چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳
۰۹:۱۴ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۳۱۶
مشاوره پزشکی

۹ باور نادرست در مورد اسکیزوفرنی

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,اسکیزوفرنی

سرپوش پزشکی - به گزارش سپید آنلاین، اطلاعات نادرست زیادی در مورد اسکیزوفرنی وجود دارد. بعضی از آن‌ها از طریق فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی به مردم گفته می‌شود یا گاهی از اوقات وقتی‌که مردم در حال صحبت راجع به بیماری روانی هستند از حرف‌های کلیشه‌ای استفاده می‌کنند. با توجه به این موارد در ادامه به ۹ مورد از باورهای نادرست مرسوم در مورد اسکیزوفرنی اشاره می‌کنیم و حقایق مربوط به آن‌ها را بیان می‌داریم.

۱. اسکیزوفرنی به این معنا است که شخصیت‌های متعددی دارید. این یکی از بزرگ‌ترین تعبیرهای غلط مربوط به اسکیزوفرنی است. بر اساس یک نظرسنجی ۶۴ درصد از آمریکایی‌ها بر این باور هستند که اسکیزوفرنی شامل یک شخصیت چندگانه است، یعنی فرد طوری عمل می‌کند که شخصیت دو فرد مجزا را دارد. حقیقت این است که شخص مبتلا به اسکیزوفرنی دو شخصیت متفاوت ندارد. در عوض، چنین فردی ایده‌های اشتباهی دارد و تماس خود با حقیقت را ازدست‌داده است. به‌طورکلی، اختلال شخصیت چندگانه با اسکیزوفرنی مرتبط نیست.

۲. اکثر افراد مبتلا به اسکیزوفرنی خشمگین و خطرناک هستند. در اکثر فیلم‌ها و نمایش‌های تلویزیونی قاتل دیوانه مبتلا به این مشکل است. اما در زندگی واقعی چنین چیزی وجود ندارد. اگرچه افراد مبتلا به اسکیزوفرنی می‌توانند در بعضی از اوقات رفتار غیرقابل‌پیش‌بینی داشته باشند، اما اکثر آن‌ها خشمگین نیستند مگر آنکه با آن‌ها بدرفتاری شود. حقیقت این است که وقتی‌که افراد مبتلا به اختلال مغزی دست به اعمال خشمگینانه می‌زدند معمولا مبتلا به یک مشکل دیگر همچون مشکلات رفتاری دوران کودکی یا سوءمصرف مواد هستند.

۳. تربیت بد دلیل اسکیزوفرنی است. غالبا پدرها و مادرها، مخصوصا مادرها را مقصر اسکیزوفرنی کودک می‌دانند، اما اسکیزوفرنی یک بیماری روانی است. این بیماری دلایل بسیاری همچون ژن‌ها، ترموما یا ضربه روحی و سوءمصرف مواد دارد. حقیقت این است که اشتباهات والدین منجر به بروز این بیماری در کودک نمی‌شوند. درنتیجه نباید نوع تربیت والدین را ابتلای کودک به اسکیزوفرنی دخیل دانست.

۴. اگر والدین شما مبتلا به اسکیزوفرنی باشند شما نیز به اسکیزوفرنی مبتلا می‌شوید. ژن‌ها واقعا در ابتلا به اسکیزوفرنی نقشی را ایفا می‌کنند. اما صرف مبتلا بودن والدین شما به اسکیزوفرنی به این معنا نیست که شما نیز به این بیماری مبتلا خواهید شد. اگر یکی از والدین شما مبتلا به اسکیزوفرنی باشند خطر ابتلای شما به این بیماری حدود ۱۰ درصد است. هر چه افراد بیشتری از خانواده شما به اسکیزوفرنی مبتلا باشند، احتمال ابتلای شما به این بیماری بیشتر است. درنتیجه این‌گونه باید بیان داشت که صرف مبتلا بودن یکی از والدین به اسکیزوفرنی نمی‌تواند الزاما منجر به ابتلای کودک به اسکیزوفرنی شود.

۵. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی باهوش نیستند. بعضی از تحقیق‌ها دریافتند که افراد مبتلا به این بیماری در آزمون‌های مهارت ذهنی همچون توجه، یادگیری و حافظه دچار مشکل هستند. اما این به این معنا نیست که چنین افرادی باهوش نیستند. بسیاری از افراد خلاق و باهوش تاریخ مبتلا به این مشکل بوده‌اند که برای نمونه می‌توان به واسلاو نیجینسکی، رقاص باله روسی و جان ناش، برنده نوبل ریاضی اشاره کرد. حتی دانشمندان در حال بررسی پیوند میان ژن‌هایی هستند که هم به روان‌پریشی و هم به خلاقیت مرتبط هستند.

۶. اگر مبتلا به اسکیزوفرنی باشد، متعلق به یک بیمارستان روانی هستید. زمانی بود که افراد مبتلا به بیماری‌های روانی به تیمارستان و حتی زندان‌ها فرستاده می‌شدند. اما اکنون‌که کارشناس‌ها اطلاعت بیشتری در مورد این بیماری دارند افراد کمتری نیاز به بستری شدن درجاهای با امکانات سلامت روانی فراوان دارند. اکثر افراد مبتلا به اسکیزوفرنی در کنار خانواده خود یا در یک مسکن حمایتی زندگی می‌کنند. درنتیجه، در صورت مواجه‌شدن با یک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی نباید این احساس خطر در شما شکل بگیرد که او متعلق به یک بیمارستان روانی است.

۷. اگر مبتلا به اسکیزوفرنی باشید نمی‌توانید شغل خود را حفظ کنید. اسکیزوفرنی امکان به دست آوردن شغل و رفت‌وآمد هرروزه به محیط کار را سخت‌تر می‌سازد. اما با یک درمان مناسب، بسیاری از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی می‌توانند شغلی را پیدا و حفظ کنند که متناسب بامهارت ها و توانایی‌های آن‌ها است. درنتیجه، ابتلا به اسکیزوفرنی به معنای بیکار شدن نیست، بلکه یک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی همچنان می‌تواند با توجه به مهارت‌ها و توانایی‌های خودکار کند.

۸. اسکیزوفرنی باعث تنبلی فرد می‌شود. این بیماری باعث می‌شود که فرد در برآمدن از عهده نیازهای روزانه خود همچون لباس پوشیدن و استحمام کردن دچار مشکل شود و انجام چنین کارهایی برای او سخت‌تر باشد. اما این به این معنا نیست که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی افراد تنبلی هستند، بلکه این افراد برای انجام بعضی از نیازهای روزانه خود نیاز به کمک دارند. درنتیجه، یک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی تنبل نیست، بلکه بیماری او باعث شده است که برای انجام بعضی از کارهای روزانه خود نیاز به کمک دیگران داشته باشد.

۹. یک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی هرگز بهبود نمی‌یابد. درمان اسکیزوفرنی می‌تواند سخت باشد، اما سخت بودن درمان اسکیزوفرنی به این معنا نیست که اسکیزوفرنی یک بیماری لاعلاج است. حدود ۲۵ درصد از افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند با داور و درمان مناسب به‌طور کامل از شر این بیماری خلاص شوند.۵۰ درصد دیگر نیز می‌توانند با استفاده از دارو و درمان مناسب با بهبود چشمگیری در علائم بیماری خود مواجه شوند. به‌طورکلی، ابتلا به این بیماری به معنای ناتوان شدن فرد نیست، بلکه بسیاری از افراد مبتلا به این مشکل زندگی‌های کامل و پرفایده‌ای دارند. درنتیجه، یک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی نباید امید خود را از دست دهد و باید در جهت رفع بیماری خود تلاش کند.

مصطفی صداقت رستمی

  • 14
  • 1
94%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
هیثم بن طارق آل سعید
بزرگمهر بختگان
صبا آذرپیک
یاشار سلطانی
زندگینامه امام زاده صالح
شاه نعمت الله ولی
نیلوفر اردلان
حمیدرضا آذرنگ
محمدعلی جمال زاده
بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش