دکتر شکور امیدی با تأکید بر اینکه بیماری دیابت نتیجه زندگی مدرنیته است به ایران میگوید: این بیماری در بسیاری از کشورهای صنعتی و پیشرفته وجود دارد و حتی تعداد مبتلایان به دیابت در این کشورها بسیار بیشتر از مبتلایان در ایران است. اما متأسفانه میزان مرگ و میر ناشی از دیابت در کشور ما ۶ برابر کشورهای پیشرفته است و این بدان معنا است که آگاهی، آموزش در مورد دیابت و کنترل آن در این کشورها جدی گرفته شده است.رئیس انجمن حمایت از بیماران دیابتی میافزاید: ژنتیک و عوامل محیطی دو علت عمده ابتلا به دیابت به شمار میآید که سهم وراثت ۱۰ درصد و عوامل محیطی ۹۰ درصد است. اما بررسیها نشان میدهد که ۸۵ درصد از علل محیطی را استرس و تنش عصبی تشکیل میدهد. از آنجایی که زندگی مدرنیته آرامش را از افراد جامعه سلب کرده است میتوان گفت افراد جامعه همواره درمعرض تهدید ابتلا به دیابت هستند. پس باید با افزایش آگاهی و رعایت سبک زندگی سالم یعنی تغذیه مناسب، تحرک و فعالیت فیزیکی مناسب خود را از ابتلا به این بیماری در امان داشت. دکتر امیدی تأکید میکند:باید تست قند خون ناشتا جدی گرفته شود و افراد جامعه به صورت دورهای این تست را انجام دهند. به یاد داشته باشید هر فردی که نتیجه تست قند خون او دو بار بیش از ۱۲۶ باشد کاندیدای بیماری دیابت است و باید اقدامات لازم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری را تحت نظر پزشک انجامدهد.
وی در ادامه بر ضرورت رعایت رژیم غذایی و تحرک از سوی مبتلایان اشاره کرده و میگوید: بیماران مبتلا به دیابت ضمن استفاده از یک رژیم غذایی سالم و سرشار از سبزیجات باید از ورزشهای سنگین خودداری کنند.
بهترین ورزش برای این گروه از جامعه پیاده روی است. نکته مهم دیگری که مبتلایان به دیابت باید رعایت کنند استفاده از کفش مناسب هنگام پیاده روی است.
رئیس انجمن حمایت از بیماران دیابتی توصیه میکند: بهتر است دیابتیها برای پیشگیری از زخم پای دیابتی از کفشی استفاده کنند که پاشنه بلند نداشته باشد و نوک تیز هم نباشد. همچنین بهتر است کفش از جنس چرم طبیعی با منافذ مناسبی باشد تا امکان تهویه هوا و پیشگیری از ایجاد قارچ و عفونت مهیا شود.
- 16
- 3