
به گزارش باشگاه خبرنگاران، دکتر جوانیان اظهارکرد: علی رغم اینکه می گویند اُمیکرون بیشتر علائمی شبیه سرماخوردگی دارد ولی این سوش درگیری ریه هم ایجاد می کند.
او گفت: ۳ بیمار مبتلا به امیکرون با درگیری ریه در یکی از بیمارستان بابل بستری در روزهای گذشته بوده اند.
به گفته جوانیان این موضوع نشان دهنده آن است که این سوش هم هر چند با تعداد کم ولی میتوانند درگیری ریه (Lung) ایجاد کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل می گوید: به علت این که سرایت پذیری این سوش ۲۵ برابر بالاتر از سویه های قبلی است به راحتی میتواند به دیگران انتقال یابد و چون تعداد افراد درگیر زیاد خواهد شد در آینده تعداد بستری ها و مرگ و میر هم به همین ترتیب افرایش خواهد یافت.
به گفته جوانیان موارد سرپایی مبتلا به کرونا (corona) در حال افزایش است و متعاقب آن میزان بستری ها هم افزایشی خواهد شد.
هدف ستاد کرونا در حال حاضر کنترل هوشمند بیماری کرونا بوده و فعلاً فعالیت ها با تعداد کم و با رعایت شیوه نامه ها ادامه خواهد داشت.
به گفته جوانیان محدودیت هایی هم که وجود دارد که حدالامکان تجمعی انجام نشود و اگر تجمعی باشد در فضای باز و با تعداد و زمان محدود باشد.
تعداد افراد در مکان های مسقف نباید بیش از ۲۰ درصد بوده و مدت هم حداکثر ۴ ساعت باشد.
افرادی که علایم سرما خوردگی مثل یک گلودرد ساده و آب ریزش بینی ساده دارند باید خود را کرونا مثبت در نظر بگیرند.
به گفته جوانیان ولی اگر مردم شیوه نامه ها را رعایت کنند و تعداد مبتلایان کم شود و افراد با استفاده از ماسک و قرنطینه (Quarantine) کردن خود موجب انتقال بیماری به دیگران نشود در نهایت پیک کم کم کاهش یافته و متوقف خواهد شد.
***
احتمال نیاز به تزریق دز چهارم یا بیشتر واکسن کرونا
متخصص ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر اهمیت تزریق واکسن کرونا در جهت جلوگیری از بروز فرمهای شدید این بیماری، گفت: ممکن است حتی از تزریق دز چهارم هم عبور کنیم و دزهای بعدی هم لازم باشد؛ همه اینها وابسته به این است که کرونا در دنیا چه عملکردی از خود نشان دهد.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا ناجی، گفت: واکسنهای یادآور هم همان عوارض واکسنهای دز یک و دو را ممکن است به همراه داشته باشند. در صورت بروز عوارض پس از تزریق واکسن میتوان به شکل علامتی با مصرف مسکنها آن را درمان کرد.
وی افزود: کسانی که ایمنی هم دارند ممکن است مجددا به این ویروس آلوده شوند؛ اما خوشبختانه مطالعات نشان داده است که حتی تزریق یک دز واکسن میتواند تا حد زیادی از بروز بیماریهای شدید، بستری شدن و مرگ و میر جلوگیری کند.
ناجی درباره احتمال نیاز به تزریق دز چهارم واکسن کرونا، بیان کرد: ممکن است حتی از تزریق دز چهارم هم عبور کنیم و دزهای بعدی هم لازم باشد؛ همه اینها وابسته به این است که کرونا در دنیا چه عملکردی از خود نشان دهد. میدانیم که ایمنی حاصل از واکسنها همیشگی نیستند و در حال حاضر دز چهارم برای تمام افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، توصیه میشود. حتی برخی کشورها مطالعاتی در این زمینه داشتند و مثلا برای گروههایی مثل کادر درمان تزریق دز چهارم را توصیه میکنند؛ ولی فعلا دز چهارم بیشتر برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، توصیه میشود.
بنابر اعلام کانال خبری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی در پایان تاکید کرد: درمان کرونا برای تمام سویهها وابسته به علائم بالینی فرد و شواهدی است که پزشک معالج بر آن اساس بیماری را طبقه بندی میکند.
- 9
- 5