دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۴۴ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۲۱۸۴
مشاوره پزشکی

ازدواج و اقدام به بارداری در سنین بالا مشكل بزرگی در باروری است

اقدام به بارداری در سنین بالا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

با بالا رفتن سن ازدواج و نیز به تاخیر افتادن تصمیم به فرزندآوری، به‌ویژه به‌خاطر مهیا نبودن شرایط اقتصادی، توصیه برای بچه‌دار شدن شاید از نگاه بسیاری از افراد مجرد یا متاهل بی‌معنی و دور از منطق به‌نظر برسد. اما واقعیت این است كه آخرین بررسی‌ها نشان داده نرخ شیوع ناباروری در كل كشور ۲/۲۰ درصد است كه با میانگین جهانی كه ۱۲ تا ۱۵ درصد است فاصله زیادی دارد و همین بررسی‌ها نشان می‌دهد دو تا سه میلیون زوج نابارور در كشور وجود دارد. این آمار تایید می‌كند ازدواج یا اقدام به بارداری در سنین بالا مشكل بزرگی در باروری است. بهترین سال‌های باروری یك زن بعد از ۲۰سالگی، به خصوص از ۲۵ تا ۳۵ سالگی است. دكتر آمنه لاهوتی، متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با جام‌جم از اهمیت و ضرورت توجه به سن باروری در خانم‌ها می‌گوید.

شكی نیست  كه بارداری در خانمی اتفاق می‌افتد كه از نظر روحی و جسمی سالم باشد. بنابراین هرچیزی كه با سلامت روحی و جسمی یك زن در تضاد باشد باعث كاهش باروری وی خواهد شد و حتی در صورت باردار شدن، حاملگی خوبی نخواهد داشت و فرزندی كه متولد می‌شود از نظر روحی و جسمی در وضعیت خوبی نخواهد بود. در ظاهر به نظر می‌رسد برای این‌كه بارداری صورت بگیرد فقط حضور یك اسپرم سالم و قابلیت نفوذ آن به تخمك، لوله‌های سالم برای گرفتن تخمك آزاد شده و رحم سالم برای لانه گزینی جنین لازم است.

 سن بارداری چرا مهم است؟

مهم‌ترین عامل موثر در فرزند‌آوری یك زوج، سن زن است. چرا كه برای ایجاد یك جنین خوب باید تخمك، كیفیت خوبی داشته باشد. اسپرم اگر كمی هم اشكال داشته باشد در حضور یك تخمك با كیفیت عالی اشكالاتش اصلاح می‌شود و حاملگی موفق، دور از انتظار نیست. اهمیت سن زنان در باروری به حدی است كه باید به همه دختران جوان این موضوع را یاد‌آوری و به‌طور مدام تاكید كرد . بهترین سال‌های باروری یك زن بعد از ۲۰ سالگی، به‌خصوص از ۲۵ تا ۳۵ سالگی است. گرچه تا ۴۰ سالگی هنوز امید زیادی برای بارداری خودبه‌خود و موفقیت‌آمیز وجود دارد، اما از ۳۷ تا  ۳۸ سالگی به بعد قابلیت باروری یك‌زن با شیب تندی رو به افول می‌گذارد و بعد از ۴۰ و به‌خصوص ۴۲ سالگی این میزان با سرعت بیشتری كاهش می‌یابد. این البته ناقض امكان باروری در سنین بالا نیست، اما تاكید می‌كنم كه میزان موفقیت باروری كم می‌شود؛ یعنی هرچه سن زنان بالاتر می‌رود تعداد افرادی كه می‌توانند به بارداری موفقیت‌آمیز دست پیدا كنند كم می‌شود، اما تا قبل از یائسه شدن زنان این احتمال هرگز صفر نمی‌شود.

شكست باروری با بیماری‌های زنانه

علاوه بر افزایش سن كه باعث كاهش كیفیت تخمك‌ها می‌شود بیماری‌هایی هم كه در زنان و مردان باعث كاهش باروری می‌شود، معمولا در طول زمان تشدید می‌شود و قابلیت باروری را بیشتر كاهش می‌دهد. اندومتریوز در راس این بیماری‌‌هاست‌؛ بیماری‌ای كه به‌دلیل حضور سلول‌های اندومتر (لایه داخلی پوشاننده رحم) در جایی غیر از محل اصلی (داخل حفره رحم) و در مكان‌های خارج از حفره رحم مثل داخل فضای لگن و روی سایر اعضا مثل تخمدان‌ها ایجاد می‌شود . بی‌شك هرچه زودتر خانم مبتلا به این بیماری، اقدام به بارداری كند شانس باردار شدن  -حتی به صورت خودبه‌خودی - بیشتر است. چرا كه با گذشت زمان هم بیماری تشدید شده و هم ذخایر تخمك و هم كیفیت آنها كاهش می‌یابد. در بیماری تخمدان پلی‌كیستیك كه بین مردم به تنبلی تخمدان معروف است نیز وضعیت به همین شكل است؛ یعنی هرچه زمان می‌گذرد معمولا بیماری تشدید شده و كیفیت تخمك‌ها هم كمتر می‌شود و احتمال ناباروری افزایش می‌یابد.

قبل از اقدام به بارداری ...

زنان قبل از اقدام به بارداری از نظر سلامت عمومی باید بررسی شوند. فاكتورهای روحی روانی و استرس‌ها باید در آنان كاهش یابد و در صورت نیاز با یك مشاور روان‌شناس مشورت كنند.

مردان هم از مصرف مواد دخانی پرهیز كنند و حتما وزنشان را به حالت ایده‌آل برسانند. حتی مطالعات اخیر بر طبیعی بودن وزن مردان و مصرف مولتی ویتامین‌های خاص برای بهبود كیفیت اسپرم از سه ماه قبل از اقدام به بارداری تاكید دارند.

jamejamdaily.ir
  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش