سلامت روان، بخش مهمی از سلامت عمومی هر فرد محسوب می شود و تشخیص مشکلات عصبی و اختلالات روحی میتواند نقشی مهم در بهبود کیفیت زندگی انسان داشته باشد. محققان به تازگی موفق به ایجاد روشی جدید برای تشخیص این اختلالات شده اند که بر اساس تلفیق هوش مصنوعی و دانش ژنتیک ایجاد شده است.
به گزارش سیناپرس، یادگیری عمیق هوش مصنوعی در بسياري از رشته ها به عنوان یک ابزار تشخیصی جدید بالقوه استفاده می شود. نتایج یک مطالعه تشخیصی جدید نشان می دهد که چگونه یادگیری عمیق هوش مصنوعی می تواند تشخیص های اختلال روانی را بر پایه داده های ثبت ژنتیک و سلامت پیش بینی کند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۱۹، حدود ۹۷۰ میلیون نفر یا به عبارتی یک هشتم مردم جهان با یک اختلال روانی زندگی می کردند. در سال ۲۰۲۰ و در پی همه گیری کرونا (corona) ، این آمار افزایش قابل توجهی داشته و نشان دهنده ۲۶ درصد افزایش در اختلالات اضطرابی و ۲۸ درصد افزایش در اختلالات افسردگی اساسی در سراسر جهان است.
تیمی از محققان بیمارستان دانشگاه کپنهاگ دانمارک به بررسی این موضوع پرداخته و اعلام کردند:تشخیص و درمان اختلالات روانی به دلیل فقدان نشانگرهای عینی فعلی موردنیاز برای ارائه راهبرد تشخیص و درمان دقیق تر مختل شده است.
به همین دلیل دانشمندان یک مدل یادگیری عمیق هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) برای پیش بینی تشخیص و شدت اختلالات روانی به منظور تشخیص دقیق اختلالات عصبی و روانی ایجاد کردند.
طی این پژوهش، محققان طیف وسیعی از اختلالات روانی از جمله اختلال افسردگی اساسی، اختلال طیف اوتیسم، اختلالات اسکیزوفرنی و اختلال نقص توجه/بیش فعالی را مورد بررسی قرار دادند.
برای ایجاد مدل هوش مصنوعی ، داده های بیش از ۶۳ هزار و ۵۰۰ فرد مختلف مورد استفاده قرار گرفته و داده های مورد استفاده برای این مطالعه شامل اطلاعات ثبت ملی سلامت، ژنتیک، اندازه گیری مربوط به تولد و تاریخچه تشخیصی خاص بیمار و سابقه خانوادگی آن ها است.
در نتیجه گیری نهایی این مطالعات عنوان شد: دسته بندی تشخیصی خاص در گروه اختلالات روانی را میتوان در یک مدل تشخیصی چندگانه شامل یک گروه کنترل جمعیت نمونه گیری تصادفی پیش بینی کرد.
به گفته محققان، این مطالعه تشخیصی نشان می دهد:ترکیبی از داده های ژنتیک و ثبت سلامت میتواند برای پیش بینی تشخیص اختلال روانی و پیشرفت اختلال در محیط بالینی مرتبط و متقابل تشخیصی قبل از ارزیابی بالینی استفاده شود.
شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی JAMA Psychiatry منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار دارد.
- 10
- 6