مطالعه ای جدید نشان می دهد ویروس کرونا تنها یک بیماری تنفسی نیست و در بسیاری از اندام های بدن گسترش پیدا می شود.
مطالعه انجام شده به سرپرستی محققان مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده (NIH) و کالبدشکافی برخی اندام های بیماران مبتلا به کرونا نشان می دهد این ویروس در کل بدن پخش می شود و تنها یک عفونت تنفسی نیست.
محققان با بررسی ده ها کالبدشکافی در سراسر بدن از جمله ریه ها، قلب، طحال، کلیه ها، کبد (Liver)، روده بزرگ ، قفسه سینه، ماهیچه ها، اعصاب، دستگاه تناسلی، چشم، مغز و بعضی دیگر از اعضای بدن متوجه شدند فردی که به کرونا مبتلا شده، نه تنها آثار این ویروس در ریه های وی دیده می شود، بلکه به همه قسمت های بدن سرایت کرده است.
در یکی از کالبدشکافی های انجام شده، بقایای ویروس کرونا در مغز یک بیمار فوت شده ۲۳۰ روز پس از شروع علایم اولیه رؤیت شد.
ویروس کرونا و سرایت در تمام بدن
نویسندگان این مطالعه به سرپرستی محققان مؤسسه ملی بهداشت آمريکا (NIH) می گویند داده های آنها نشان می دهد که در برخی از بیماران، ویروس SARS- CoV- 2 میتواند باعث عفونت سیستمیک شود و ماه ها در بدن باقی بماند.
پیس از این، تحقیقات دیگری در زمینه انتشار ویروس کرونا (corona) در بدن انجام شده بود. بررسی های قبلی نشان می داد که نشانه هایی از ویروس در برخی از بافت ها، اندام ها و مایعات بدن بعد از ابتلا رؤیت می شود. حالا مطالعه جدید این گسترش بیماری را به صورت جدّي تری در اعضای بدن تائید می کند.
در ژوئیه سال ۲۰۲۰، کالبدشکافی های بیشتری توسط محققان انجام شد که شواهدی از لخته شدن خون در برخی اندام های حیاتی بدن تعدادی از مبتلایان به کرونا را نشان می داد. تحقیقات جدید NIH اکنون این نتایج را با جزئیات بیشتری نسبت به قبل تکرار کرده است و آنها را تائید می کند.
محققان ادعا می کنند که جدیدترین یافته های آنها درواقع جامع ترین تحلیلی است که تاکنون در مورد ماندگاری سلولی SARS- CoV- 2 در بدن انسان انجام شده. در این مطالعه ۴۴ مورد کالبدشکافی انجام شد که در آن محققان وضعیت انتشار ویروس را در ۸۵ نقطه بدن مورد بررسی قرار دادند.
این کالبدشکافی ها در بازه زمانی آوریل ۲۰۲۰ تا مارس ۲۰۲۲ انجام شدند. نتایج همچنین نشان می دهد که افراد مسنتر و واکسینه نشده ای که بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند، بیشتر در معرض انتشار ویروس در بدن خود قرار داشته اند.
- 13
- 3