یافته های جدید متخصصان حاکی از آن است که «خواب خوب» می تواند خطر ابتلای افراد به عفونت و نیاز بدن را به آنتی بیوتیک کاهش دهد.
به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، در مقابل، افرادی که کم تر از شش ساعت و بیش از ۹ ساعت در شبانه روز می خوابند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار دارند و بیش از همه تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار می گیرند.
اگرچه همواره یافته ها نشان می داد که یک «خواب خوب شبانه» می تواند انواع مشکلات را حل کند ولی متخصصان اکنون شواهد جدیدی کشف کرده اند که نشان می دهد خوب خوابیدن میتواند آسیب پذیری در برابر عفونت را کاهش دهد.
متخصصان دانشگاه "برگن" نروژ به وسیله پرسش نامه های کوتاهی، کیفیت خواب بیماران و نیز ابتلای آن ها به عفونت ها را مورد سوال قرار دادند. آن ها دریافتند که بیمارانی که خيلي کم یا زیاد می خوابند، احتمال بیشتری دارد که به عفونت دچار شوند و بیمارانی که مشکلات مزمن خواب را تجربه کرده اند نیز با احتمال بیشتری به آنتی بیوتیک نیاز خواهند داشت.
در حال حاضر شواهدی وجود دارد که مشکلات خواب، خطر عفونت را افزایش می دهد. پیش از این یک مطالعه نشان داده بود افرادی که به ویروس سرماخوردگی آلوده شده بودند، درصورت داشتن خواب سالم با احتمال کمتری به سرماخوردگی مبتلا شدند.
اختلالات خواب رایج و قابل درمان هستند و اگر بتوان ارتباط خواب را با عفونت تایید کرد، امکان دارد کاهش مصرف آنتی بیوتیک و محافظت از افراد دربرابر عفونت ها قبل از وقوع، امکان پذیر شود.
با« کم خوابی» خطر عفونت ۲۷ درصد افزایش می یابد
متخصصان دریافتند بیمارانی که کمتر از شش ساعت در شب می خوابند، ۲۷ درصد بیشتر احتمال دارد که در معرض ابتلا به عفونت قرار گیرند و بیمارانی که بیش از ۹ ساعت می خوابند نیز ۴۴ درصد بیشتر احتمال دارد که عفونت را گزارش کنند.
خواب کمتر از شش ساعت یا بی خوابی مزمن نیز خطر نیاز به آنتی بیوتیک را برای غلبه بر عفونت ها افزایش می دهد.
بنا بر اعلام یکی از پزشکان عضو این تیم مطالعه، بي خوابي در بین بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری هستند بسیار شایع است؛ چیزی که پزشکان عمومی آنرا کم تر تشخیص داده اند.
- 16
- 5