دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۰۰۵

بلوغ عاطفی، نشانه ها و راه های دستیابی به آن

بلوغ عاطفی,بلوغ عاطفی چیست,نشانه های بلوغ عاطفیبلوغ عاطفی
بلوغ عاطفی یکی از مراحل رشد انسان محسوب می شود که فرد می تواند احساسات خود را کنترل کند و آنها را بشناسند، زمانی که فرد به این مرحله رسیده باشد می تواند احساسات بقیه را هم به خوبی درک کند به همین دلیل این بلوغ یکی از شرایط اصلی ازدواج محسوب می شود.

بلوغ عاطفی چیست؟

بلوغ عاطفی به معنای توانایی فرد در مدیریت و درک احساسات خود و همچنین اطرافیان می باشد. این بلوغ ابعاد مختلفی دارد که به انسان کمک می کند تا با شرایط سخت زندگی کنار بیاید. 

به عبارتی می توان گفت بلوغ عاطفی به معنی رسیدن به مرحله ای رشد است که فرد از احساسات منفی و مثبت خود آگاهی دارد و می تواند به راحتی آنها را تحت مدیریت خود دربیاورد همچنین توانایی ابراز بهترین واکنش در شرایط مختلف را دارد. 

همین موضوع سبب می شود که فرد در پیشرفت دنیای مدرن سهمی داشته باشد و رضایت و خوشبختی را در این دنیا کسب کند. 

بلوغ عاطفی سبب می شود فرد در زندگی خود، تصمیم هایی که بیش از اندازه تحت تاثیر احساسات هستند نگیرد، همچنین بتواند در بحران های زندگی تصمیم عاقلانه و منطقی داشته باشد. بلوغ عاطفی در ایجاد احساس رضایت از زندگی و دستیابی به زندگی ایده آل نقش بسیار مهمی دارد. 

تکامل عاطفی زمانی ایجاد می شود که فرد بتواند به درک صحیحی از خود و ارتباطات اجتماع دست پیدا کند همچنین نحوه درست بروز احساسات و پاسخ به شرایط مختلف را در پیرامون زندگی فراگرفته باشد. 

تکامل عاطفی، به معنای توانایی پذیرش افراد و مشکلات بدون تغییر دادن آن ها و به همان گونه که هستند می باشد.

بلوغ عاطفی,بلوغ عاطفی چیست,علائم بلوغ عاطفیهمه چیز درباره بلوغ عاطفی

نشانه های بلوغ عاطفی:

انعطاف پذیری:

فردی که انعطاف پذیر باشد می تواند تفاوت میان موقعیت های مختلف را تشخیص دهد درنتیجه خودش را براساس ویژگی های متفاوت آن موقعیت وفق می دهد. انعطاف پذیری به معنی از دست دادن شخصیت یا زیرپا گذاشتن خطر قرمزها نیست، بلکه به معنی سازگاری با شرایط غیرقابل تغییری است که آرامش و رضایت را برای شما به همراه می آورد. این شرایط منجر می شود افراد برای خود، روابطشان با اطرافیان تفاوت و احترام قائل باشند و درنهایت می توانند با بیشتر آنها یک رابطه صحیح برقرار کنند. 

این خصوصیت در یک رابطه عاشقانه هم نقش بسیار مهمی ایفا می کند، فردی که توانایی انعطاف پذیری دارد می داند هیچ کدام از طرفین حق اجبار برای انجام کار از سمت مخالف را ندارند، همچنین با دید تغییر طرف مقابل وارد رابطه نمی شود. به طورکلی ازدواج ترکیب دو شخصیت متفاوت و مجزا است که برای دستیابی رشد و خوشبختی نیاز به سازش و انعطاف دارد. 

مسئولیت پذیری:

افرادی که مسئولیت پذیر هستند اشتباهاتشان را گردن دیگران نمی اندازند. ساده ترین روش برای کاهش تقصیر این است که مسئولیت کارهای خودمان را به عهده نگیریم، این کار نه تنها به شخصیتمان ضربه می زند بلکه روی تمام روابط با دیگران هم تاثیر گذار خواهد بود. 

هیچ فردی کامل نیست و همه ما ضعف هایی داریم بنابراین برای رشد اشتباهاتی داریم که این موضوع نشانه از تجربه و بزرگ شدن است، البته اگر فرد نتواند ضعف های خود را بپذیرد یعنی حتی به درست کردن اشتباهاتش فکر نمی کند. زمانی که شما مسئولیت پذیر باشید یعنی می دانید که موقعیت های زندگی نتیجه انتخاب هایی است که دارید پس دیگران را مقصر اشتباهات نمی دانید. باید مراقب تفاوت مسئولیت پذیر و سرزنشگری باشید. زیرا سرزنش پر از آسیب خواهد بود و هیچ فایده ای ندارد، اما مسئولیت پذیری موجب تصمیم گیری بهتر و درنهایت زندگی موفق خواهد شد. 

رشد فردی:

مقابله با چالش های پیش رو نیاز به یادگیری و توسعه فردی دارد. زمانی که فرد از نظر عاطفی به بلوغ رسیده باشد، شیفته یادگیری است و برای رشد فردی خود زمان می گذارد. این بلوغ عاطفی بیشتر در روابط اجتماعی نمایش داده می شوند اما یکی از مهمترین خصوصیت های فردی که به رشد عاطفی رسیده این است که با خود رابطه خوبی دارد. 

بلوغ عاطفی به معنای عبور درست از لحظه های سخت زندگی است، فرد یکه مسئولیت اشتباهاتش را برعهده می گیرد، در پی شناخت ضعف های خود می رود در نهایت می تواند مشکلات را برطرف کند. تنها زمانی می توان جلوی تکرار اشتباه را گرفت که برای رشد فردی از بین بردن ضعف ها زمان صرف کرد. این خصوصیت می تواند به افراد کمک کند تا درهر لحظه از زندگی به جای غرق شدن در مشکلات دنبال راه حل باشند، در نهایت هم یاد گرفته و رشد می کنند. 

بلوغ عاطفی,بلوغ عاطفی چیست,نشانه های بلوغ عاطفی در ازدواجنشانه های بلوغ عاطفی؛ رشد فردی

دنبال راه حل و نگاه های جدید بودن:

دید انسان ها به زندگی شبیه به هم نیست درنتیجه افراد برای حل مشکل از راه های مختلفی استفاده می کنند. افرادی که به بلوغ عاطفی رسیده اند متعصب نخواهند بود و نظرات دیگران را به خوبی گوش می دهند درصورتی که متوجه شوند صحبت های سمت دیگر درست هستند بدون هیچ تعصبی آن را می پذیرند. 

درمشکلات مختلف می توان براهی برای از بیت بردن سختی ها درنظر داشت و از توانایی های خود یا نظران دیگران برای این کار کمک گرفت. این توجه به نظرات دیگران می تواند بر روابط اجتماعی و عاطفی ما تاثیر بگذارد و درنهایت منجر به رشد می شود.

عدم قضاوت دیگران:

زیبایی دنیا با تفاوت های میان انسان ها دیده می شود، همه ما در زندگی با برخی از نظرات مخالف هستیم و با نظر بعضی افراد توافق نداریم. زمانی که افراد به بلوغ عاطفی دست پیدا می کنند می دانند که قضاوت دیگران کار درستی نیست و برچسب زدن افراد به هر دلیلی واکنش مناسبی نخواهد بود. 

باید قبول کرد که اتفاقات زیادی در زندگی سبب ساخته شدن شخصیت ها می شود، این موضوع برای همه افراد صادق است پس ما نمی توانیم به صورت کامل از زندگی دیگران آگاهی داشته باشیم، همین موضوع سبب می شود قضاوت دیگان بی فایده و غیرضروری باشد. 

این کار به ما کمکی نمی کند حتی مشکل دیگران را هم حل نخواهد کرد. به طورکلی قضاوت از عدم آگاهی ایجاد می شود و این موضوع می تواند به تصمیم های غلط منجر شود. 

زمانی که عادت قضاوت کردن را از بین ببریم، سرزش کردن خودمان هم متوقف می شود و روابط اجتماعی بهبود پیدا می کنند. مطمئن باشید این کار روابط را با لذت و شادی بیشتر همراه می کند. 

راه های دستیابی به بلوغ عاطفی:

شناخت خود:

ضعف، رفتار و خصوصیات شخصیتی خودتا را بررسی کنید، سوال های اساسی زندگی تان را پاسخ دهید تا متوجه شوید خوشبختی واقعی چیست. این خودشناسی به شما کمک خواهد کرد تا خودتان و دیگران را بهتر از گذشته درک کنید و با آگاهی بیشتری دست به تصمیم گیری می زنید. 

تعیین مرز برای روابط:

همه انسان ها ارزشمند هستند و هیچ کس نمی تواند این موضوع را انکار کند پس برای روابط خود حدومرز داشته باشید و اجازه ندهید کسی شخصیت شما را زیرپا بگذارد. باید توجه کرد که این نکته به معنی جلوگیری از تغییرات نیست بلکه شما باید بتوانید ضعف هایتان را پذیرفته و برای از تبدیل آنها به قدرت تلاش کنید. در این بین باید مراقب اعتماد به نفس خودتان باشید و برای تقویت آن هم تلاش کنید. 

پذیرش مسئولیت تصمیمات:

بهانه گیری و مقصر دانستن دیگران هیچ مشکلی را برطرف نمی کند پس سعی کنید به اندازه اهمیت موضوع به آن فکر کنید و درنهایت به درستی تصمیم بگیرید. شما مسئول زندگی خودتا هستید و باید برای دستیابی به خوشبخی تلاش کنید. با این وجود همواره به یاد داشته باشید امکان اشتباه وجود دارد و ناراحتی جزء جدانشدنی از زندگی هر انسان خواهد بود. 

بلوغ عاطفی,بلوغ عاطفی چیست,راه های دستیابی به بلوغ عاطفیراه های دستیابی به بلوغ عاطفی

توجه به جزئیات رفتار دیگران:

یکی از لذت بخش ترین اتفاقت زندگی درک جزئیات رفتار دیگران است. شناخت و درک اطرافیان کمک خواهد کرد ارتباط بهتری میان شما و آنها شکل بگیرد و از روابط اجتماعی لذت بیشتر نصیب خود می کنید. سعی کنید مهارت های اجتماعی خود را تقویت و از قضاوت کردن خودداری کنید. سطح همدلی و محبت جمعی را ارتقا دهید و به جای قضاوت، درک کنید. 

هدف های منطقی داشته باشید:

باتوجه به شرایط و ویژگی های زندگی تان اهداف قابل دسترس و منطقی برای خودتان مشخص کنید. همزمان با مثبت اندیشی نگاهی منطقی به اهداف داشته باشید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید. برنامه ریزی و مدیریت زمان از مهمترین مهارت هایی هستند که به شما در این راه کمک میکنند.

نشانه های بلوغ عاطفی در ازدواج:

صحبت درباره موضوعات چالش برانگیز:

زوج های بالغ ترسی از نظرات مخالف همدیگر ندارند، این زوجین دبراره موضوعات چالشی صحبت می کنند و درصورت نیاز آنها را به سازش ختم می کنند. علاقه دوجانبه منجر به درک می شود و هیچ کدام به دنبال اجبار طرف مقال خود نیست، در شرایط بحرانی دوطرف می توانند مشکلات زندگی را با همدیگر حل کنند و همراه همیشگی هم در شرایط مختلف هستند.

اجازه تنهایی و دور بودن به طرف مقابل:

هر انسانی نیاز به تنهایی و تجربه جدا از شریک زندگی خود دارد. در یک رابطه بالغ شده دو طرف از همدیگر انتظار ندارند که همه تجربیات آنها با همدیگر باشد، این موضوع به معنی جدایی یا دور شدن نیست بلکه به معنی دوست داشتن طرف مقابل و اعتماد همه جانبه خواهد بود. 

صحبت درباره احساسات:

یکی از مهمترین خصوصیات یک زوج موفق توانایی برقراری یک مکالمه مسالمت آمیز دوطرفه می باشد. بلوغ عاطفی می تواند کیفیت ابزار احساسات و مکالمات را در زندگی مشترک بالا ببرد. صحبت درباره احساسات و عدم پنهان کاری می تواند نشانه ای از بلوغ در روابط عاشقانه باشد. 

شناسایی مسئولیت ها:

یک علاقه دوجانبه می تواند پایه زندگی مشترک را ایجاد کند، با این حال مسئولیت پذیری از ارکان اصلی یک ارتباط عاشقانه محسوب می شود اما هیچگاه عاشقان نباید همدیگر را در شرایط سخت زندگی تنها بگذارند. بلوغ عاطفی به زوجین کمک خواهد کرد تا به مسئولیت های خود پایبند بمانند و خود را از دیگری جدا ندانند، در نهایت اگر مشکلی به وجود آمد همدیگر را برای حل آن یاری کنند. 

بلوغ عاطفی,بلوغ عاطفی چیست,دستیابی به بلوغ عاطفیشناسایی مسئولیت زندگی برای دستیابی به بلوغ عاطفی

کمک به رشد همدیگر:

همه ما برای ایجاد احساس خوب به رشد نیاز داریم، در روابط عاشقانه سالم زوجین برای رشد همدیگر کمک خواهند کرد. حسادت رد رابطه عاشقانه هیچ جایگاهی ندارد و همیشه دوطرف مشوق همدیگر خواهند بود. همراهی واقعی به معنی کمک کردن دیگری برای رسیدن به اهداف سودآورد است با اینکه این سود ربطی به فرد ندارد. این نگاه دوجانبه می تواند علاقه و موفقیت را در رابطه عاشقانه افزایش دهد. 

عصبانیت و دعواهای پرخشم بی نتیجه خواهند بود، زوجینی که به بلوغ عاطفی دست پیدا می کنند می تواند هیجانات شدید را کنترل کنند درنتیجه در بیشتر موقعیت ها آرام خواهند بود. این افراد به جای دعوا باهمدیگر صحبت می کنند تا مشکلات را برطرف کنند. این افراد سعی میکنند روی احساسات خود کنترل داشته باشند و به تصمیمات مشترک برسند. این ویژگی به تداوم رابطه آن ها کمک بسیار بزرگی میکند.

گردآوری: بخش زناشویی سرپوش

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش