خواستگار ندارم
متأسفانه در میان مردم جامعه ما قانون نانوشته ای وجود دارد که از تعداد خواستگاران یک دختر میتوان به خوب بودن او پی برد. یعنی در صورتیکه دختری خواستگاران زیادی داشته باشد معلوم می شود که او خوب و اصل و نسب دار است ولی درصورت خواستگار نداشتن او در زمان متعارف جامعه، میگویند که حتماً مشکلی دارد که کسی به سراغش نمی رود! در این زمان ، دختران و خانواده هایشان هرروز با گذشت زمان، امید خود را از دست میدهند و ناامید و مایوس میشوند و درزمینه ی ازدواج اعتمادبه نفسشان را از دست می دهند. معمولاً افراد برای برطرف کردن چنین مشکلی از دو روش اقدام می کنند. بعضی از دختران با این مسأله کنار می آیند و منتظر می شوند تا شرایط خوبی برایشان پیش بیاید ولی بعضی دیگر سعی می کنند تا از روشهای متنوعی مشکل خواستگار نداشتن خود را برطرف کنند این روش ها شامل برقراری آشنایی های نادرست، دعانویسی و... می باشد.
دلایل مرتبط با خواستگار نداشتن
> بالا رفتن سن ازدواج:
سن ازدواج دختران و پسران در جامعه امروزی بسته به دلایل گوناگونی افزایش یافته است. یکی از دلایل خواستگار نداشتن دختران، بالا رفتن سن آن ها می باشد. درحال حاضر دختران مثل گذشته در سنین پایین ازدواج نمیکنند. امروزه به دلیل زیاد شدن مشغله ها و مشکلات جوانان، کسی حاضر نمیشود در سنین پایین وارد یک زندگی مشترک شود.
> رسم و رسوم اشتباه:
یکی از مشکلاتی که تعداد زیادی از جوانان را در امر ازدواج و خواستگار نداشتن، تحت الشعاع خود قرار داده، توجه به ترتیب فرزندان در ازدواج می باشد. یکی از تصورات غلطی که برخی از خانواده ها هنوز به آن معتقدند اینست که فرزند کوچکتر حق ندارد ازدواج کند مگر این که خواهر یا برادر بزرگترش ازدواج کرده باشد. در چنین شرایطی بهتر است با خانواده خود صحبت کنید ، البته ایده خوبیست که با خواهر و یا برادر بزرگ ترتان این کار را انجام دهید تا آنها با پدر و مادرتان دربارهی این امر حرف بزنند و آن ها را قانع کنند که این رسم اشتباه است.
> ایراد گرفتن های زیاد دختران از خواستگاران:
دختران بر این باورند که سختگیر نیستند. اگر به صحبت آن ها گوش دهید، چنین می شنوید:« مگر من چه توقعی دارم؟ من که خانه، مهریه، ویلا و شیربها نمی خواهم؛ به محض اینکه یک پسر، مرد زندگی باشد، اکتفا میکند.» بااین حال ، همین دختران، در زمان انتخاب همسر، به وسواس های بیهوده مبتلا می شوند؛« نکند تک پسر بودن او باعث لوس شدنش شود یا جمعیت زیاد خانواده او، باعث شود تا بعدها برایم مشکلی پیش بیاید؟! یا این خواستگار را به علت این که چاق است یا پدرش فوت شده ، باید در خانواده خودش هم به عنوان سرپرست باشد، نمیپسندم. نمی شود که با یک پسر دانشجو، ازدواج کرد» چنین وسواس هایی که از دید خانواده ها منطقیست، باعث افزایش سن دختران میشود و از این جهت آن ها را با مشکل خواستگار نداشتن مواجه میکند.
> نداشتن اعتماد به نفس:
اگر از نظر خودتان، زیبا و خوشرو نیستید یا اندام خوبی ندارید و توانایی انجام هیچ کاری را ندارید، دراین صورت نمیتوانید کسی را به خود جذب کنید. از مهم ترین دلایل خواستگار نداشتن دختران می توان به کمبود اعتماد به نفس اشاره کرد. تصورات منفی شما در مورد خودتان، قطعاً باعث میشود تا دیگران هم فقط ویژگی های منفی شما را ببینند؛ چوندر این حالت، افراد بر روی ویژگی های منفی خود بیش از حد متمرکز میشوند. هیچ انسانی کامل نیست و تمامی انسان ها علاوه بر ویژگی های مثبت، دارای نقاط ضعفی می باشند. از این رو خودتان را بپذیرید و برای رشد شخصیتی خود در سعی و تلاش باشید تا دنیا هم به شما لبخند بزند.
> داشتن بیماری:
متأسفانه یکی از دلایل خواستگار نداشتن دختران، ابتلای آن ها به بیماری یا بیماری های خاص می باشد. خود شما گاهی اوقات ممکن است به بیماری سختی مبتلا شده باشید و با این که خود را درمان کرده اید ، هنوز هم خواستگاری ندارید. از طرفی دیگر، ممکن است یک نفر از اعضای خانواده تان بیماری هایی نظیر عقب ماندگی ذهنی، نازایی و… داشته باشد، به همین جهت مردم تصور می کنند که این بیماریها ارثیست و احتمال ابتلای فرزند شما به این بیماری ها وجود دارد. گاهی اوقات کوچک ترین بیماریها که یک بخیه خوردن ساده میباشد در نظر مردم بسیار بزرگ است که باعث سخت شدن زندگی آن ها می شود. حتی دخترانی که به مشکل کوچک گرفتار شده اند، ولی برای این که افراد محله از درمان آن ها مطلع نشوند محل زندگی خود را بطور موقت ترک کرده اند. این مسأله به طرز فکر عقب مانده مردم جامعه بستگی دارد و شما نباید آن را به خود بگیرید. خدا نیز در طول زمان، پاسخ این افراد را خواهد داد.
> سربه زیر بودن بیش از حد:
با اینکه حفظ حیا و سر به زیر بودن ویژگی های خوبی محسوب می شوند، ولی گاهی اوقات برداشت دختران از این مسایل اشتباه است و به این منظور آنها خود را در خانه حبس میکنند. با در خانه ماندن و عدم حضور در اجتماع و صحبت نکردن با اطرافیان، چگونه میخواهید شناخته شوید؟ چه بسا بسیاری از افراد از حضور دختری در یک خانواده مطلع نیستند یا فقط می دانند که فلان خانواده یک دختر دارد که هیچ وقت از خانه بیرون نمی آید که همین مسأله موجب خواستگار نداشتن دختران میشود. در صورتیکه فکر میکنید که با این رفتار، همسر خوبی پیدا کنید، باید بدانید که پسری که چنین دختری را می خواهد، در زندگی مشترک هم از او را در خانه حبس میکند.
> دختری غمگین و بی انرژی هستید؟
اگر دختری هستید که فکر میکنید مجرد بودنتان باعث شکست شما شده، پس این را بدانید که زانوی غم به بغل گرفتن باعث میشود شما از امر ازدواج بیشتر دور شوید و یکی از دلایل خواستگار نداشتن شما همین است، زیرا هیچکس تمایل به ازدواج با دختر غمگین، ضعیف و افسرده ندارد. پس این مشکل را از خودتان دور کنید، از زندگی لذت ببرید، و خوشبختی خود را به بعداز ازدواج موکول نکنید. همین تغییر کوچک در سبک زندگی شما باعث میشود که شگفت زده شوید و از این رو به روابط عاطفی درست دست یابید و ازدواج موفقی داشته باشید.
> با پسران مناسبی ارتباط برقرار نمی کنید؟
امروزه دختران بسیاری برای امر ازدواج به دنبال یک رابطه ی جدی هستند ولی با پسرهایی در ارتباطند که به دنبال وقت گذرانی و روابط سطحی هستند و این پسران قطعاً تصمیم ازدواج ندارد. در صورتیکه جزء این دسته از دختران هستید، بهتر است وقتتان را بیش از این در چنین روابطی اتلاف نکنید و برای ازدواج، با پسری که قصد ازدواج دارد وارد رابطه شوید چون وارد شدن به این روابط زودگذر، جز این که شما را به هدفتان نزدیک نمی کند، فرصت های جدی ازدواج را هم از شما می گیرد.
> آیا نداشتن ظرافت زنانه، علت خواستگار نداشتن شماست؟
یکی از اصول اولیه برای هر ارتباطی علی الخصوص ازدواج، داشتن ظرافت زنانه می باشد. آیا دیگران با دیدن شخصیت شما می گویند که مثل مرد رفتار می کنی؟ اگر اینچنین است، باید بگوییم که یکی از دیگر دلایل خواستگار نداشتن شما، نداشتن ظرافت زنانتان است. مهم ترین عللی که یک مرد به زنی چذب میشود، رفتار زنانه و ظرافت او می باشد. از این رو مستقل باشید و امور را کنترل کنید، ولی تا زمانی که به ارتباطاتتان آسیبی وارد نکند.
چگونه خواستگار پیدا کنیم
- طرز پوشش مناسب:
از دیگر دلایل خواستگار نداشتن دختران می توان به طرز پوشش آن ها اشاره کرد. نوع لباس شخص، بیانگر نوع اعتقادات و مذهب و شخصیت فرد می باشد. تلاش کنید متناسب با طرز عقاید خود، نوع پوششتان را انتخاب کنید. بسیاری از دختران معتقد هستند، هر چه لباس هایشان متفاوت تر از جامعه باشد جذابتر میشوند ، پسران معمولاً دخترانی را می پسندند که به صورت شکیل و متناسب با عرف لباس می پوشند. سعی کنید لباسی بپوشید که شخصیت واقعی شما را نشان دهد.
- خصوصیات شوهر مورد علاقه تان را مشخص کنید:
اگر سطح توقعات خود را از همسر ایده آلتان ندانید، از این جهت نمیتوانید همسر ایده آلی پیدا کنید. قبل از انجام هر کاری، ابتدا باید خودتان را بشناسید و خواسته های قلبیتان را بررسی کنید تا خصوصیات شوهر آینده تان را بفهمید. آیا رفتار همسر شما باید دوستانه باشد و یک جنتلمن واقعی باشد؟ یا اینکه می خواهید او خشن باشد؟ پیش از اینکه بدنبال خواستگار باشید، باید از سطح انتظارات خود نسبت به شوهرتان واقف باشید وگرنه در تمام قرارهای خواستگاری، شکست میخورید و این یکی از معضلات خواستگار نداشتن دختران محسوب میشود.
- ازدواج را جزو اولویتهایتان قرار دهید:
صرفا قید کردن جمله ی من قصد ازدواج دارم، کافی نیست. همانطور که برای بعضی از اولویتهای خود مثل کار یا تحصیل وقت میگذارید، مسأله ی ازدواج هم نیازمند وقت و انرژی می باشد. چنانچه واقعاً می خواهید ازدواج کنید، نباید بیش از حد سرگرم کار، درس یا هر چیز دیگری باشید. وقتی به همکاران مردتان میگویید در زندگی، اولویت اول من کارم است، در حقیقت آن ها هم این اولویت شما را به هم نمیزنند و یکی از دلایل خواستگار نداشتن شما همین مورد است. نباید این حرف را به زبان بیاورید، وقتی که آشنایانتان میبینند شما برای حضور در مجالس خانوادگی و دوستانه زمانی اختصاص نمیدهید، می گویند حتماً برای تشکیل زندگی مشترک هم وقت ندارید و چنانچه تصمیم داشته باشند که موردی را به شما معرفی کنند، منصرف میشوند.
- برای آشنا شدن با افراد جدید باید کارهای جدید را امتحان کنید:
اگر همیشه به یک مکان مشخص در زمانی معین بروید، هرگز با افراد جدیدی تعامل پیدا نمیکنید و نمی توانید با شوهر ایده آل خود ازدواج کنید. از این رو باید از خانه بیرون بروید و فعالیت هایی متفاوت از کارهای معمولتان را انجام دهید. بدین ترتیب در محیط تازه ای قرار میگیرید وافراد و دوستان جدیدی را میبینید. شاید هم یکی از دوستان جدیدتان، برادری داشته باشد که شوهر آینده ی شما شود. البته در انتخاب اماکن جدید محتاط و مراقب باشید چون بعضی از آن ها فقط محل تجمع افراد نامناسب است.
- از فن بیان غافل نشوید:
یکی از دیگر دلایل خواستگار نداشتن دختران، عدم فن بیان آن ها می باشد. مهمترین نکته در نخستین دیدارها، شیوۀ صحبت کردن و نحوه برقراری ارتباط شماست. پسران معمولاً جذب دخترانی می شوند که با ادب و متانت صحبت می کند و ضمن حفظ حریمها، رفتار گرم و بانشاطی دارند. بنابراین کتابها و مقالاتی راجع به مهارت زندگی برای ارتقای سطح مهارتهای ارتباطی خود بخوانید. البته ملاحظات فرهنگی را در زمان مطالعۀ این کتابها در نظر بگیرید، چون بیشتر این کتابها ترجمه هستند و امکان دارد در کشور ما برخی از آن ها کاربرد نداشته باشند.
- وسواس را کنار بگذارید:
محافظه کاری ها و وسواس های بی مورد را از خود دور کنید، چنانچه خواستگاری دارید که نمیخواهید حرف هایش را بشنوید یا اگر فامیل و دوستانتان برای ازدواج، شما را به کسی معرفی می کنند ولی شما به آن ها اهمیت نمی دهید، باید کمی در نگاه تان تجدیدنظر کنید، زیرا اینکار باعث خواستگار نداشتن شما میشود. شاید یکی از آن ها همسر ایده آل شما باشند. نباید از آمدن خواستگار بترسید، بلکه باید با خواستگار هایتان، چند هفته ای زیر نظر خانواده ها صحبت کنید و بعد تصمیم قطعی بگیرید، به خاطر مشکلات کوچک به خواستگارهای خود نه نگویید. فراموش نکنید که هر کسی با هر شخصیتی، دارای مشکلاتی میباشد که میتوان از آن ها ایراد گرفت. درواقع شما باید به ویژگی های برجسته او توجه داشته باشید، این را بدانید که نمی توانید یک شخصیت بی عیب و نقص را بعنوان همسر خود انتخاب کنید به علت این که چنین شخصیتی وجود ندارد ولی سعی کنید فردی که بتوانید با مشکلاتش کنار بیایید را انتخاب کنید.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 20
- 1