ازدواج موفق
هر شخصی برای داشتن یک ازدواج موفق باید قوانین و مهارتهای درست را بیاموزند و آنرا در زندگی به کار ببرند؛ یکی از مهمترین نکاتی که در ازدواج موفق باید به آن توجه شود سن مطلوب ازدواج است. ازدواج هدیه ای برای پایان زمان تجرد شماست. ازدواج مثل عملی است که برای کسب کردن پاداش آن باید تلاش کرد پس احتمالا این سعی برای رسیدن به یک ازدواج موفق صدچندان بیشتر باشد. تلاش هایی که منجر به یک ازدواج موفق می شوند حاوی کارهایی است که در عین مفرح بودن میتوانند درمان بخش هم باشند. آگاهی از معیارهای ازدواج موفق نقش تعیین کننده ای در خوشبختی زوجین و داشتن روابط پایدار ایفا میکند. آمادگی برای ازدواج تنها به شرایط مالی و اقتصادی محدود نمی شود و افراد باید از نظر فکری و احساسی برای آغاز یک زندگی مشترک آماده باشند تا بتوانند ازدواج موفق را تجربه کنند.
در واقع هنگامی که تصمیم به ازدواج میگیرید، پیش از هر چیزی لازم است از آمادگی خود و طرف مقابل، برای داشتن معیارهای ازدواج موفق خاطرجمع باشید. ازدواج بنایی مقدس در اسلام است که برای تسکین و آرامش زوجین در کنار هم تدارک دیده شده و هدف آن رسیدن به سعادت و سیر در صراط مستقیم است.
رعایت نكات زیر باعث تحكیم تعهد به زندگی مشترك می شود:
- سازگاری معنوی
- سازگاری شخصیتی
- خودشناسی آگاهانه
- توانایی در ارتباط برقرار كردن با یكدیگر
- علاقه دو سویه به یكدیگر
رازهای ازدواج موفق:
۱. اهمیت بلوغ در ازدواج موفق: اولین مسئله در یک ازدواج موفق این است که دختر و پسر باید از بلوغ عقلی و زندگی بهره مند باشند؛ یعنی با مفهوم ازدواج و مسئولیت زندگی مشترک آشنا باشند. امکان دارد خیلی از جوانان به بلوغ جنسی رسیده، ولی هنوز به بلوغ زندگی نرسیده باشند؛ بنابراین همین که از نظر جنسی به نتیجه رسیدند و اشباع شدند، دیگر نیازی به ادامه گرمی و صمیمیت با همسرشان نمی بینند و ادامه زندگی برایشان اهمیت ندارد.
۲. یکدیگر را بپذیرید: یکی از مهم ترین قاتلان ارتباطی، عدم پذیرش است. با خیال تغییر دادن همدیگر وارد زندگی مشترک نشوید. قبل از ازدواج خصوصیت های مثبت طرف مقابل را بشناسید و روی آنها تمرکز کنید. پس از ازدواج تغییر دادن سخت و در بعضی موارد ناممکن است.
۳. خودشناسی برای حذف رفتارهای اشتباه: برای داشتن یک ازدواج موفق، پیش از ازدواج، دست به خودشناسی بزنید، خصوصیت های شخصیتی و خلقی تان را بشناسید، الگوهای ناکارآمد ارتباطی تان را بشناسید و به اصلاح آن بپردازید و ضعف ها را تا جای ممکن رفع کنید، در غیر اینصورت در زندگی مشترک با مشکلات بیشماری روبرو خواهید شد.
۴. مستقل باشید: یکی از کلید های ازدواج موفق استقلال یافتن است. همسران باید زمان هایی را بخود اختصاص دهند. عزم و تواناییِ مستقل شدن شما را قدرتمند تر، سالم تر و جذاب تر می کند و سبب موفق تر شدن شما در زندگی زناشویی می شود.
۵. اسلام و ایمان: یکی از شرایط انتخاب همسر که در واقع شریک زندگی است، اسلام و بُعد مذهبی عقیدتی شخص می باشد. زن و مرد می بایست در این امر هم فکر و هم عقیده باشند تا یک ازدواج موفق داشته باشند در غیر اینصورت چنانچه یکی از آنها کافر باشد، عقد و ازدواج آنها باطل خواهد بود.
۶. مقدم دانستن همسرتان در امر ازدواج موفق: خدا – اول. همسر – دوم. خردسالان و نوجوانان – سوم. به یاد روزهای سخت قبل باشید که او کنار شما بود. او صدر جدول کار های مهم شما باید قرار گیرد چون شما میخواهید او همیشه اولین باشد.
۷. مهارت های حل مسئله: یکی از معیارهای ازدواج موفق، مهارت حل مسئله است. شما برای پیدا کردن راه حل مشکلتان با همسر فقط نصف زمان را مهلت دارید. مهارت حل مسأله به شما موقعیت مناسب برای نزاع کردن، تسلیم شدن، دادن و بخشیدن را آموزش می دهد.
۸. مهارتهای زندگی: برای داشتن یک ازدواج موفق با تعریف و تمجید از همسر خود بطور مرتب و روزانه از وقوع طلاق و جدایی در زندگی مشترک خود جلوگیری کنید. تعریف و تمجید مستمر از خصوصیت رفتاری همسر باعث تقویت رابطه زناشویی می شود. مثبت گرا باشید و اقدامات خوبی که همسر شما در طول روز انجام می دهد را مشاهده کنید. گاهی وقت ها که کارها به خوبی پیش نمی رود و مطابق با سطح انتظارات شما نیست، به جای تمرکز بر افکار منفی به مباحث مثبت فکر کنید.
۹. مهارت مبارزه: در هر چیزی موافقت نکنید، اغلب زوج ها معتقدند که اختلاف نظر بین طرفین طبیعی است و این تفاوت سلیقه ها سبب می شود زوج های موفق و دوست داشتنی به دیدگاه یکدیگر احترام گذاشته و نظراتشان را به یکدیگر نزدیک کنند تا ازدواج موفقی داشته باشند.
۱۰. توجه به کفویت: ازدواج با افراد هم کفو و هم شأن سبب سازش بیش تر در زندگی می شود و همچنین یکی از راه های ازدواج موفق است؛ چون درصد بالایی از اختلافات بین زن و شوهرها در نتیجه نبودن دو طرف در یک شأن و طبقه است. کفویت در جنبه های ایمانی، فکری، اقتصادی و... مطرح است.
۱۱. یک نگرش قدردانی داشته باشید: قدردانی به نفع طرفین در ازدواج موفق است. سپاسگزاری کردن از یکدیگر سبب بهبود و تقویت روابط می شود.
۱۲. مهارت عفو و بخشش: در زمان اختلاف نظر امکان دارد عصبانی شوید. در این مواقع هیچوقت پاسخ طرف مقابل را ندهید و تلاش کنید خودتان را از فضای تنش دور کنید تا ازدواج موفقی داشته باشید. کلمه مناسبی که هر شخصی در چنین مواقعی میتواند از آن بهره بگیرد این است که بگوید:" فعلاً عصبانی هستم و نمی توانم صحبت کنم." هدفتان همیشه این باشد که در آرامش با همسرتان ارتباط برقرار کنید.
۱۳. قاطعیت در بیان خواسته ها و انتظارات: توانایی گفتن خواسته های خود بطور واضح سبب رشد صمیمیت در ازدواج می شود. افرادی که این قابلیت را ندارند نقش منفعل/ پرخاشگر خواهند داشت. جسارت بیان خواسته ها با تندخویی تفاوت فراوانی دارد. در حالی که خشونت رفتار کنترل گرایانه است، این نوع جسارت برای بیان خواسته ها، در صورتیکه با صداقت، صراحت و رعایت حق طرف مقابلمان باشد، به ایجاد ارتباطات پایدار و ازدواج موفق کمک شایانی می کند.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 18
- 4