دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۴ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۵۷۶
مشاوره پزشکی

کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا با مصرف سیر

سیر,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
محققان در تحقیقات خود ثابت کردند که سیر خواص فوق العادهای در درمان سرماخوردگی، کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا و پیشگیری از روند پیری دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سیر گیاهی از تیره‌ آلیوم (پیاز) محسوب میشود و از راسته مارچوبه‌سانان از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان و سرده والک است.

این گیاه مفید و مغذی،  علفی و دائمی است که ساقه آن گاهی تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز رشد می کند، قسمت زیر زمینی سیر متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ تکه است که در غشاهای نازک و ظریفی به رنگ خاکستری مایل به سفید محبوس هستند.

برگ‌های سیر باریک و نواری شکل بوده و به رنگ سبز تیره و گل های آن کوچک و صورتی رنگ است که به شکل یک چتر در انتهای ساقه رشد می کنند،  سیر گیاهی غنی از انواع ویتامین ها و موادمغذی چون فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های B2 ، B1 و B3 است.

این گیاه با پیاز، موسیر، و تره‌فرنگی شباهت های بسیاری دارد، سیر در بسیاری از مناطق دنیا رشد می‌کند و به دلیل بوی مطبوع و  قوی و طعم منحصر به فرد به  عنوان یک چاشنی در آشپزی استفاده می شود و محبوبیت زیادی دارد، با وجود این‌، از قدیم کاربرد اصلی این گیاه در مصارف دارویی و خواص آن بوده است، بر اساس شواهد و اسناد تاریخی مصری‌ها، بابلی‌ها، یونانی‌ها، رومی‌ها و چینی‌ها  از سیر به عنوان یک دارو استفاده می کردند.

به هر قطعه‌کوچک سیر، حبه گفته می‌شود. در هر بوته‌ به طور تقریبی حدود ۱۰ تا ۲۰ حبه وجود دارد. بر اساس یافته های محققان، خواص سیر برای سلامت بدن به منظور وجود ترکیبات گوگردی است که با خردشدن، له یا جویدن سیر به‌وجود می‌آیند، سیر دارای ترکیبی به نام آلیسین است که بوی سیر نیز به دلیل وجود این ماده است؛ آلیسین در دستگاه گوارش جذب و وارد بدن می‌شود  و تاثیرات مثبت بسیاری بر سلامت بدن می گذارد.

سیر بسیار مفید، مغذی و کم کالری است و با مصرف ان ۴۲ کالری، ۸/۱ گرم پروتئین و ۹ گرم کربوهیدرات وارد بدن می شود، این گیاه مفید سرشار از ویتامین C ،  B6 و منگنز بوده و مقادیر زیادی از مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

سرماخوردگی را با سیر از پای درآورید

بر اساس مطالعه‌ای که محققان در طول ۱۲ هفته‌ بر روی جامعه آماری بزرگی انجام دادند دریافتند که مصرف روزانه‌ سیر به‌ عنوان یک مکمل خوراکی، در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است و کسانی که از این ماده غذایی استفاده کرده بودند  ۶۳‌درصد در کنترل سرماخوردگی موفق بودند، همچنین مدت زمانی که علائم سرماخوردگی به‌طور متوسط در بدن طول می کشد در تحقیقات  ۵ روز در نظر گرفته شده بود که نشان داده شد مبتلایان به سرماخوردگی که از سیر استفاده کرده بودند، مدت زمان بروز  علائم به ۱.۵ روز  تقلیل یافته بود و کاهشی ۷۰‌درصدی به دنبال داشت.

سیر، قرص فشار طبیعی

امروزه بیماری‌های قلبی‌وعروقی به خصوص حمله و سکته قلبی به عنوان نخستین علت مرگ و میر در دنیا و ایران شناخته می شوند و در واقع بزرگ‌ترین قاتل‌های دنیا هستند، فشارخون بالا یکی از علل بروز بیماری‌های قلبی و سکته مغزی و قلبی است،  محققان در مطالعات خود دریافتند که سیر به‌عنوان یک مکمل خوراکی می تواند در درمان فشارخون بالا بسیار موثر باشد.

 با سیر به جنگ آلزایمر بروید

رادیکال‌های آزاد در تسریع روند پیری و بروز برخی بیماری‌ها چون آلزایمر نقش دارند، سیر حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند، بر اساس تحقیقات دانشمندان، دوز بالای سیر به‌عنوان مکمل غذایی، موجب افزایش آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان در بدن می‌شود افزون بر این در افراد مبتلا به فشارخون بالا نیز با مصرف سیر، استرس اکسیداتیو (غلبه‌ رادیکال‌های آزاد بر دفاع آنتی‌اکسیدانی) کاهش چشمگیری دارد.

سیر بخورید، عمر طولانی داشته باشید

شاید امکان اثبات تاثیر خواص سیر بر روی افزایش طول عمرممکن نباشد اما به دلیل اینکه این ماده غذایی مفید در کاهش عوامل خطر چون فشارخون و کندی روند پیری تاثیر دارد،  پس می تواند در افزایش طول عمر بشر نقش داشته‌ باشد افزون بر این  سیر مانند یک آنتی بیوتیک قوی در مبارزه با بیماری‌های عفونی عمل می کند.

مضرات آلودگی هوا را با سیر از خود دور کنید

بر اساس مطالعات، ترکیبات گوگردی که در سیر وجود دارند در دوزهای بالا می توانند اعضای بدن را از آسیب های ناشی از فلزات سنگین سمی محافظت کنند؛ در واقع این ترکیبات سیر در سم زدایی بدن از فلزات سنگین بسیار تاثیرگذار هستند، مطالعه ای بر روی کارکنان کارخانه‌ باتری ماشین (این افراد در معرض سرب بالا قرار دارند) در طول ۴ هفته‌ انجام شد، در این مطالعه به کارکنان به طور روزانه سیر داده شد و محققان دریافتند که سیر سرب خون را تا ۱۹‌درصد کاهش می‌دهد افزون بر این بسیاری علائم  از ناشی از آلودگی هوا مانند سردرد و فشارخون که در اثر مسمومیت با سرب اتفاق می افتد، با مصرف سیر از بین می رود.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش