به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه دیلی میل، به گفته 'فیونا تاک'، رنگ، شکل، استحکام و بافت ناخن ها هر یک بازگوکننده موضوعی در مورد سلامت افراد هستند.
وی افزود: همچنین ذکر این نکته حائز اهمیت است که ناخن های دست در قیاس با پا وضعیت خوب یا بد سلامتی ا دقیق تر نشان می دهند زیرا ناخن های پا بیشتر در معرض فشار و ضربه قرار دارند و بنابراین ظاهر آنها نمی تواند همواره منبع قابل اعتمادی باشد.
به گفته این کارشناس تغذیه، ظریف و شکننده بودن ناخن هانشان دهنده کمبود یک اسید چرب، پروتیین، ویتامین A، آهن یا کلسیم در بدن است؛ درضمن نقاط و یا خطوط سفید رنگ روی ناخن احتمالا به دلیل کمبود روی یا ویتامین B6 است.
به گفته این کارشناس، درحالیکه افراد سیگاری ممکن است بیشتر مستعد داشتن ناخن های زرد رنگ باشند اما زرد رنگ بودن رنگ ناخن ها بیشتر یک علت تغذیه ای دارد و می تواند به دلیل کمبود آهن یا پروتیین و یا اختلال کلیه و کبد باشد.
اگر ناخن ها بیش از حد خشک و یا پوسته پوسته باشند، احتمالا به این دلیل است که به اندازه کافی پروتیین حیوانی مصرف نشده است. ناخن های خشک و یا ناخن هایی که رشد کندی دارند، نشان دهنده کمبود ویتامین A و یا آهن است. از سوی دیگر ناخن های شیار شیار، بسته به این که شیارها عمودی و یا افقی باشند، هر یک بیانگر موضوع خاصی هستند.
شیارهای افقی معمولا بر اثر ضربه و یا آسیب به ناخن ایجاد می شوند اما شیارهای عمودی ناخن ممکن است مربوط به ضعف دستگاه گوارش باشد که به جذب مواد مغذی به بدن آسیب می زند.
***خوراکی هایی که به سلامت ناخن کمک می کنند
این کارشناس تغذیه معتقد است: مصرف مرغ و تخم مرغ ارگانیک، گوشت قرمز ، ماهی، آجیل خام و دانه ها باعث تقویت سلامت پوست مو و ناخن ها می شوند.
خوراکی های مملو از سیلیکا مانند خیار، جو، سبزیجات برگ سبز، پیاز، کرفس و غلات نیز برای سلامت ناخن مفید هستند.
تهیه و مصرف خوراکی های موسوم به اسنک همراه با گردو و دانه های گل آفتابگردان و افزایش مصرف ماهی های چرب و آوکادو نیز به سلامت ناخن ها کمک می کنند.
- 12
- 5