چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۳۶ - ۰۴ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۹۴۰
مشاوره پزشکی

دلیل چین و چروک فقط افزایش سن نیست!

آشنایی با دلایل چین و چروک صورت

چین و چروک صورت,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
ما به طور معمول پدیدار شدن چین و چروک و خطوط روی پوست خود را با افزایش سن مرتبط می دانیم. با افزایش سن، پوست انسان انعطاف پذیری خود را از دست می دهد و چین و چروک و خطوط روی آن ظاهر می شوند.

به گزارش عصر ایران به نقل از ایت دیس، اما این نشانه های جسمانی پیری گاهی اوقات هیچ ارتباطی با افزایش سن ندارند. دیگر عوامل سبک زندگی و زیست محیطی می توانند در شکل گیری آنها نقش داشته باشند، که از آن جمله می توان به رژیم غذایی ضعیف، کمبود خواب، و استرس مزمن اشاره کرد.

شکل گیری چین و چروک روی پوست می تواند بیشتر از آن چه فکر می کنید با عادات روزانه شما در ارتباط باشد.

خورشید

چندان جای شگفتی نیست که بزرگترین مقصر در شکل گیری چین و چروک روی پوست مواجهه با نور خورشید باشد. پرتوهای فرابنفش A که به عمیق‌ترین لایه های پوست نفوذ می کند، و پرتوهای فرابنفش B که موجب آفتاب سوختگی می شوند، می توانند پیری زودرس و شکل گیری چین و چروک را در پی داشته باشند.

پرهیز از مواجهه بیش از اندازه با نور خورشید و همچنین تخت های برنزه کردن پوست نه تنها شما را از سرطان پوست محافظت می کند، بلکه در حفظ جوانی پوست نیز نقش دارد.

آلودگی

ممکن است درباره محیطی که در آن زندگی می کنید چندان فکر نکنید، اما این می تواند تاثیر چشمگیری روی شکل گیری چین و چروک و خطوط روی پوست داشته باشد. آلودگی یکی از عوامل زیست محیطی است که به شکل گیری آسیب رادیکال های آزاد منجر می شود.

مطالعه ای که طی یک بازه زمانی ۲۴ ساله انجام شد و در سال ۲۰۱۰ در نشریه Journal of Investigative Dermatology به چاپ رسید، نشان داد، زنانی که در مناطق شهری زندگی می کنند از چین و چروک و لکه های مرتبط با افزایش سن بیشتری نسبت به با آنهایی که در مناطق روستایی زندگی می کنند برخوردار هستند. اگر در شهرهای آلوده زندگی می کنید، شستشوی کامل دست و صورت برای از بین بردن ذرات آلودگی را فراموش نکنید.

کمبود خواب

خواب کافی برای کمک به احیای انرژی و همچنین کمک به کاهش وزن ضروری است. اما آیا می دانستید که خواب کافی به حفظ نرمی و لطافت پوست نیز کمک می کند؟ کمبود خواب به شکل گیری چین و چروک منجر می شود، زیرا pH پوست و توانایی سلول ها برای هیدارته باقی ماندن به واسطه خواب ناکافی تغییر می کند. افزون بر این، هنگام خواب سموم از بدن دفع می شوند.

استرس

یک برنامه کاری یا زندگی شلوغ نه تنها اثرات مخربی روی سلامت روانی و عاطفی شما دارد، بلکه از نظر جسمانی نیز شما را تحت تاثیر قرار می دهد. استرس سطوح هورمون کورتیزول را افزایش می دهد، که توانایی پوست برای حفظ رطوبت خود را کاهش خواهد داد.

افزون بر این، افزایش سطوح قند خون به کلاژن و فیبرهای الاستین در پوست آسیب وارد می کند. این مواد برای پشتیبانی از ساختاری که پوست را شاداب و نرم نگه می دارد، ضروری هستند. گزینه هایی مانند پیاده روی پس از غذا خوردن، ملاقات با دوستان یا انجام یوگا و مدیتیشن که موجب کاهش استرس در شما می شوند را مد نظر قرار دهید.

چین و چروک صورت,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

قند

قند موجب افزایش وزن به ویژه در قسمت شکم، می شود. اما دلیل مهم دیگری برای کنار گذاشتن شیرینی ها و نوشابه های شیرین وجود دارد؛ آنها می توانند موجب پیری پوست شوند.

بدون تردید، مصرف بیش از اندازه قند پیری زودرس پوست را در پی خواهد داشت. پس از مصرف قند، این ماده وارد فرآیندی به نام گلیکاسیون می شود، که شامل اتصال پروتئین های مختلف در بدن است. متاسفانه، این پروتئین ها شامل کلاژن و الاستین نیز می شوند.

با اتصال به این بلوک های سازنده پوست، قند موجب تضعیف کلاژن و الاستین شده و به شکل گیری چین و چروک و خطوط روی پوست منجر خواهد شد. همچنین، گلیکاسیون می تواند محصولات سمی تولید کند که هرچه بیشتر موجب پیری زودرس می شود.

جمع کردن چشم

اگر چندین سال است که از یک عینک استفاده می کنید و مراجعه ای به چشم پزشک نداشته اید، و یا قدرت بینایی شما ضعیف شده است برای بررسی وضعیت چشم های خود مراجعه به پزشک را در اولویت قرار دهید. جمع کردن چشم ها و دیگر حالت های صورت به انقباض عضلانی منجر می شوند.

هر چه بیشتر از عضلات استفاده کنید، آنها قوی‌تر می شوند. در نتیجه، این حرکات عضلانی موجب فشرده شدن سلول های پوست شده و چین و چروک ها شکل می گیرند. هرچه بیشتر چشم های خود را برای دید بهتر جمع کنید، چین و چروک ها و خطوطی عمیق‌تر شکل گرفته و کشسانی پوست از بین می رود. استفاده از عینک آفتابی هنگامی که در معرض نور خورشید قرار دارید را نیز فراموش نکنید.

استفاده از نی

نوشیدن مایعاتی تیره مانند چای سرد یا نوشیدنی ها خنک با استفاده از نی می تواند از لکه‌دار شدن دندان ها پیشگیری کند، اما احتمال شکل گیری چین و چروک در اطراف دهان افزایش می یابد. همانند جمع کردن چشم ها، استفاده از نی نیز به انقباض عضلانی در اطراف دهان منجر می شود. اگر این کار به طور مرتب انجام شود، عضلات قوی‌تر شده و چین و چروک ها عمیق‌تر و مشهودتر خواهند شد.

پوست خشک

خشکی پوست نه تنها شرایطی ناراحت کننده را ایجاد می کند، بلکه می تواند پیری زودرس پوست را نیز به همراه داشته باشد.

پوستی که به طور مزمن خشک باشد، هرچه بیشتر مستعد شکل گیری چین و چروک است. از مرطوب نگه داشتن پوست در طول شبانه روز، به ویژه در ناحیه صورت، اطمینان حاصل کنید. استفاده از محصولات تغذیه کننده دور چشم نیز ایده خوبی محسوب می شود، زیرا پوست زیر چشم نازک‌تر بوده و نسبت به شکل گیری خطوط مستعدتر است.

سیگار کشیدن

این مورد چندان جای شگفتی ندارد. پس از خورشید، سیگار کشیدن یکی از بزرگترین مقصران شکل گیری چین و چروک روی پوست است. نه تنها پک زدن به سیگار موجب شکل گیری خطوط در اطراف دهان می شود، بلکه سموم موجود در آن نیز می توانند پیری پوست را موجب شوند.

نیکوتین موجود در سیگار موجب باریک شدن رگ های خونی در پوست می شود، که احتمال شکل گیری چین و چروک را افزایش می دهد، زیرا مواد مغذی حیاتی نمی توانند به اپیدرم دسترسی داشته باشند. افزون بر این، سیگار کشیدن با سرطان ریه و بیماری قلبی عروقی مرتبط است. پس هر چه زودتر بهتر است سیگار را ترک کنید.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش