دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۴۳ - ۰۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۱۱۶۸
مشاوره پزشکی

علت بی اشتهایی کودکان در روزهای گرم سال چیست؟

بچه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
بی اشتهایی کودک مشکل شایعی است که بیشتر والدین برای رفع آن به پزشک مراجعه می کنند، این مشکل در فصل تابستان بیشتر می شود.

به گزارش میزان، شاید یکی از دلایل آن گرمای هوا باشد و یا شاید در این فصل آلرژی، مسمومیت‌غذایی، آفتاب‌زدگی، دهیدراته شدن بدن بیشتر می شود. به هر حال در این فصل باید مراقب تغذیه خود و فرزندتان باشید تا با مشکل خاصی روبرو نشوید.

 

برای اینکه در روزهای بلند سال هم سالم بمانید و هم از گرمای آن استفاده‌ لازم را ببرید لازم نیست کار سخت و شگفت‌انگیزی انجام دهید. می‌توانید با مواد غذایی ساده آلرژی‌هایتان را تسکین دهید، خستگی‌هایتان را رفع کنید، پوستتان را صفایی دهید و خلاصه اینکه تابستان خوبی داشته باشید.درادامه با پیشنهاد تابستانی بیشتر آشنا می‌شوید.

 

یکنواختی غذا

در اغلب موارد مادران به طور پی در پی از یک نوع غذا که کودک نسبت به آن واکنش مثبتی دارد استفاده می‌کنند، به عنوان مثال، ممکن است بچه، چون دو هفته فرنی را خورده است دیگر آن را نخورد. مادر می‌تواند با ایجاد وقفه، یک هفته آن غذا را به کودک ندهد و غذای دیگری را جایگزین کند یا اینکه شکل آن را عوض کند.

 

به عنوان مثال در مورد فرنی اگر قبلا فرنی غلیظ را با قاشق به او می‌داده است حالا می‌تواند آن را با شیر گاو یا شیر خودش مخلوط کرده و کمی رقیق کند و با شیشه شیر با کودک بدهد.

 

اجبار یا بی توجهی

غذا دادن به کودک یک امر مهم است و باید با بذل توجه و اهمیت کافی انجام شود. اگر مادر به دلیل بی حوصلگی غذا را با زور و اجبار به کودک بخوراند یا در هنگام غذا دادن به او توجه و محبت کافی نثار فرزندش نکند باعث ایجاد بی میلی و دلزدگی کودک از فرآیند غذا خوردن می‌شود.

 

خستگی

وقتی کودک شما خوب نخوابیده باشد انتظار نداشته باشید میلی هم به غذا داشته باشد. بهتر است ابتدا اجازه دهید کودک خوب استراحت کند و سپس غذا دادن به او را امتحان کنید.

 

کمبود آهن

این فاکتور مهم نیز می‌تواند باعث ایجاد بی اشتهایی در کودک شود. بی میلی کودک به غذا ممکن است ریشه در کمبود آهن داشته باشد که ما از آن بی خبریم، در این مورد باید با پزشک کودک تان مشورت کنید.

 

زمان و مکان نامناسب

باید زمان و مکان مناسبی را برای غذا دادن به کودک انتخاب کنید. زمان بهتر است ثابت باشد و یک روال همیشگی را طی کند که بدن کودک به آن عادت کند. خوردن غذا در محیطی که دمای مطلوب ندارد و بیش از اندازه گرم یا سرد است روی اشتهای کودک تاثیر می‌گذارد.

 

کودک از ۹ تا ۱۲ ماهگی دوست دارد که در فرآیند غذا خوردن دخیل باشد و خودش نیز در این امر مشارکت کند. پس بهتر است که موقع غذا دادن به کودک یک قاشق نیز در اختیار او بگذاریم. قاشقی نرم که به لثه‌هایش آسیب نرساند تا همزمان که ما به او غذا می‌دهیم بتواند در ظرف غذایش کمی بازی کند یا به غذا دست بزند.

 

واکنش کودک در این سن نسبت به غذا اینگونه است که سعی می‌کند آن را بریزد، به صورت یا دستانش می‌مالد و از این کار بسیار لذت می‌برد یا غذا را در دستش فشرده و له می‌کند. در مقابل این رفتار‌ها بهتر است عکس العمل خاصی نشان ندهیم، چون او در حال شناخت غذا و طی کردن روند تکامل است.

 

این رفتار‌ها طبیعی است و نیازی به ناراحتی یا عصبی شدن شما نیست.

 

با خودتان فکر نکنید کودک تان چقدر کثیف غذا می‌خورد، زیرا این رفتار‌ها باید اتفاق بیفتد تا با طی این مراحل کودک شما به مرور روش صحیح غذا خوردن را بیاموزد. تا ۱۲ ماهگی با توجه به اینکه ما به بچه تغذیه تکمیلی می‌دهیم، اضافه کردن انواع ادویه خصوصا نمک به طور کامل ممنوع است.

 

بهتر است از شکر نیز در غذای کودک استفاده نکنید و تن‌ها در صورت تمایل برای درست کردن فرنی کمی شکر به آن بیفزایید. بچه‌ها معمولا آرام‌تر از بزرگسالان غذا می‌خورند بنابراین انتظار نداشته باشید که کودک مانند شما پی در پی قاشق را به دهان بگذارد. فواصل زمانی میان قاشق‌ها را باید بیشتر در نظر بگیرید و فرصت کافی برای جویدن و بلعیدن در اختیار او بگذارید.

 

بچه‌های آرام غذای بیشتری نسبت به بچه‌های فعال یا بیش فعال می‌خورند.

 

زیرا کودکانی که فعالیت بالایی دارند یا دچار مشکل بیش فعالی هستند، زیاد از حد به محیط اطراف معطوف هستند و نمی‌توان مدت طولانی فرآیند غذا دادن به آن‌ها را ادامه داد بلکه باید غذا را در حجم کمتر و زمان کوتاه‌تر با تعداد دفعات بیشتر به این دسته از کودکان خوراند.

 

در کودک زیر یک سال که غذای کمکی نیز مصرف می‌کند، ممکن است کمی بی اشتهایی نسبت به انواع تغذیه تکمیلی ایجاد شود. این موضوع به چند دلیل ایجاد می‌شود.

 

 

 

 

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش