یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۳۴

خواص سير و تاثیرات اعجاب انگیز آن برای درمان بیماری ها

خواص سیر,خواص سیر خام ناشتا,خواص سیر و پیازیکی از خواص سیر ضد باکتری بودن آن است که مانع از پوسیدگی دندان می‌شود
خواص سیر به قدری زیاد است که با خواندن فواید و خواص آن احتمالا خودتان را ناچار به استفاده از آن در هر وعده غذایی و در طول روز بکنید ولی در بعضی موارد هم باید در مصرف سیر احتیاط کنید. سیر در خیلی از نقاط دنیا استفاده می شود و به سبب بوی قوی و طعم خوشمزه یک ماده محبوب در پخت و پز است.

آشنایی با خواص سیر

سیر گیاهی خوش عطر و طعم است که به علت فواید درمانی فراوانی که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. سیر از اعضای نزدیک پیاز و بومی آسیای مرکزی است. یک گل سیر دارای چند حبه است و هر حبه با یک پوست نرم و شفاف پوشانده شده است. سیر بیش از ۳۰۰۰ سال است که بعنوان یک چاشنی خوش طعم و عطر به مواد غذایی اضافه و همینطور بعنوان یک داروی سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. لوئی پاستور، دانشمندی که پاستوریزاسیون را کشف کرد، از ابتدای سال ۱۸۵۸ از خواص ضدباکتریایی سیر استفاده می کرد.  

خواص سیر برای بدن

در طول تاریخ باستان، اصلی ترین کاربرد سیر از نظر سلامتی و داروهای آن بوده است. دانشمندان اینک می دانند که بیشتر فواید سلامتی سیر ناشی از ترکیبات گوگرد است که در زمان خرد شدن یک میخک سیر ایجاد می شود. شاید معروف ترین آن مشهور به آلیسین باشد. با این حال، آلیسین یک ترکیب ناپایدار است که صرفا بطور خلاصه در سیر تازه وجود دارد. ترکیبات دیگری که امکان دارد در خواص سیر نقش داشته باشند عبارتند از: دیالیل دی سولفید و اس- آلل سیستئین. ترکیبات گوگرد حاصل از سیر از دستگاه گوارش وارد بدن شده و در تمام بدن پخش می کند، جایی که اثرات بیولوژیکی قوی خود را اعمال می کند.

- خواص سیر و طول عمر:

سیر اثرات مفیدی بر علل رایج بیماری های مزمن میگذارد، پس می توان گفت یکی از خواص سیر، افزایش طول عمر است. مصرف سیر با اثرات مفید بر فاکتورهای مهم خطر مثل فشار خون و کلسترول، می تواند سبب شود که زندگی طولانی تری داشته باشید. سیر می تواند با بیماری های عفونی مقابله کند و سیستم ایمنی را بهبود میبخشد.

- کاهش وزن و لاغری یکی از خواص سیر:

مصرف سیر در اول صبح و به صورت ناشتا اشتها را کم می کند و منجر به رفع پرخواری در طول روز می شود که این یکی از خواص سیر است. همینطور مصرف سیر خام با معده خالی نور اپی نفرین را که یک انتقال دهنده عصبی است فزونی می دهد و سبب بالا رفتن سوخت وساز بدن می شود. با خوردن یک حبه سیر خام در صبح از تجزیه چربی های ذخیره شده در بدن ممانعت به عمل می آید.

- خواص سیر برای پیشگیری از آکنه:

سیر بهمراه سایر خوراک هایی مثل عسل، خامه و زردچوبه بعنوان داروی خانگی برای زخم های آکنه و حتی جلوگیری از بروز آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه یک ماده پاک کننده مؤثر پوست و یک ماده آنتی بیوتیکی است همچنین از خواص سیر میتوان به از بین بردن چند بیماری پوستی من جمله بثورات پوستی، پسوریازیس، زخم های سرد (تبخال) و تاول اشاره کرد. علاوه بر این، در سنتز سلول، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش و تأخیر در پیری مؤثر است.

خواص سیر و عسل,خواص سیر,خواص سیر و لیمو ترشاز خواص سیر مراقبت از پوست در برابر اثرات مخرب پرتوهای فرابنفش است

- خواص سیر برای دندان:

از خواص سیر میتوان به درمان پوسیدگی دندان اشاره نمود. باکتری ها سبب تشکیل پلاک دندان و درنهایت پوسیدگی دندان می شوند. سیر با خاصیت ضدمیکروبی اش در نابودی این باکتری ها بسیار است. از سیر میتوان همراه با آنتی بیوتیک های دیگر برای درمان باکتری های مقاوم به داروهای گوناگون استفاده کرد. آلیسین موجود در سیر مانع از فعالیت آنزیم های گوگردداری می شود که باکتری ها برای بقا به آن ها احتیاج دارند.

- خواص سیر برای بهبود سلامت استخوان:

یکی از خواص سیر، برای بهبود سلامت استخوان است. هیچ مطالعه انسانی اثرات سیر در پوکی استخوان را اندازه گیری نکرده است. با این حال، مطالعات در جوندگان نشان داده است که با افزایش استروژن در زنان میتواند از دست دادن استخوان به حداقل برسد. یک مطالعه در زنان یائسه نشان داد که یک دوز روزانه عصاره سیر خشک (برابر با ۲ گرم سیر خام) بطور چشمگیر علائم کمبود استروژن را کاهش می دهد. این نشان می دهد که این مکمل امکان دارد اثرات مفیدی بر سلامت استخوان در زنان داشته باشد. غذاهایی مانند سیر و پیاز نیز امکان دارد اثرات مفیدی بر استئوآرتریت داشته باشند.

خواص سیر و لیمو,خواص سیر برای مو,خواص سیربیشترین خواص سیر از ترکیب گوگردی به نام آلیسین نشأت می‌گیرد

- تقویت حافظه با مصرف سیر:

از دیگر خواص سیر برای فراموشی و مشکلات حافظه است بدین ترتیب یک کیلوگرم سیر را پوست کنده و ریزریز کنید. بعد آنها را با آب ۲۴ عدد لیمو ترش مخلوط کرده و داخل یک ظرف شیشه ای دربسته بریزید. اجازه دهید ترکیبتان به مدت ۲۴ روز بماند تا خواص آن کاملاً آزاد شود. بعد از آن هر روز به صورت ناشتا یک قاشق چای خوری از این ترکیب را بنوشید.

- تقویت سلامت قلب از دیگر خواص سیر:

یکی از خواص سیر پخته افزایش سلامت قلب و سیستم قلبی- عروقی است. سیر برای کاهش فشار خون موثر است و خیلی از پزشکان به افرادی که پرفشاری خون دارند مصرف سیر را توصیه می کنند. همینطور سیر میتواند کلسترول بد را کاهش دهد و از بسته شدن عروق جلوگیری کند.

- خواص سیر برای کبد:

سیر خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارد، این خواص سیر از آلیسین موجود در سیر می آید که یک ترکیب سولفوری است و با مهار رادیکال های آزاد از سرطان کبد پیشگیری میکند. محل ذخیره کلسترول، کبد است و با خوردن سیر می توان کلسترول های بد را کاهش داد ولی اثر چندانی بر کلسترول های خوب ندارد.

خواص سیر,خواص سیر پوست,خواص سیر لاغریاز خواص سیر می‌توان به کاهش ساخت کلسترول در کبد اشاره کرد

- جلوگیری از مسمومیت با فلزات سنگین از بهترین خواص سیر:

دوزهای بالای سیر امکان دارد از آسیب اندام ناشی از فلزات سنگین جلوگیری کند. ترکیبات گوگرد موجود در این گیاه بطور چشمگیری سطح سرب در خون را کاهش می دهد. آنها نیز از علائم سمی که با سر درد و افزایش فشار خون ظاهر میشوند، جلوگیری می کند و همینطور به جذب بهتر آهن و روی در خون کمک می کند. یکی از خواص سیر، کاهش غلظت سرب در بافت خون است.

- خواص ضدسرطانی سیر:

از خواص سیر به خصوص اگر بطور خام مصرف شود، اینست که خطر ابتلا به سرطان های گوارشی من جمله سرطان معده ، روده بزرگ و مری و سرطان هایی مانند سرطان پروستات، تخم دان و رحم را تقلیل می دهد. سیر منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها است که میتواند علتی برای خاصیت ضدسرطانی آن باشد. این گیاه نیز با افزایش ظرفیت و توانایی بدن در ساخت بعضی از آنتی اکسیدان های خاص به مهار رشد سلول های سرطانی کمک می کند. مطالعات انجام شده بر روی نمونه های حیوانی و سلول ها همچنین از نقش سیر در افزایش میزان اثربخشی درمانهای سرطان حکایت دارد. محققان در مطالعه ای که بر روی رژیم غذایی بیش از ۲۰ هزار نفر انجام شد، به ارتباط بین مصرف مقادیر بالای سیر و کاهش خطر ابتلا به سرطان معده پی بردند.  مطالعه دیگری که بر روی ۶ هزار مریض انجام شد نیز نشان داد که خوردن سیر خام لااقل ۲ بار در هفته خطر ابتلا به سرطان ریه را حدود ۵۰ درصد کاهش می دهد.

- خواص سیر برای دوران بارداری:

لزوم مصرف اسید فولیک در دوران بارداری در علم پزشکی اثبات شده است. مصرف سیر خام به صورت ناشتا در طی دوران بارداری، به علت داشتن میزان بالای اسید فولیک موجود در خود، سبب جلوگیری از نقص سیستم عصبی در جنین می شود. همینطور سیر خام به صورت ناشتا به علت داشتن خواص ضد عفونی و ضد التهابی سبب محافظت از زنان باردار در برابر ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی می شود. یکی دیگر از خواص سیر ناشتا در زنان باردار این است که فشار خون بالا را تقلیل می دهد. به یاد داشته باشید مصرف سیر خام ناشتا ممکن است زنان باردار را با سوزش سر دل، واکنش های آلرژیک و معده درد مواجه کند. همچنين در سه ماهه آخر بارداری، مصرف سیر خام، کیفیت شیر مادر را پایین می آورد.

- کاهش فشار خون یکی از موثرترین خواص سیر:

کاهش فشار خون یکی از موثرترین خواص سیر است. بیماری های قلبی عروقی مثل سکته های قلبی و سکته های مغزی بزرگ ترين قاتلان جهان هستند. فشار خون بالا یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده این بیماریها است. مطالعات انسانی نشان داده است که مکمل های سیر تأثیر چشمگیر در کاهش فشار خون در افراد دارای پرفشاری خون دارد. دوزهای مکمل برای داشتن اثرات مطلوب باید نسبتاً زیاد باشند. مقدار مورد نیاز معادل حدود چهار میخک سیر در روز است.

خواص سیر خام,خواص سیر,آشنایی با خواص سیریکی از خواص سیر پایین آوردن خطر بروز بیماری‌های قلبی است

- خواص سیر برای مشکلات گورشی:

گنجاندن روزانه یک حبه سیر خام در رژیم غذایی به مشکلات گوارشی کمک می کند. حتی امکان دارد التهاب یا سوزش کانال معده با استفاده از این گیاه را کاهش دهد. یکی دیگر از خواص سیر پاک سازی بیشتر مشکلات روده مثل دیسانتری، بیماری اسهال و کولیت است. نقش آن در دفع مواد زائد مؤثر است. این ماده روی باکتری های خوب روده تأثیر نمی گذارد، بلکه انواع مضر را از بین می برد. این نه تنها هضم را بهبود می بخشد بلکه به تسکین گاز معده نیز کمک می کند.

- رفع مشکلات معده یکی از انواع خواص سیر:

مصرف سیر با معده خالی سبب تحریک هضم و اشتها می شود و میتواند اضطراب را کنترل کند. کنترل استرس، سبب توقف ترشح اسید معده که ناشی از عصبی شدن است می شود. مصرف سیر خام به صورت ناشتا با توجه به تجربیات برخی از مردم، توانسته است مشکلات عصبی را در آنها درمان کند. همینطور از خواص سیر میتوان به درمان بیماری اسهال اشاره کرد.

- خواص ضد باکتری سیر:

همانطور که گفته شد با توجه به مطالعات و تحقیقاتی که انجام گرفته، نشان داده شده است که مصرف سیر با معده ی خالی برابر با عمل یک آنتی بیوتیک طبیعی و بسیار قوی است. این اثر به مصرف سیر به صورت ناشتا بر می گردد بدین دلیل که سبب می شود باکتری در معرض آن قرار گرفته و با آن روبرو شود، در نتیجه باکتری از دفاع از خود باز می ماند و نمی تواند مقاومت کند و از بین می رود.

خواص سیر برای لاغری,خواص سیر خام برای مو,خواص سیراز خواص سیر میتوان به کاهش سطح کلسترول خون و فشار خون اشاره کرد

- خواص سیر برای از بین بردن عفونت ها:

مواد دارای گوگرد از جمله آلیسین موجود در سیر خواص ضدباکتریایی دارند. این مواد در مقابله با بعضی از گونه باکتری های مضر مقاوم در برابر دارو من جمله استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و بعضی از گونه های ای کولی (E. Coli) مؤثر هستند. یکی از خواص سیر، خواص ضدویروسی آن است. مصرف این گیاه میتواند تعداد دفعات ابتلا به سرما خوردگی و دوره این بیماری را کاهش دهد، البته برای تایید این فرضیه به شواهد و مدارک بیشتر نیاز است. در حوزه مطالعات سلولی نیز سیر در مقابله با کاندیدا اثرات ضد قارچی دارد. کاندیدا قارچی است که میتواند در سراسر دستگاه گوارش از دهان گرفته تا روده بزرگ، بیماری ایجاد کند. علاوه بر عفونت های ناشی از کاندیدا، طبق یافته های حاصل شده از آزمایشات بالینی، این گیاه میتواند به مبارزه با عفونت های ژﯾﺎردﯾﺎ نیز کمک کند.

- حفظ سلامت مو و پوست یکی از دیگر خواص سیر:

سیر اثرات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی فراوانی دارد، اثراتی که به حفظ سلامت پوست و محافظت از پوست در برابر پیری زودرس کمک می کنند. سیر همچنین میتواند علائم بیماری پسوریازیس را تخفیف داده، به بهبود زخم کمک کند و آسیب های پوستی ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب را تقلیل دهد. این گیاه نیز میتواند از بروز سرطان پوست نیز جلوگیری کرده و به کاهش خطر ابتلا به عفونت پوستی خطرناک معروف به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) کمک کند. از خواص سیر میتوان به رشد و سلامت موها نیز اشاره نمود. درمان نوعی از ریزش مو که آلوپسی نام دارد، کار دشواری است.

خواص سیر,خواص سیر برای پوست,خواص سیر و دیابتیکی از خواص سیر، رشد سلول‌ها و به تأخیر انداختن پیری است

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش