بر اساس بررسی سیستماتیک جدید و متاآنالیز ۱۶ مطالعه شامل ۷۶۳۷۳ شرکت کننده، افراد مسن با مشکلات بینایی درمان نشده امکان دارد در معرض افزایش خطر زوال عقل باشند.
به گزارش مهر به نقل از ساینس دیلی، نتایج این مطالعه، نیاز به تحقیقات بیشتر برای بررسی تأثیر تصحیح مشکلات بینایی در افراد مسن به طورمثال، با عینک یا جراحی آب مروارید برای جلوگیری از اختلالات شناختی و زوال عقل را نشان می دهد.
«بی بی ژو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پکینگ، در این باره می گوید: «این مطالعه یکی از اولین مطالعاتی است که ارتباط بین مشکلات بینایی و پیامدهای شناختی را در افراد مسن از طریق بررسی جامع همه مطالعات مبتنی بر جمعیت ارزیابی می کند.»
او در ادامه می افزاید: «یافته های ما نشان می دهد از بین رفتن بینایی یک عامل خطر برای ابتلاء به زوال عقل است. اگرچه دلایل این امر نامشخص است، اما نشان می دهد که تشخیص و درمان بیماری های چشمی امکان دارد مفید باشد هم برای بهبود کیفیت زندگی فرد و هم برای کاهش سرعت یا توقف روند از دست دادن حافظه.»
محققان رابطه بین اختلال بینایی و پیامدهای شناختی را در افراد مسن تر بررسی کردند. آن ها دریافتند که:
افرادی که مشکل بینایی داشتند، بدون توجه به این که نقص بینایی آنها توسط خود گزارش شده باشد یا با استفاده از معیارهای عینی تشخیص داده شده باشد، با افزایش خطر ابتلاء به اختلال شناختی و زوال عقل روبرو بودند.
احتمال ابتلاء به اختلال شناختی در بین افرادی که مشکل بینایی داشتند در مقایسه با افرادی که مشکل بینایی نداشتند ۱۳۷ درصد بیشتر بود.
افرادی که در ابتدا مشکل بینایی داشتند، در مقایسه با افرادی که نداشتند، ۴۱ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به اختلال شناختی و ۴۴ درصد افزایش خطر زوال عقل بودند.
به گفته بی بی، «یافتن راه هایی برای پيشگيري یا به تأخیر انداختن شروع زوال عقل می تواند به کاهش تأثیر مخرب آن بر زندگی افراد مبتلا و خانواده های آن ها کمک کند. شناسایی عوامل خطر قابل اصلاح اولین گام حیاتی برای توسعه مؤثر است.»
بی بی می گوید: «نتایج جدید ما اهمیت معاینه چشمی منظم را برای افراد مسن نشان می دهد که امکان تشخیص و درمان زودهنگام مشکلات احتمالی بینایی آن ها را فراهم می کند.»
- 10
- 4