دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۰۵ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۱۰۹۱
مشاوره پزشکی

کدام رفتارها باعث مبتلا شدن به بیماری افسردگی می‌شود؟

رفتارهای عامل مبتلا شدن به بیماری افسردگی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

گاهی رفتار ها و عادات کوچک روی هم جمع میشوند و در آخر یک دفعه احساس میکنید حس و حال خوبی ندارید. کار هایی مثل گریختن از ورزش و تحرک، تغذیه نامطلوب، تا دیرهنگام بيدار ماندن  و ... شاید حتماً منجر به تشخیص پزشکی بیماری افسردگی نشوند، ولی مطمئنا از کیفیت زندگیتان کم میکنند و اجازه نمیدهند بهترین عملکرد خود را داشته باشید. درصورتی که عادتها و رفتار هایی را که در ادامه می گوییم دارید، پس بهتر است هر چه سریعتر برای اصلاح سبک زندگی خویش اقدام کنید تا خود را در معرض بیماری افسردگی قرار ندهید.

غذا های فراوری شده زیاد می خورید

یک پاکت چیپس یا یک همبرگر فوري شاید اسنکی خوش طعم و بی دردسر بنظر برسد، ولی مصرف زیاد غذا های فراوری شده میتواند حال تان را بد کند. مطالعه ای نشان می دهد مصرف غذا های فراوری شده و ابتلا به بیماری افسردگی با هم مرتبط اند. هر چه تغذیه تان سالم تر باشد، کم تر امکان دارد دچار افسردگی شوید.

اکثر اوقات تان را تنهایی سپری می کنید

هرازگاهی چندین ساعت را با خود خلوت کردن مطمئنا فایده های زیادی دارد و به بازیابی ذهنی و آرامش روان کمک زیادی میکند اما زیاد تنها ماندن و بیشتر ساعات را تنهایی گذراندن عارضه های ناگواری برای سلامتی تان دارد و شما را در معرض بیماری افسردگی قرار می دهد. سعی کنید روابط قوی و باکیفیتی با دوست های خود داشته باشید و از هم انرژی بگیرید. هر زمانیکه با دیگران ارتباط و تعامل برقرار میکنید، از نظر هیجانی و عاطفی شارژی می شوید و از افسردگی فاصله میگیرید.

دائم در شبکه های اجتماعی پرسه می زنید

این روز ها اکثر ما غرق فضای مجازی و درگیر تلفن های هوشمند و تبلت و لپ تاپ و تلویزیون هستیم و بیست و چهار ساعت شبانه روزمان را با این ابزار ها سپری می کنیم. کارشناسان می گویند خيلي از اشخاص بطور هم زمان با چند وسیله ارتباطی مشغول اند، به عنوان مثال تلویزیون تماشا می کنند و هم زمان در صفحات شبکه های مجازی را هم بالا و پایین میکنند. مطالعات نشان میدهد این حجم از فشار برای مغز زیان آور است و سبب بروز علایم افسردگی در اشخاص می شود. سعی کنید برای مدت زمانیکه صرف شبکه های اجتماعی می کنید محدودیت در نظر بگیرید و به آن پایبند بمانید.

با آدم های منفی وقت صرف می کنید

اظهار نظر های منفی و منتقدانه از جانب دوستان، رئیس، همکاران و ... میتواند شما را ناراحت و افسرده کند. زیاد وقت گذاشتن با اشخاص منفی شما را در معرض بیماری افسردگی قرار میدهد. هیچ کس دوست ندارد دیگران با او بد و خشن و آزاردهنده صحبت بزنند. افردی که انرژی منفی به شما ارسال می کنند سرانجام برای تان دردسرساز میشوند و روی انتخاب ها و تصمیم گیری های شما اثر می گذارند. شما به کسانی نیاز دارید که کمک تان کنند دنیا را با دید مثبت تری ببینید و حال تان را خوب کنند.

به طبیعت پناه نمی برید

زندگی شهری، ترافیک و اضطراب و فست فود خوری و مشغله های کاری همه و همه مثل چکّش هایی بر روح و روان تان هستند. پژوهش ها نشان میدهند زندگی در شهر های بزرگ با اضطراب بیشتر و بیماری های روحی خصوصا افسرگی ارتباط دارد. برای ساکنان شهر های بزرگ و شلوغ لازم است هر چند وقت یک بار به طبیعیت و سر‌سبزی پناه ببرند و نفسی تازه کنند. اثرهای آرامشبخش طبیعت و گل و گیاه بر کسی پوشیده نیست. درصورتی که فرصت این را هم ندارید که گاهی به دل طبیعت بزنید، دست کم در محیط خانه تان چند گیاه مراقبت کنید تا تماشا و رسیدگی به آنها به شما آرامش بدهد و تنش های عصبی تان را کم کند.

شب ها تا دیرهنگام بیدارید

حتماً شنیده اید که می گویند سحرخیز باش تا کامروا باشی. پژوهش های علمی نیز ثابت کرده اند افرادی که شب ها دیر می خوابند بیشتر دچار تفکرات منفی و آزاردهنده میشوند و در حین روز نیز رفتار هایی دارند که احتمال افسردگی شان را افزایش میدهد. برعکس، افرادی که شب ها زودتر می خوابند، افکار منفی کم تری دارند. امتحان کنید و همین امشب یک ساعت زودتر به رخت خواب بروید تا اثرش را ببینید.

بی تحرک و یکجانشین هستید

مدت زمان های طولانی جلوی تلویزیون لم دادن یا یک جا نشستن و با ابزار های الکترونیکی ساعت ها سرگرم شدن، هم به جسم تان لطمه می زند و هم به روح و روان تان. انجام فعالیت های بدنی، حتی فعالیت های معمول داخل منزل میتواند احتمال بیماری افسردگی تان را کاهش بدهد. هنگامی که از نظر فیزیکی فعال هستید مغزتان هورمون های خوبی مثل اندورفین ترشح می کند که میتوانند حس افسردگی را از شما دور کنند.

در انتظار نمانید تا یک نفر دیگر برای تان برنامه ریزی کرده و فعالیت ایجاد کند. خودتان دست بکار شوید و ساعت های روزتان را برنامه ریزی کنید؛ زمانی برای پیاده روی، زمانی برای انجام کار های خانه، زمانی برای کمک به دیگران و انجام فعالیت های خیرخواهانه و زمانی برای پرداختن به سرگرمی های مورد علاقه تان همگی تحرک هایی هستند که شما را بر سر شوق می آورند و سلامت روح و روان تان را نیز ضمانت می کنند.

bartarinha.ir
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش