش تست وجود دارد. تا حد امکان باید تعداد تست‌های هدف‌دار افزایش یابد و میزان تست‌های منفی باید کمتر از سه تا پنج درصد باشد.

وی افزود: در صورت ابتلای یک فرد، قطعا در صورت انجام تست از خانواده فرد مبتلا در همان بازه زمانی، قطعا تست منفی خواهد بود زیرا دوره نهفتگی وجود دارد بنابراین باید زمان انجام تست از افراد خانواده و موارد تماس، مشخص شود.

حریرچی گفت: پس از شناسایی مبتلایان، بیمار باید به گونه‌ای از مردم و سایر افراد جدا شود که ویروس به دیگر افراد منتقل نشود و لود ویروس کاهش یابد. ما معمولا می‌گوییم بیمار خود را در منزل قرنطینه کند اما منازل کمتر از سه تا چهار درصد افراد در استان خوزستان، بیش از یک دستشویی دارد. همچنین کمتر از ۱۰ درصد افراد استان خوزستان در خانه‌های بالای ۸۰ متر زندگی می‌کنند بنابراین، با ایزوله فرد در منزل آن هم با این ویروس جهش‌یافته، تقریبا همه اعضای خانواده درگیر خواهند شد مگر اینکه اعضای خانواده به طریق مقتضی جداسازی شوند.

وی بیان کرد: چند درصد مردم ممکن است خود را ایزوله کنند؟ آیا کسی که درآمدش مبتنی بر یارانه است یا بیکار است و حتی مغازه‌داری که باید کار کند تا نان بخورد، خود را ایزوله می‌کند؟

معاون وزیر بهداشت گفت: در تهران بررسی شد و متوجه شدیم که ۷۰ درصد افرادی که باید خود را در منزل ایزوله می‌کردند بیش از ۲ کیلومتر از خانه خارج شده‌اند؛ اصل دلیل این موضوع این است که فرد درآمد ندارد. افرادی که حتی ماهانه یک و نیم تا دو میلیون تومان درآمد دارند، نمی‌توانند از خانه خارج نشوند.

وی افزود: فرد فقیر یا فردی که ماهانه درآمد کمتر از یک تا دو میلیون تومان داشته باشد، روزانه خرید می‌کند و جرات نمی‌کند برای یکی دو هفته خرید کند.

حریرچی ادامه داد: در طرح ضربتی شهید سلیمانی، از بیماران حمایت می‌شود و در حد توانایی غذا و یا قسط پرداخت می‌شود.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: برای خروج خوزستان از وضعیت قرمز و نارنجی و برگشت اصناف به اقتصاد طبیعی، تنها راه جلوگیری از طولانی شدن روند بیماری است. هیچ راهی وجود ندارد که کرونا باشد و اقتصاد هم رونق بگیرد.

وی گفت: باید از سوی مردم رنج‌دیده خوزستان جهاد عظیمی شود و ما پشتیبانی را تشدید خواهیم کرد تا کمبودها رفع شود و شرایط را کنترل کنیم. آموزش‌ها و اقناع‌سازی نیز باید بر اساس فرهنگ‌ها انجام شود.

حریرچی بیان کرد: از نظر ما مهم‌ترین نقص در اکثر استان‌ها، عدم قرنطینه هوشمند است یعنی باید از انتشار بیماری توسط مبتلایان جلوگیری شود و به جای اینکه بازار کامل تعطیل شود، باید مبتلایان شناسایی شوند.

***

سخنگوی ستاد کرونا: در ایام نوروز محدودیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در همه شهرها اعمال می شود 

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی کرونا در بخش خبری گفت:براساس مصوبه ستاد ملی کرونا در ۲۵ اسفند آخرین رنگ بندی کشور اعلام می شود و امروز مصوب شده است که مسافرت به شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است و افراد بومی نیز حق مسافرت به شهرهای دیگر نخواهند داشت.

رئیسی افزود: مردم لطفا سفر در ایام نوروز انجام ندهند هرچند که یک پایداری نسبی در کشور ایجاد شده است.مسافران برای استفاده از هواپیما بایدتست کرونای منفی داشته باشند.

ایرج حریرچی,معاون وزیر بهداشت

او بیان کرد: اگر شهری وضعیت اش بدتر شود تذکرات لازم داده می شود. این احتمال وجود دارد که وضعیت شهر ها تغییر کنند اما شهرهای قرمز به زرد و یا آبی بعید است تغییر کنند.

اوادامه داد: در شهر های قرمز و نارنجی محدودیت وجود دارد .ما بر اساس وضعیت شهرها محدودیت های مختلف را اعمال می کنیم و هیچ شهری در ابن خصوص استثنا نیستند.اگر خودروی شخصی از شهر زرد به شهری دیگر با وضعیت زردمسافرت کند هیچ منعی در این خصوص وجودندارد.

رییسی ادامه داد: برای سوار شدن افراد به وسایل حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس یا قطار باید تست کرونای منفی داشته باشد ما از بانک اطلاعاتی استعلام گرفته و در شهر‌های قرمز باید تست کرونای یک تا چهار روز قبل داشته باشد.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه امکان ابتلا به بیماری کرونا بعد از سه تا چهار روز وجود دارد افزود: ما برای اتوبوس و قطار محدودیت پنجاه درصدی ظرفیت شان همچنین هواپبما باید از ۶۰ درصد ظرفیت شأن استفاده کنند.

رییسی عنوان کرد: در شهر‌های قرمز باید تست کرونای منفی ظرف مدت سه روز قبل باید به همراه داشته باشند وگرنه حق فروش بلیط به این افراد داده نمی‌شود. ما محدودیت ظرفیت برای هواپیما و قطار و اتوبوس اعمال کرده ایم به طوری که ظرفیت هواپیما باید در حدود ۶۰ درصد و قطار و اتوبوس نیز ظرفیت شأن باید نصف شود. محدودیت تردد داخل شهر از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در تمام ایام نوروز و در تمام شهر‌ها اعمال می‌شود؛ و ورود و خروج پلاک‌های غیر بومی به شهر‌های قرمز ممنوع است.

***

دکتر زالی: افزایش بیماران کرونایی در ICU/‎ رنگ تهران زرد است

علیرضا زالی، در حاشیه جلسه روز شنبه ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با بیان اینکه در حال حاضر ویروس جهش یافته کرونا یا همان واریانت انگلیسی در ۲۸ استان کشور به گردش درآمده است، نسبت به افزایش خطرات ناشی از این ویروس با آغاز سفرهای نوروزی هشدار داد و گفت: در حال حاضر مجموع بیماران بستری در بخش‌های تخصیص یافته به کرونا دو هزار و ۴۱۴ نفر است که نسبت به هفته گذشته حدود ۱۲ درصد رشد نشان می‌دهد.

وی افزود: ۸۷۲ بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری هستند که این آمار نسبت به هفته قبل حدود ۶ درصد افزایش داشته است.

زالی ادامه داد: مجموع بیمارانی که ۲۴ ساعت گذشته به عنوان بیمار سرپایی مراجعه کرده اند، حدود ۳۵۰۰ نفر است، زیرا معمولاً در روزهای تعطیل مراجعه به مراکز بهداشتی کمتر از روزهای عادی است.

وی با بیان اینکه در ۲۴ ساعت اخیر ۲۷۲ بیمار کرونایی نیز از بیمارستان‌ها مرخص شده اند، یادآور شد: آمار بستری‌های بیمارستانی و مراقبت‌های ویژه نسبت به هفته قبل رشد داشته است.

زالی افزود: به نظر می‌رسد در این هفته باید منتظر آن باشیم که بین میزان ترخیص و میزان بستری یک توازن منفی ایجاد شود.

وی یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد بیماران بستری جدید نسبت به بیماران ترخیص شده افزایش یافته است.

زالی با بیان اینکه استان تهران با توجه به شاخص‌ها شهر زرد کرونایی تلقی می‌شود، گفت: در نوروز عمدتاً تهران مبدا سفر است و شاید بالاترین میزان سفرهای نوروزی به تهران اختصاص یابد، بررسی‌های اخیر نشان داد تعطیلات آخر هفته در طول یک ماه گذشته معمولاً بین ۲۷ تا ۳۳ درصد مبدا سفرهای بین شهری استان تهران بوده است و بنا بر این ممکن است در تعطیلات نوروزی این عدد نیز افزایش یابد.

وی این موضوع که تهران عمدتاً مبدا سفرهای نوروزی است و کمتر به عنوان مقصد قرار می‌گیرد را تا حدی باعث افزایش نگرانی‌ها دانست و افزود: معمولاً تهرانی‌ها برای سفرهای خود شهرها و استان‌های مختلفی را انتخاب می‌کنند و تا کنون ۲۸ استان کشور قطعاً به ویروس جهش یافته آلوده شده اند.

زالی با بیان اینکه زودرس ترین آلوده شدن را در استان تهران شاهد بوده ایم، گفت: اگر استان تهران و استان خوزستان را به عنوان بالاترین درصد میزان ورودی و خروجی ویروس جهش یافته کنار بگذاریم، آذربایجان غربی و مرکزی جز استان‌هایی هستند که درصد بالایی از ویروس جهش یافته را داشته اند که بخشی از آن به خاطر وضعیت آزمایشگاهی و انجام تست‌های توالی است.

وی افزود: بنا بر این قطعاً ما با این سناریوی تلخ رو به رو هستیم که ویروس جهش یافته در کل کشور به چرخش درآمده و امیدواریم که سفرهای نوروزی به گونه‌ای نشود که در این چرخش مجدد و سویه های مقاوم به درمان مشکل ایجاد کند.

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش