چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۰۳ - ۲۳ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۲۲۳۶
مشاوره پزشکی

این نوشیدنی پرطرفدار آلزایمر را از شما دور می کند/ بهترین و بدترین خوراکی ها برای مغز

بهترین وبدترین خوراکی ها برای مغز,آلزایمر
در اینجا هشت خوراکی را به شما معرفی می کنیم که چهارتا از آنها به بهبود عملکرد مغز کمک می کنند و چهارتای دیگر آن هایی هستند که مغز شما خیلی از آن ها خوشش نخواهد آمد.

به گزارش همشهری آنلاین، مری آن لی لا، مدیر مؤسسه گیاهان برای سلامتِ انسان که در دانشگاه نورث کارولینا مستقر است، می گوید مغز اندامی پیچیده است و غذاهای مختلف تاثیراتِ متفاوتی روی آن دارند. برخی غذاها- مانند سبزیجات رنگی، چربی های سالم و پروتئین ها- میتوانند بافتِ مغز را بسازند و التهاب آنرا کم کنند، درحالیکه بقیه تأثیراتی کاملاً معکوس روی آن دارند. در این مطلب ما ۴ نوع از بهترین و بدترین غذاها برای مغز را مرور می کنیم.

بهترین خوراکی ها برای سلامت مغز

۱. بلوبری

برای تقویتِ مغز در ساعاتِ اولیه صبح مقداری از انواع توت را به سالاد یا اسموتی تان اضافه کنید. مطالعه ای که اخیراً انجام شده است نشان می دهد که مصرفِ روزانه ۲.۵ فنجان انواعِ توت های غنی از فلاونویید به مدتِ ۶ ماه التهاب مغز را کاهش و سرعتِ پردازش اطلاعات توسطِ آن را به طرز چشمگیری افزایش می دهد. ضرورت دارد که بلوبری را هر روز مصرف کنید تا به این نتایج برسید.

لی لا می گوید:« فلاونوئیدها بافت مغز را با کم کردنِ التهاب تقویت می کنند و اجازه نمی دهند تا فشارهای اکسیدکننده فعالیتِ مغز را مختل کنند.»، اما نکته اینجاست که فلاونوئیدها باید روزانه مصرف شوند.« باید هر روز مقداری فلاونوئید در برنامه تان داشته باشید و نمی توانید همان مقدار را جمع کنید و آخر هفته یک جا مصرف کنید.»

۲. سالمون

ماهی سالمونِ آزاد و سایر ماهی های چرب غنی از اومگا ۳ هستند و طبق تحقیقی که در سال ۲۰۲۲ انجام شده است ، این ماده با افزایشِ حجم مغز، تقویت استدلالِ انتزاعی و تفکرِ منطقی مرتبط است. امگا ۳ همچنین زوالِ شناختی را کاهش می دهد و خطر بیماریِ آلزایمر را کم می کند. سه تکه سوشی حاوی مقادیرِ کافی از سالمون است که مقدارِ اومگای ۳ لازم برای داشتنِ مغزی سالم را فراهم می کند.

۳. تخم مرغایمر

فرقی نمی کند که تخم مرغ را هم زده، آب پز یا نیمرو دوست داشته باشید؛ آن ها سرشار از انواع مواد مغذی مثلِ کولین و لوتئین هستند که به عملکردِ مغز کمک می کنند. مصرفِ روزانه یک عدد تخم مرغ میتواند سرعتِ زوالِ شناختی را در افراد کاهش دهد.

بهترین وبدترین خوراکی ها برای مغز,آلزایمر

۴. قهوه

قهوۀ صبح گاهی شوکِ خوبی برای تقویتِ مغز است. لی لا توضیح می دهد:« قهوه سلول های مغزی را نه می سازد و نه برای انتقال دهنده های مغز سوخت تولید می کند، بلکه به افرادی که از بیماری های عصبی رنج می برند کمک می کند. قهوه به هشیاری و تمرکز بیش تر کمک می کنند.»

مطالعات نشان داده اند که این نوشیدنی محبوب می تواند زوال شناختی را کاهش دهد و توانایی تصمیم گیری و برنامه ریزی را بهبود ببخشد. اما نوشیدن زیاد از حد قهوه می تواند اثراتِ معکوس داشته باشد. نوشیدن بیش تر از ۶ فنجان قهوه در روز با ۵۳ درصد افزایش در خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است.

بهترین وبدترین خوراکی ها برای مغز,آلزایمر

بدترین خوراکی ها برای مغز

۱. فست فود

غذاهای فوری که معمولاً میتوانید در حالِ نشسته درماشین آن ها را دریافت و مصرف کنید، مقادیرِ زیادی چربی و قند دارند و فاقد موادِ مغذیِ موردِ نیاز بدن هستند. متخصصان می گویند مصرفِ این مواد را به یک روز یا کم تر در یک هفته کاهش دهید. مصرف زیاد این مواد غذایی می تواند در درازمدت روی سلامت شناختی اثر بگذارد.

تحقیقی که در سال ۲۰۲۲ توسطِ انجمنِ بین المللی آلزایمر انجام شد نشان داد بزرگسالانی که حداقل ۲۰ درصد از کالریِ مورد نیازشان را از غذاهای به شدت فراوری شده دریافت می کردند، ۲۵ درصد سریع تر از سایرین توانایی شان در برنامه ریزی و انجام وظایف کاهش پیدا می کرد. افراد زیر ۳۰ سالی که بیش تر از ۳ بار در هفته فست فود مصرف کرده بودند، بیش تر از سایرین دچار فشارهای ذهنی بودند.

۲. شیرینی جات

شیرینی، کیک، کلوچه و سایر شیرینی جاتِ بسیار خوشمزه سرشار از چربی های ترانس( غیراشباع) هستند( که معمولاً با اسمِ روغنِ هیدروژنه روی بسته بندی آن ها درج شده است). چربی های ترانس علاوه بر آنکه خطر سکته قلبی و مغز را افزایش می دهند ، اثرات نامطلوبی نیز روی مغز می گذارند.

بزرگسالان بالای ۶۰ سال که بالاترین مقدار چربی های ترانس را در خون شان داشتند، ۵۰ درصد بیش تر از سایرین احتمال داشت که دچار نوعی از فراموشی شوند و ۳۹ درصد بیش تر احتمال داشت که دچار آلزایمر شوند.

۳. نوشابه رژیمی

از نوشابه رژیمی پرهیز کنید. آسپارتام یک نوع شیرین کننده مصنوعی است که در انواعی از غذاها و نوشیدنی ها یافت می شود و عملکردهای ضروری مغز مثل آزادسازی دوپامین و سروتونین را مختل می کند و با افزایشِ خطر مشکلاتِ یادگیری، تحریک پذیری و سایر مسائل عصبی- رفتاری مرتبط است.

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش