دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۶۰۰۰۶۴

نکاتی درباره زندگی با شوهری خودشیفته/ مردانی با شخصیت «زلاتانی» !

خودشیفته,مرد خودشیفته,شخصیت زلاتان

 «زلاتان ابراهیموویچ» در سال های اخیر علاوه بر توانایی های خیره کننده اش در زمین های فوتبال به خاطر مصاحبه ها و رفتار خاص اش در بیرون زمین نیز شناخته می شود. یک مورد از این رفتارهای ویژه و منحصر به فرد مهاجم سوئدی با همسرش که از سوی رسانه های انگلیسی منتشر شده ، قابل بررسی به نظر می رسد.  «زلاتان» در پاسخ به خبرنگاری که از او پرسید برای جشن تولد همسرش چه هدیه ای در نظر گرفته، با غروری خاص گفته بود: «هیچ چیز. او همین حالا هم زلاتان را دارد.» ظاهرا  چند سال پیش هم او عکسی امضا شده از خودش را به عنوان هدیه تولد به همسرش تقدیم کرده است! در ادامه از دلایل این نگرش «زلاتان» و افرادی شبیه او و روان شناسی چنین شخصیت هایی برای تان خواهیم گفت.

 

زندگی با شوهر خودشیفته

در رابطه عاطفی صدای تو را نمی شنود؟ با بی ارزش کردن تو احساس ارزشمندی می کند؟ حتی از دادن یک هدیه کوچک هم دریغ می کند؟ رفته رفته دلسرد می شوی اما او سهم خود را در تخریب رابطه مشترک تان نمی بیند؟ بله! زندگی با یک خودشیفته آسیب رسان همیشه بالا و پایین هایی دارد که می تواند عنصر غیر منتظره بودن را به عشق و احساس یک زن وارد کند، چیزی شبیه یک ضربه عاطفی مهلک.

 

سردی عاطفی با شخصیت «زلاتانی»

شاید عجیب باشد وقتی می بینید مرد خودشیفته شما بعضا چهره ای سرشناس و  محبوب دیگران است اما نزدیک ترین افراد زندگی اش، حال خوبی با او ندارند. «زلاتان» یکی از گلزن ترین بازیکنان تاریخ فوتبال جهان، چنین شخصیت خاصی دارد و یکی دیگر از این ویژگی های خاص او، خودخواه بودن عجیب و غریب اوست. او حتی در مواجهه با نزدیکان و خانواده اش این خودخواه بودن را نشان می دهد و خودش را برتر از همسرش می داند. درباره این رفتارهای او که عکس اش را به همسرش هدیه داده و یک سال هم گفته« حضورم بهترین هدیه برای تولد اوست»، باید بدانید که یک اصل مهم در روان شناسی شخصیت می گوید: «هر زمان برچسب بهترین یا کافی است را بر خود بزنیم، همان لحظه سیر نزولی نمودار رشد شخصیت ما آغاز می شود». در همین زمینه شاهد موارد زیادی بوده ایم که این خودشیفتگی و خودخواهی در شخصیت یکی از زوجین رابطه آن زوج را به مرز طلاق عاطفی یا طلاق رسمی کشانده است.

 

نسخه های وطنی شوهران زلاتانی!

مردها در طول زندگی خود پیغام های ذهنی، عرفی و اجتماعی بسیاری دریافت می کنند، درباره این که بیان احساس برای مرد جایز نیست. برای بسیاری از مردان بیان احساس، نه تنها رفتاری به دور از مردانگی محسوب می شود بلکه یک رفتار ضعیف زنانه تلقی می شود! عده ای از مردان هم معتقدند اگر می خواهی یک زن را همیشه در زندگی ات داشته باشی، باید زجرش دهی، باید زندگی اش را سخت کنی تا به خاطر یک لبخندت بال دربیاورد و قدر کوچک ترین قدم هایی را که به سمتش برمی داری، بداند.

 

خودشیفته,مرد خودشیفته,شخصیت زلاتان

می گویند اگر زن ها را به رابطه های احساسی، امن و برابر وارد کنی، قَدرت را نمی دانند، متوقع می شوند، لطفی که به آن ها می کنی نه تنها به چشم شان نمی آید بلکه رفته رفته به وظیفه ات تبدیل می شود و در نهایت هم رهایت می کنند. پس همین که سایه ات بر سرش و اسم ات در شناسنامه اش است، باید از تو سپاس گزاری کند. در نتیجه از نظر چنین مردهایی، توجه به علاقه مندی یک زن نظیر «هدیه دادن» به مناسبت سالگرد ازدواج و تولد، فقط یک جور خاله زنکی زنانه است که نباید توسط مردها جدی گرفته شود.

 

آن ها ابراز احساسات به زن را نوعی ضعف می دانند و برای نادیده گرفتن خواسته های همسرشان از عباراتی نظیر این جملات استفاده می کنند که شاید تا به حال، آن ها را شنیده باشید: «همین که خانمم شب ها می تواند صدای خرخر شوهرش را بشنود و مطمئن باشد که سایه سرش زنده است»، «همین که لباس هایش تنگ می شود و این نشان می دهد که  شوهرش یخچال خانه را پر کرده و غذای کافی برایش فراهم کرده است»، «همین که این همه شستنی و اتو کردنی دارد پس لباس کافی برای پوشیدن دارد» و ... باید روزی هزار بار ممنون من باشد و آرزوی طول عمر برای من(شوهرش) بکند! همه این ها در حالی است که تحقیقات متعدد روان شناسان نشان می دهد یک مرد کامروا، موفق و با اعتماد به نفس، هیچ نیازی به تحقیر همسرش با چنین رویکردهایی ندارد.

 

دردسرسازی شوهرهای خودشیفته برای خودشان

همه مردها دوست دارند همسرشان زنی شاد، سرشار از حس رضایتمندی، اعتماد به نفس و نشاط درونی باشد و از زن های افسرده، نالان، وابسته، ضعیف و عصبی به شدت  فاصله می گیرند. از طرفی زن ها به دلیل روح لطیف و حساس شان، نیازمند تعریف و تمجید هستند و مردها می توانند با تقدیم هدیه های کوچک و بزرگ در مناسبت های مختلف یا حتی بی مناسبت و به شکل غافلگیرانه به این نیاز زن پاسخ مثبت و شایسته بدهند. 

 

در این حالت، زن احساس محبوبیت می کند و با نشاط و سرزنده می شود اما بسیاری از مردها با کناره گیری عاطفی و احساسی از همسر، توجه نکردن به هیجانات و خواسته های کوچک او که به راحتی برآورده می شود، قوی ترین، با اعتماد به نفس ترین و خوش اخلاق ترین زن ها را به زنی عصبی، مضطرب، افسرده، زودرنج و بی حوصله تبدیل می کنند؛ چراکه در این حالت زن احساس می کند شوهرش برای او ارزشی قائل نیست و دوستش ندارد. به همین دلیل است که می گویند عده ای از مردها در نوعی بی خبری همیشگی به سر می برند. آن ها هرگز نمی دانند که همه این اتفاقات از خودشان آغاز می شود.

 

 وقتی به همسرمان، توجهی در خور و شایسته نمی کنیم افسردگی آن زن دامنگیر زندگی خودمان می شود.

 

مردها باید نگاهی نو به هدیه داشته باشند

زن ها به طور فطری علاقه شدیدی به هدیه گرفتن دارند! در روان شناسی نیز بخشی وجود دارد به نام «کارهای کوچک بزرگ» یعنی چه بسا انسان حرکتی را کوچک می شمارد در حالی که از نظر معنا و واقعیت بسیار بزرگ به چشم می آید. به طور مثال، همین تکنیک هدیه دادن که امثال «زلاتان» با غرور مردانه کاذب شان این هنرمندی را در آقایان زیر سوال برده اند.

 

 نیاز نیست که هدیه بزرگ باشد، یا حتما آن را خریده باشید، گاهی یک نوشته چند خطی از ابراز محبت می تواند همسرتان را خوشحال و غافلگیر کند. از علاقه به همسرتان بنویسید. گاهی یک آغوش و یک بوسه پس از رسیدن زن و شوهر به هم در روز حتی بدون بهانه و مقدمه بهترین هدیه است.

 

در پایان جالب است بدانید تحقیقات نشان داده که هدیه دادن مردان به همسران شان به مراتب بیش از هدیه گرفتن شادی می آفریند و وقتی این عمل به عادتی در زندگی تبدیل شود، مسلما می تواند جلوی افسردگی خود آقایان را هم بگیرد.

 

ملیحه شهرستانی

 

zendegisalam.khorasannews​.‎​com
  • 18
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
خودمحوری برای هرفردی ناپسندودورازعقل است
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش