به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه علمی و پزشکی مدیکال نیوز تودی،روانشناسان به طور سنتی این سه دسته را تحت نام های خجالت، انزواطلبی و خلوت گزینی دسته بندی می کنند. تحقیقات جدیدی در این خصوص انجام شده که آیا هر سه مورد تبعات منفی روانشناختی دارند و یا خیر.
مطالعات محققان به سرپرستی جولی بوکر/Julie Bowker استادیار دانشگاه بوفالو در نیویورک نشان داد که یک نوع مشخص از جمع گریزی نتایج مثبتی در پی دارد.
بوکر در این مورد می گوید: وقتی افراد در مورد هزینه ها و تبعات جمع گریزی می اندیشند، معمولا این موضوع را در حال افزایش می بینند. در زمان کودکی و بزرگسالی مساله این است که فرد خود را بیش از حد معمول از همسالان دور می کند، سپس تعامل های مثبت را مانند دریافت حمایت اجتماعی، توسعه مهارت های اجتماعی و دیگر منافع تعامل با همسالان از دست می دهد.
وی با اشاره به تحقیقات انجام شده ادامه داد: انگیزه مهم است...باید بدانیم چرا یک فرد به جمع گریزی تمایل دارد تا بتوانیم معایب و مزایای آن را درک کنیم.
این گروه برای پی بردن به این مطلب از ۲۹۵ فرد خواستند پرسشنامه هایی را پر کنند که در مورد انگیزه آنها برای جمع گریزی، خلاقیت آنها، حساسیت نسبت به دل نگرانی، گرایش به افسردگی، پرخاشگری و تمایل نداشتن برای مشارکت در فعالیت های اجتماعی سوال می پرسید.
پرسش شوندگان در این تحقیق از افراد بالغ بودند و متوسط سن آنها ۱۹ سال بود. بوکر و همکارانش همچنین سیستم های فعال سازی رفتاری (BAS) و سیستم های بازداری رفتاری (BIS) این افراد را سنجیدند.
در نتیجه این مطالعه، محققان دریافتند افراد خلوت گزین احتمالا خلاق تر هستند. بر خلاف این امر، افراد خجالت و انزواطلب ارتباط منفی با خلاقیت دارند یعنی هر چه فرد خجالتی تر و دوری گزین تر باشد، خلاقیت کمتری دارد.
بوکر می گوید: خجالتی بودن و اختلال شخصیتی انزواطلبی به این معناست که فرد نمی تواند از زمان تنهایی خود شاد و کارآمد استفاده کند، شاید به این دلیل که ترس ها و شناخت منفی مانع از تمرکز آنها می شود.
«برعکس، جوانان خلوت گزین زمان بیشتری را در تنهایی سپری می کند ولی همزمان زمانی را به همسالان اختصاص می دهند. آنها ضدجامعه و جمع نیستند، همچنین آغازگر تعامل نیستند اما دعوت های اجتماعی از سوی همسالان را هم رد نمی کنند. بنابراین افراد خلوت گزین می توانند به اندازه کافی با همسالان تعامل داشته باشند و وقتی تنها هستند از تنهایی خود لذت ببرند، خلاقانه فکر کنند و طرح های جدید را توسعه دهند.
- 15
- 4