دکتر روناک میلادی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به شیوع هرساله "اسهال ویروسی" در فصل گرما گفت: امسال به دلیل برداشته شدن محدودیت های کرونایی و افزایش تردد و حضور بیشتر افراد در مهمانی ها و تجمعات و رستوران ها و اماکن تفریحی و... شاهد افزایش شیوع این بیماری در سطح جامعه هستیم.
او ادامه داد: این بیماری به دلیل آلودگی افراد به ویروس اتفاق می افتد که این ویروس میتواند از خانواده نوروویروس ها و یا روتاویروس ها باشد که عمده آلودگی بوسیله نوروویروس ها صورت می گیرد.
این متخصص بیماری های عفونی گفت: با ورود ویروس به بدن علائم بیماری بعد از یک یا دو روز خود را نشان می دهد که مهمترین آن ها عبارتند از سردرد، اسهال غیرخونی، درد شکم، تب خفیف و درد عضلانی.
او یادآور شد: در میان این علایم تب خفیف و اسهال و استفراغ علامت بارز "اسهال ویروسی" هستند.
میلادی با تأکید بر این که این بیماری درمان خاصی ندارد، گفت: متأسفانه برخی افراد اقدام به مصرف انواع آنتی بیوتیک در درمان این بیماری کرده که نه تنها سودی ندارد، بلکه برای بدن هم مضر است و اصلا توصیه نمی شود.
او ادامه داد: تنها راه درمان این بیماری استفاده بسیار از مایعات و استراحت مناسب است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد :بیماری "اسهال ویروسی" یک بیماری خود محدوده شونده است و علایم آن بعداز دو تا سه روز به تدریج کم می شود.
وی یادآور شد: چنانچه علامت اسهال از دو تا چهار هفته بیشتر ادامه داشته باشد فرد به بیماری اسهال مزمن مبتلا شده و باید حتما به پزشک مراجعه کند.
این متخصص بیماری های عفونی با بیان اینکه اسهال ویروسی در عمده موارد خطرچندانی ندارد، گفت: این بیماری تنها برای کودکان، سالمندان و مبتلایان بیماریهای زمینه ای میتواند خطرساز شود و نیاز است که این دسته افراد حتما مراقبت بیشتری داشته و در صورت ابتلا حتما به پزشک مراجعه کنند.
او افزود: همچنین ظهور برخی علائم در این بیماری نگران کننده است که از جمله آن میتوان به وجود رگه های خون در اسهال اشاره کرد.
میلادی یادآور شد: اگر افراد دچار علائم کاهش هوشیاری و خواب آلودگی در این بیماری شوند نیز باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند، چون این علائم نشان دهنده کاهش شدید آب بدن است که میتواند خطرساز شود.
این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به انتقال این بیماری از طریق دست های آلوده و استفاده از آب و غذای آلوده گفت: در همین راستا تنها راه پيشگيري از ابتلا به این بیماری رعایت بهداشت فردی و شست و شوی مناسب دست ها قبل از مصرف هر نوع خوراکی و نوشیدنی است.
- 19
- 5