چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۴ - ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۴۴۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کشف گیاهی که پتانسیل مبارزه با سرطان را دارد

گَندِواش,خاصیت مبارزه با سرطان در گیاه گَندِواش
پژوهشگران می گویند، گیاهی به نام گندواش یا خاراگوش چینی که بیش از ۲۰۰۰ سال است در طب سنتی چینی استفاده می شود، علاوه بر دارا بودن ترکیباتی برای درمان مالاریا، دارای پتانسیل مبارزه با سرطان نیز است.

به گزارش ایسنا به نقل از اس ای، یک پژوهش علمی به رهبری سه نفر از پژوهشگران دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو (UTSA) توانایی دارویی گیاه چند هزار ساله ای به نام گَندِواش یا خاراگوش چینی را آشکار کرده اند.

گَندِواش یا کینگو یا خاراگوش چینی با نام علمی Artemisia annua یک گونه ی گیاهی از دولپه ای های نو (Eudicots)، از راسته گل مینا (Asterales)، تیره گل ستاره ای ها (Asteraceae) و سرده درمنه ها (Artemisia) است.

آزمایشگاه زیست شناسی والری اسپونسل (Valerie Sponsel) پر از برگ های سبز پر جنب و جوش گندواش است که به خوبی در گلدان های سفالی کاشته شده اند و از برگ های این گیاه ترکیبات دارویی استخراج می شود.

اکنون محققان در یک پژوهش میان رشته ای در حال انجام آزمایشاتی بر روی ترکیبات استخراج شده از این گیاه علیه سلول های سرطانی هستند.

گندواش

گیاه گندواش بیش از ۲۰۰۰ سال است که در طب سنتی چینی، به ویژه برای تولید آرتمیسینین- ترکیبی که در درمان مالاریا (Malaria) استفاده می شود- مورد استفاده قرار می گیرد.

اکنون تحقیقات پیشگامانه پژوهشگران دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو با هدف کاوش عمیق تر در خواص زیست فعال این گیاه، به طور خاص بر روی ترکیبی به نام آرتینون بی (Arteannuin B) و اثربخشی بالقوه آن در درمان سرطان و کویوید- ۱۹ تمرکز دارند.

پژوهشگران می گویند، محصولات طبیعی برای تحقیقات پزشکی بسیار ارزشمند هستند، به طوری که تقریباً نیمی از داروهای تجویزی از آنها منشاء می گیرند. آنها همچنین خاطرنشان می کنند که به دلیل پیچیدگی بیماری سرطان (cancer) ، ایجاد یک درمان جهانی، بعید است. بنابراین، تحقیقات مداوم در مورد انواع مواد دارویی از گیاهان مختلف همچنان مهم است.

پژوهش میان رشته ای

ماهیت میان رشته ای این پژوهش، پیوند بیوشیمی، شیمی و زیست شناسی و امکان درک دقیق ترکیبات دارویی را فراهم می کند.

لین، دانشیار دپارتمان زیست شناسی یکپارچه دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو و دپارتمان علوم اعصاب، زیست شناسی رشدی و احیاکننده این دانشگاه خاطرنشان می کند:ما در مراحل اولیه درک نحوه بهترین استفاده از این ترکیبات برای درمان هدفمند هستیم. هدف قرار دادن مستقیم مناطق آسیب دیده هدف اصلی ماست.

کار پیشگامانه این گروه پژوهشی از سوی میشل اس. برگر، مدیر مرکز تومور مغزی دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو (UCSF) که سلول های گلیوبلاستوما را برای این مطالعه فراهم می کند، حمایت شده است.

فرانسیس کی یوشیموتو، استادیار دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو فرآیند استخراج این ترکیبات از گندواش را این گونه توضیح می دهد:ما از متانول به عنوان حلال استفاده کردیم. این مرحله مهم ما را به این فرضیه سوق داد که چگونه این ترکیب در سیستم های بیولوژیکی برهمکنش می کند.

کیتلین وارلا دانشجوی دکترا در این دانشگاه بعنوان بخشی از گروه پژوهش، با استفاده از روش طیف سنجی NMR و کروماتوگرافی مایع- طیف سنجی جرمی، عصاره های گندواش را تقسیم بندی و تعیین کرد.

این گروه این بخش ها را در برابر سلول های گلیوبلاستوما (GBM) که یک نوع بدخیم از سرطان مغز است، آزمایش کردند و مشاهده شد که ترکیب Arteannuin B بطور مداوم فعالیت سمی را علیه این سلول های سرطانی نشان می دهد.

پژوهشگران معتقدند که Arteannuin B ممکن است سیستئین پروتئازها – آنزیم های تجزیه کننده پروتئین- را که در سلول های سرطانی بیش از حد بیان می شوند ، مهار کند.

یوشیموتو می گوید: ما کشف کردیم که وقتی Arteannuin B را به طور شیمیایی کاهش دادیم، اثربخشی آن در برابر سلول های گلیوبلاستوما به میزان قابل توجهی کاهش یافت. این مطالعه بینش های مهمی را در مورد خواص زیست فعال این ترکیب ارائه کرد.

وارلا در ادامه اکتشافات خود نشان داد که Arteannuin B همچنین مانع از فعالیت پروتئاز اصلی ویروس عامل بیماری کووید- ۱۹ موسوم به SARS- CoV- ۲ و همچنین کاسپاز- ۸ می شود که هر دو از انواع پروتئازهای سیستئین هستند.

کار پژوهشگران دانشگاه تگزاش در سن آنتونیو اهمیت درک مکانیسم های بیوشیمیایی موجود در ترکیبات دارویی را نشان می دهد.

یوشیموتو می گوید: برای اینکه پزشکی واقعاً مؤثر باشد، درک چشم انداز ژنتیکی بیماری هایی مانند سرطان حیاتی است. دانستن این که چه ژن هایی بیش از حد بیان میشوند، میتواند به ما کمک کند تا فعالیت محصولات پروتئینی خاص را هدف قرار دهیم و مسدود کنیم و درمان را مؤثرتر کنیم.

این مطالعه یک مثال درخشان از این است که چگونه یک رویکرد میان رشته ای میتواند پتانسیل ترکیبات طبیعی را آزاد کند و امید جدیدی در مبارزه با بیماری هایی ایجاد کند که همچنان از درک کامل پزشکی فرار می کنند.

این مطالعه در مجله Natural Products منتشر شده است.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش