به گزارش ایسنا به نقل از ایندین نیوز، این مطالعه جدید توسط محققان مرکز عالی بیماری های عفونی دانمارک (Statens Serum Institute) انجام شده است و هنوز باید توسط همکاران مورد بررسی قرار گیرد.
محققان گفتند: «ما شواهدی ارائه کردیم که نشان می دهد عفونت های مجدد با کووید پنهان کار (BA.۲) نادر است ولی میتواند کمی پس از عفونت با زیر سویه BA.۱ امیکرون رخ دهد».
محققان افزودند: عفونت های مجدد بیشتر افراد جوان و واکسینه نشده را تحت تاثیر قرار می دهد و فقط باعث بیماری خفیف می شود که هیچ کدام به بستری شدن در بیمارستان یا مرگ منجر نمی شود.
BA.۱ و BA.۲ تا ۴۰ جهش متفاوت نشان دادند و در حال حاضر ، کووید پنهان کار بیش از ۸۸ درصد موارد را در دانمارک تشکیل می دهد و این موارد در بریتانیا، آفریقای جنوبی و نروژ صعودی است.
سازمان بهداشت جهانی در مورد عفونت مجدد چه می گوید؟
پیش از این، مقامات سازمان بهداشت جهانی گفته بودند که با ظهور سویه های ویروس کرونا متأسفانه نمی توان از این ویروس در امان بود.
آنان در توضیح علت افزایش احتمال عفونت مجدد گفتند: وقتی به بیماری مبتلا می شوید، بدن شما یک دفاع فوری دارد که به آن ایمنی ذاتی یا طبیعی می گویند سپس بدن شما آنچه را که ما سلول های بی و سلول های تی می نامیم ایجاد می کند. سلول های بی ایمونوگلوبولین تولید می کنند و شما آن ایمونوگلوبولین ها را برای مدت معینی حفظ می کنید و میزان آن ها بعد از سه تا ۶ ماه کاهش می یابد.
وقتی میزان این ایمنی حاصل از ایمونوگلوبولین ها پائین می آیند شما در معرض خطر ابتلا قرار میگیرید و می گوییم به محافظت از خود ادامه دهید زیرا ایمونوگلوبولین های شما پایین آمده و اولین خط دفاعی شما از بین رفته است بنابراین میتوانید مجددا مبتلا شوید.
سازمان بهداشت جهانی در مورد زیرسویه امیکرون چه می گوید؟
سازمان بهداشت جهانی در خصوص زیرسویه امیکرون گفت: مطالعات زيادي در حال انجام است که زیرسویه های مختلف امیکرون را مقایسه می کند تا اطلاع بیشتری در مورد انتقال، شدت و تاثیر واکسن ها کسب کنیم.
اکنون در میان همه زیرسویه ها، BA.۲ بیشتر از BA.۱ قابل انتقال است ولی از نظر شدت تفاوتی وجود ندارد.
این سازمان خاطرنشان کرد که تمامی سویه های دیگر ویروس کرونا ازجمله آلفا، بتا و دلتا همچنان در سطح جهان کاهش می یابند زیرا امیکرون آن ها را از بین می برد. از میان بیش از ۴۰۰هزار توالی ویروس کووید- ۱۹ که در هفته گذشته در بزرگ ترين پایگاه داده ویروس جهان آپلود شده است، بیش از ۹۸ درصد آنها امیکرون بودند.
- 9
- 1