یكی از موضوعاتی كه بسیاری از ما درمورد آن در گوگل جستوجو میكنیم مشكلات سلامت است. هرچند مشورت با گوگل در این زمینه كار درستی نیست، اما اگر شما هم به این كار میپردازید نكات زیر را در نظر داشته باشید تا از جستوجویتان نتایج بهتری بهدست بیاورید.
سراغ سایتهای معتبر بروید: سایتهایی كه پسوندedu .یا gov .دارند نسبت به سایتهای تجاری معمول از اعتبار و صلاحیت بیشتری برخوردار هستند. درمورد لینكهایی كه در بالا یا پایین صفحه نتایج جستوجوی گوگل قرار دارند محتاط باشید زیرا این لینكها معمولا دارای حامی یا اسپانسر هستند.
به جستوجویتان زود خاتمه ندهید: جستوجو درمورد اطلاعات پزشكی نباید به مراجعه به یك لینك محدود شود. به عنوان مثال اگر در نتایج اولیه جستوجو برای «درد فك» به مشكلات دندانی اشاره شده است، باید در سایت انجمن پزشكان كه معمولا دارای پسوند org. است بهدنبال اطلاعات تخصصیتری بگردید.
به منبعی كه وبسایت به آن اشاره كرده است، توجه كنید: وقتی به مقالهای كه علائم مشكل شما را توصیف میكند برمیخورید سراغ منبعی كه در سایت به آن اشاره شده بروید و مقاله منبع را خودتان مطالعه كنید، بهویژه اگر درمورد مشكلات عمده سلامت جستوجو میكنید.
همیشه مطالب مجلات را معتبر ندانید: به سال انتشار مطلب در یك مجله پزشكی توجه كنید. ممكن است اطلاعات مطلب كهنه شده باشند. توجه كنید تحقیقاتی كه در مقاله به آن اشاره شده است روی انسانها انجام شده یا روی حیوانات.
به بخش «درباره ما» سایت توجه كنید: اگر چنین بخشی وجود ندارد، وبسایت نمیتواند وبسایت خوبی باشد.
برخی از سایتها به طور كامل از جانب شركتهای دارویی یا سازمانهایی كه از فروش داروهایی گیاهی سود میبرند، تاسیس شدهاند. باید به شفافیت اطلاعات چنین سایتهایی شك كنید.
اجازه ندهید حرف آخر را «دكتر گوگل» بزند: هیچگونه تصمیم عملی براساس جستوجوهایی كه در گوگل انجام دادهاید، نگیرید. اگر دوست دارید بیمار آگاهی باشید، درمورد جزئیات مشكلتان با پزشك صحبت كنید تا نتایج بهتری بگیرید.
- 10
- 4