دکتر غلامرضا جهانی در گفتگو با ایسنا، ادامه داد: پس از انجام تمرین های سنگین و فشرده مقدارها زیادی اسید لاکتیک در داخل عضلات و خون ایجاد می شود که برای خارج شدن سریع این اسید لاکتیک که منبع بی نیاز از انرژی است پژوهش های متعددی صورت گرفت که یکی از این روشها برای برگشت ورزشکار به وضعیت اولیه پس از انجام یک تمرین فشرده و سنگین، انجام ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تمرین های سبک و اهسته و ماساژ درمانی بود. اگرچه پس از این روشها ميزان افت اسید لاکتیک در خون و عضلات افزایش پیدا کرد، ولی شیوه مناسبی برای ریکاوری سریع ورزشکار نیست.
او خاطرنشان کرد: در پژوهش های بعدی که برای انجام ریکاوری سریع ورزشکاران پس از یک رقابت سنگین و فشرده صورت گرفت، سرما درمانی و قرار گرفتنورزشکار به صورت غوطه ور در آب با دمای ۱۸ درجه به مدت ۱۵ دقیقه بود. این شیوه بیشترین تأثیر را در روند افت لاکتات تجمع یافته در عضلات و خون داشت و زمان ریکاوری را پس از انجام یک تمرین یا رقابت فشرده و سنگین کوتاه تر می کرد. به طوری که ورزشکار برای جلسه بعدی تمرین خویش سریع تر می توانست آماده شود.
جهانی ذکر کرد : آب به غیر ریکاوری سریع از لحاظ روحی و روانی هم تأثیر مطلوبی در ایجاد ارامش و کاهش استرس ورزشکاران پس از انجام تمرین های سنگین و فشرده دارد و باعث می شود تا ورزشکار از لحاظ روانی هم خویش را برای جلسه بعدی تمرین ها آماده کند.
این متخصص فیزیولوژی ورزشی در آخر اعلام کرد : یکی از ز برای ریکاوری ورزشکاران کاهش اسیب های ریز در جریان تمرین ها است، به طوری که سرما درمانی باعث می شود تا اسیب های بسیار کوچک سریع تر بهبود پیدا کند و ورزشکار در وضعیت بسیار مطلوبی خود را برای تمرین یا رقابت بعدی آماده کند. ضمن این که فشار ناشی از آب یک نوع ماساژ برای ورزشکار محسوب می شود و از این روش ورزشکار می تواند اکسیژن بیشتری را اخذ کند.
- 14
- 6