دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۳۰۰۰۱۶

آشنایی با معیارهای ازدواج موفق

معیارهای ازدواج,معیارهای ازدواج از دیدگاه روانشناسی,معیارهای ازدواج چیستمعیارهای همسر خوب برای ازدواج می توانند مادی و معنوی باشند
از اساسی ترین معیارهای ازدواج، به خصوص در جامعه اسلامی، اصالت و شرافت خانوادگی دختر و پسر است. بنابراین، دختر و پسری که درصدد انتخاب همسر هستند، باید سعی کنند حتی المقدور با خانواده هایی محترم و اصیل وصلت نمایند.

ازدواج و انتخاب همسر

ازدواج، پیوند زندگی مشترک بین دو نفر با حفظ استقلال نسبی هر یك در جهت تكامل شخصیت دو طرف است و عامل مهمی در ایجاد آرامش، سكون آدمی و مسبب اساسی در برقراری تعادل وجودی می باشد. همینطور وفاداری و متعهد بودن به پیمان ازدواجی که به وسیله دو طرف بسته شده از نکته هایی است که برای تمام زنان با هر تفکر و شخصیتی اهمیت زیادی دارد. احتیاج به برقراری رابطه پایدار و صمیمی و توام با عشق و محبّت از مهمترین دلایلی است که سرانجام هر زن و مرد را به سوی انتخاب همسر و ازدواج سوق میدهد.

ازدواج نقش عمده ای در زندگی بشر دارد و عوامل متعددی وجود دارند كه در کیفیت و نحوه این امر مهم مؤثر میباشند، در صورتیکه این عوامل نادیده گرفته شوند، زوجین در زندگی خوشبخت نخواهند بود. مهمترین این عوامل عبارتند از: عوامل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، مذهب، آداب و رسوم، روانی، جسمانی، ژنتیكی، تحصیلات، سن، شغل. ازدواجی كه بدون توجه به عوامل فوق انجام گیرد، سعادت و خوشبختی در آن احتمالی است.

معیارهای ازدواج

در مورد معیارهای همسر خوب، این نکته حائز اهمیت است که ما بدانیم از ازدواج چه چیزهایی می خواهیم. بعد معیارهایی را که مناسب با اهداف ما از ازدواج است را مشخص میکنیم. نوع فرهنگ، نوع نگرش به زندگی و محیطی که شخص در آن بزرگ شده مهمترین معیارهای ازدواج موفق را برای شخص معلوم می کند از دیدگاه روانشناسی بهترین فاصله سنی برای ازدواج ۳ تا ۷ سال می باشد. برای یک ازدواج موفق طرفین باید در خصوصیاتی ۷۰، ۸۰ درصد اشتراک داشته باشند. برای ازدواج، رسیدن به «بلوغ های عقلی یا فکری»،« بلوغ عاطفی یا هیجانی»، «بلوغ اجتماعی»، «بلوغ شخصیتی»، «بلوغ مالی»، «بلوغ معنوی» و ... لازم است. 

مردان اغلب به دنبال معیارهای جسمانی و زنان بیشتر به دنبال معیارهای اجتماعی _ اقتصادی هستند. در حالیکه ارزش های فرهنگی جامعه به خصوصیت هایی اشاره می کند که هم برای مردان و هم برای زنان حائز اهمیت هستند. معیار های مرتبط به شخصیت، خانواده و مذهب که ناشی از الگو ها و ارزش های خاص هر جامعه است، اشتراک جنسیتی بیشتری دارد و افراد از آن ها در معیار های ازدواج خویش بهره می برند.

معیارهای ازدواج سالم,معیارهای ازدواج,معیارهای ازدواج زوجیننوع نگرش به زندگی و محیطی که شخص در آن بزرگ شده مهمترین معیارهای ازدواج است

گاهی هنگامی که از معیارهای همسر خوب برای ازدواج صحبت میکنیم منظور ما مسائل ظاهری و بعد فیزیکی قضیه است. بررسی شرایط مالی و شغلی، جایگاه اجتماعی، شرایط خانوادگی و ظاهر من جمله این معیارهای ازدواج میباشد. بعد معنوی معیارهایی مانند نحوه دین داری طرف مقابل و نوع نگاه او به معنویت را شامل میشود.

چه معیارهایی برای شروع یک زندگی مشترک لازم است؟

- جذابیت:

از معیارهای ازدواج، در درجه نخست برای دو شخصی که می خواهند زیر یک سقف بروند جذابیت است. این که از هم خوششان بیاید.

- خصوصیات شخصیتی:

نباید به دیگران برچسب باشخصیت یا بی شخصیت بزنیم. در معیارهای ازدواج حتماً باید به خصوصیات شخصیتی طرف مقابلتان فکر کنید.

- خصوصیات فرهنگی:

در هر جامعه ای خانواده های مختلف با ویژگی ها و رسم و رسوم مختلفی وجود دارند. معیارهای ازدواج باید سنخیت و تشابه داشته باشند. اصلاً وظیفه زن و شوهرها تغییر دادن یکدیگر نیست.

- تعهد و مسئولیت پذیری:

ازدواج پیمانی است که بحث تعهد و مسئولیت پذیری در آن بسیار مهم است. فرد باید این قابلیت را داشته باشد و این مفهوم را درک بکند که قالب زندگی اش از حالت مجردی خارج شده است؛ بدین ترتیب در همان تعاملات قبل از ازدواج باید میزان مسئولیت پذیری طرف مقابل را بررسی کنید.

معیارهای ازدواج در اسلام,معیارهای ازدواج از نظر اسلام,معیارهای ازدواجمعیارهای ازدواج موفق

- شایستگی های طرف مقابل:

مهم است شخصی که بررسی می کنید چه قدر از خصوصیت هایی را که در معیارهای ازدواج برای همسر آینده تان در ذهن داشته اید دارد. این مسائل به ظاهر ساده امکان دارد در آینده گرفتاری های متعددی را برای شما ایجاد کند.

- توجه به خصوصیت ظاهری همسر آینده:

 چنانچه برای پسری یکسری از خصوصیات در معیارهای ازدواج آینده اش، مانند خصوصیت های ظاهری مهم است بدین ترتیب در موقع انتخاب نباید به سلیقه های جنسیتان بی توجه باشید.

- اشتراک پذیری:

ازدواج یعنی پذیرفتن همیشگی فردی که به طور کامل از شما متفاوت است. خلقیات متفاوتی دارد، علایقش فرق می کند و وضعیت رشد و پرورش مختلفی دارد. براین اساس چنانچه فردیتتان خیلی پررنگ است یا عادت ندارید، سازهای مخالف را بشنوید، هنوز آماده ازدواج نیستید.

- مهارت سازگاری:

از معیارهای ازدواج، مهارت سازگاری است. هیچ وقت نمی توانید یک ازدواج موفق داشته باشید مگر این که مهارت سازش و تمایل به صلح داشته باشید.

- مستقل شدن از خانواده:

مستقل شدن از خانواده، یکی از معیارهای ازدواج است. برای رشد روانی، احتیاج به استقلال از خانواده داریم. پس پیش از برقراری رابطه عاطفی با دیگری، خاطرجمع شده باشید که از خانواده مستقل شده اید.

- حریم دو نفره:

حریم خصوصی در امر ازدواج مهم است، ولی باید این آمادگی را داشته باشید که اجازه دهید دیگری در زندگی روزانه شما وارد شود و برای او زمان بگذارید.

معیارهای ازدواج,معیارهای ازدواج موفق,ملاکها و معیارهای ازدواجمعیارهای ازدواج زوجین

- قدرت اعتماد کردن:

اعتماد یکی از ضروری ترین معیارهای ازدواج است. ولی برخی فکر می کنند که نمی توان بطور کامل به هیچ کس اطمینان کرد، همسر آتی هم از این قاعده مستثنی نیست. اشخاص از نظر فرهنگی، اجتماعی، تحصیلی، اقتصادی، مذهبی و اخلاقی بسیار با هم متفاوت هستند، کارشناسان معتقد هستند تناسب باید بطور نسبی در زمینه های اجتماعی، خانوادگی، اقتصادی، فرهنگی، تحصیلی، اخلاقی، مذهبی و غیره وجود داشته باشد. هرچه این تناسبات بیش تر باشد، دو طرف به فهم بهتری از یکدیگر می رسند و در نتیجه این درک و تفاهم سبب کاهش اختلافات و فزونی مهر و محبت بین آنها می شود.

- تناسب تحصیلی:

یکی از معیارهای ازدواج، تناسب تحصیلی مرد و زن است. برخلاف خیلی از افراد که معتقد هستند هر چه سطح سواد فرد فراتر باشد، سطح فرهنگی و هوش او هم بالاتر است، عده ای بر این باورند که سواد با فرهنگ رابطه ای ندارد. تحصیل میتواند نوع نگرش افراد را در زندگی تغییر و تحول دهد.

- تناسب فرهنگی:

یکی از معیارهای زن و مرد برای ازدواج، تناسب فرهنگی آن هاست. در هر فرهنگی نوع رابطه افراد با یکدیگر متفاوت است. بنابر این نوع رفتارها، ابراز عواطف و احساسات نیز امکان دارد متفاوت باشد. به طور مثال نوع خاصی از رفتار امکان دارد در فرهنگی نشانه دوستی و محبت تلقی گردد در صورتی که همان رفتار در فرهنگی دیگر توهین آمیز و زننده به حساب آید.

- تناسب دینی و عقیدتی: 

نوع نگرش افراد به دین و احکام اسلامی در زندگی مشترک، بسیار حائز اهمیت است.  مثلا امکان دارد در خانواده ای رعایت نکردن حجاب، گپ و گفت، هم نشینی کردن و از این قبیل مسائل در برابر دیگر اعضای فامیل، مسئله ی آنچنان بغرنجی نباشد. پس در امر ازدواج باید به مسئله ی دین توجه کرد.

- تناسب اقتصادی:

یکی دیگر از تناسباتی است که در معیارهای ازدواج باید مد نظر گرفته شود، مخصوصا اگر تفاوت بین طرفین زیاد باشد. به عنوان مثال دختری که تمام عمر در رفاه بوده، مسلما آسایش و رفاهی که در خانواده خود داشته در خانواده همسرش نخواهد یافت و نتیجه این کار تحقیر و سرزنش پسر خواهد بود.

فواید مشخص بودن معیارهای ازدواج

از فواید مشخص بودن معیارهای ازدواج می توان بوجود درک متقابل بعنوان یکی از بزرگترین علل پیوند عاطفی قوی اشاره نمود. ساختن یک زندگی زناشویی با دوام به سازگار بودن دو طرف و وجود وجوه اشتراک متعددی نیاز دارد. ازدواجی که در پی آگاهی طرفین از معیارها و خواسته های خود از زندگی و در نظر گرفتن آن ها بنا شده باشد پایدارتر است. 

معیارهای ازدواج در اسلام,معیارهای ازدواج,معیارهای ازدواج از منظر مذهبییکی از معیارهای ازدواج میزان ثروت طرفین است

عوارض مشخص نبودن معیارهای ازدواج

در صورتی‌که معیارهای ازدواج ما معلوم نباشد ممکن است که آینده ما پر از حوادث و احساسات بد باشد. در شرایطی که ما ندانیم که از یک ازدواج دقیقا چه میخواهیم؟ چه اهدافی از زندگی مشترک می اندیشیم؟ امکان انتخاب نادرست بسیار بالا میرود.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش