به گزارش ايسنا، بشر از هزاران سال پیش از داروهای گیاهی بهره برده است. پژوهشگران همواره به دنبال شیوه های درمانی جایگزین بهتری هستند که آنان را بر آن داشته تا در خصوص اثرات بعضی از این گیاهان بازنگری کنند.
در بررسی اخیر به مطالعه روی گیاهانی پرداخته گردید که اشخاص به تأثير آنها در درمان فشار خون بالا عقیده دارند. هرچند رژیم غذایی و تغيير در سبک زندگی میتواند در کنترل فشار خون مؤثر باشد در بعضی از موارد استفاده دارو اضطراری است.
داروهای کاهنده فشار خون در بعضی از اشخاص اثرگذاری لازم را دارد و میتواند با عوارض جانبي ناگوار همراه باشد به همین علت پژوهشگران به دنبال راهکارهای تازه براي مبارزه با بیماري فشار خون بالا هستند.
جمعی از پژوهشگران آمریکایی به بررسی گروهی از گیاهان پرداختند که از سالها گذشته بعنوان درمانی براي فشار خون کاربرد داشته اند. آنان طيف گسترده ای از گیاهان مانند اسطوخودوس، عصاره دانه رازیانه، آویشن و بابونه را مورد بررسی قرار دادند.
این پژوهشگران در بررسی های خود ویژگی زیست فعالی را در تمامی شیره های این گیاهان پیدا کردند. این ویژگی میتواند توضیح دهد به چه دلیل بعضی از گیاهان خواص کاهنده فشار خون دارند.
به گفته پژوهشگران این گیاهان کانال پتاسیم موسوم به KCNQ5 را فعال ميکنند . این کانال پتاسیم در عضلات صاف عروقی موجود است. زمانیکه عضلات صاف عروقی منقبض میشوند فشار خون افزایش پیدا ميکند و زمانی که این عضلات آرام باشند فشار خون کاهش می یابد.
فعال شدن KCNQ5 به آرامسازی این ماهیچه ها کمک ميکند . به گفته پژوهشگران این وضعیت میتواند توضیح دهد به چه دلیل بعضی از گیاهان دارویی فشار خون را پائین می آورند.
پژوهشگران همچنين بررسی هایی روی انواع دیگری از گیاهان انجام دادند که بعنوان عامل کاهنده فشار خون شناخته شده نیستند. به گفته آنان این گیاهان در فعال سازی KCNQ5 نقشی نداشتند.
- 21
- 3