محققان رابطه بین خطر بیماری قلبی و عروقی و کیفیت خواب را بررسی کردند و دریافتند که بهبود کیفیت خواب با کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی مرتبط است.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال، محققان اظهار کردند که افزایش آگاهی از کیفیت و کمّیت خواب میتواند به کیفیت خواب کمک کند و به طور بالقوه خطر بیماری قلبی (heart disease) و عروقی را کاهش دهد.
طبق گزارش انجمن خواب آمریکا، ۵۰ تا ۷۰ میلیون بزرگسال در آمريکا دارای اختلال خواب و از این تعداد، ۲۵ میلیون نفر مبتلا به آپنه (Sleep apnea) انسدادی خواب هستند.
نتایج مطالعات نشان می دهد که آپنه انسدادی خواب با چندین بیماری قلبی و عروقی مرتبط است. نتایج تحقیقات همچنین نشان می دهد که الگوهای خواب سالم خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد حتی در میان افرادی که خطر ژنتیکی بالایی دارند.
اکثر مطالعاتی که ارتباط بین کیفیت خواب و خطر بیماری قلبی (heart disease) و عروقی را بررسی می کنند بر یک بّعد خواب یعنی مدت زمان خواب یا آپنه خواب متمرکز شده اند بنابراین، اثر ترکیبی چند بّعد خواب بر سلامت قلب و عروق مورد مطالعه قرار نگرفته است.
اخیراً محققان موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه در پاریس، تأثیر مشترک عادات خواب چندگانه را بر بروز بیماری های قلبی و عروقی بررسی کردند؛ آنان دریافتند که نمره خواب سالم تر با خطر کمتر بیماری قلبی و عروقی و سکته مغزی مرتبط است.
برای این مطالعه، محققان داده های جمع آوری شده بین سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ از ۷۲۰۳ مرد و زن ۵۰ تا ۷۵ ساله را تجزیه وتحلیل کردند. همه در ابتدای مطالعه مبتلا به بیماری قلبی نبودند.
هر شرکت کننده تحت معاینه فیزیکی و آزمایش های مختلف بیولوژیکی قرار گرفت. آنان همچنین اطلاعات مربوط به سبک زندگی و سابقه پزشکی خود را ارائه کردند و محققان عادات خواب شرکت کنندگان را از طریق پرسشنامه ارزیابی کردند.
محققان دریافتند که هر یک امتیاز افزایش در نمره خواب سالم با کاهش ۲۲ درصدی خطر بیماری قلبی و عروقی مطابقت دارد.
- 18
- 3