یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۰ - ۲۲ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۵۴۲۰
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کشف ارتباط معنادار میان آلودگی هوا و ارتکاب جرایم خشونت‌‌آمیز

ارتباط آلودگی هوا و جرم,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
پژوهشگران آمریکایی از وجود ارتباط معنادار میان شدت آلودگی هوای روزانه و آمار ارتکاب جرایم خشن خانوادگی سخن می‌گویند.

پیش‌‌تر ثابت شده بود که تنفس هوای آلوده سلامت جسمانی فرد را تهدید می‌کند. اما نتایج پژوهشی تازه نشان می‌‌دهد که آلودگی هوا حتی ممکن است در افزایش پرخاشگری فرد نیز مؤثر باشد. این نتیجه‌‌ی مجموعه‌‌ای از مطالعات پژوهشگران دانشگاه ایالتی کلورادوی آمریکا فعال در حوزه‌‌های علوم جوی، آمار و اقتصاد است. این گروه پژوهشی توانسته نشانه‌‌هایی از ارتباط قوی میان تماس افراد با هوای آلوده در کوتاه‌‌مدت و افزایش رفتارهای پرخاشگرانه در آن‌‌ها کشف کند؛ رفتارهایی که شامل تشدید حملات فیزیکی و انواع دیگر جرایم خشونت‌‌آمیز در سرتاسر ایالات متحده می‌‌شود.

نتایج تازه از آمار روزانه‌‌ی تحقیقات جرایم دفتر فدرال و نیز نقشه‌‌ی هشت‌‌ساله‌‌ی آلودگی هوای ایالات متحده‌‌ی آمریکا استخراج شده و قرار است گزارش آن در نسخه‌‌ی بعدی از ژورنال مدیریت و اقتصاد زیست‌‌محیطی به‌ چاپ برسد. نویسنده‌‌‌‌ی اصلی این مطالعه، جسی بورکارت، استادیار دپارتمان اقتصاد کشاورزی و منابع است که به‌‌همراهی تنی چند از همکارانش شامل جود بایهام از دپارتمان اقتصاد، آندر ویلسون از دپارتمان آمار و چندین متخصص آلودگی هوا از مهندسی عمران و علوم جوی، پژوهش اخیر را به‌‌انجام رساندند.

پژوهشگران یادشده اقدام به تجزیه‌‌وتحلیل میان‌‌رشته‌‌ای برای سه مجموعه‌‌ی داده‌‌ی بسیار دقیق کردند. این مجموعه‌‌داده‌‌ها شامل فعالیت‌‌های مجرمانه‌‌ی روزانه از سامانه‌‌ی گزارش‌‌دهی وقایع FBI، داده‌‌های آلودگی هوای شهری روزانه طی سال‌‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۳ از آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده و نهایتا داده‌‌های آتش‌‌سوزی روزانه از تصاویر ماهواره‌‌ای سازمان ملی اقیانوسی و جوی کشور می‌‌شد.

دانشمندان علم آلودگی هوا معمولا برای سنجش شدت آلودگی از معیار غلظت اوزن با عیار PM2.5 (ذرات معلق قابل‌‌تنفس با ابعاد ۲/۵ میکرومتر یا کمتر) بهره می‌‌گیرند. پیش‌‌تر ثابت شده بود که این دسته از ذرات با بروز مشکلات سلامتی در افراد ارتباط دارند.

ارتباط آلودگی هوا و جرم,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

تعریف جرایم خشونت‌‌آمیز

براساس دسته‌‌بندی جرایم FBI، حدود ۸۳ درصد از کل جرایم به‌‌اصطلاح خشونت‌‌آمیز آمریکا جزو دسته‌ی حملات فیزیکی قرار می‌‌گیرند. در این مطالعه، پژوهشگران محل وقوع جرایم را از لحاظ ارتکاب در داخل منازل یا در محیط خارج از آن بررسی کردند و دریافتند که ۵۶ درصد از کل جرایم خشونت‌‌آمیز و ۶۰ درصد از حملات فیزیکی در داخل محیط منازل روی داده‌‌اند که نشان از آمار بالای جرایم خانوادگی در سطح این کشور داشت.

۵۶ درصد از کل جرایم خشونت‌‌آمیز و ۶۰ درصد از حملات فیزیکی در داخل محیط منازل روی داده‌‌اند

نتایج پژوهش نشان داد که چنانچه غلظت ذرات معلق کلاس PM2.5 در یک روز به‌‌اندازه‌‌ی ۱۰ میکروگرم در مترمکعب افزایش یابد، میزان جرایم خشونت‌‌آمیز در آن روز نیز ۱/۴ درصد رشد پیدا می‌‌کند که بیش‌‌تر این جرایم شامل گروه حملات فیزیکی بوده است. پژوهشگران همچنین دریافتند که افزایشی به‌‌اندازه‌‌ی ۰/۰۱ واحد در میلیون از غلظت اوزن می‌‌تواند با افزایش ۰/۹۷ درصدی جرایم خشونت‌‌آمیز یا افزایش ۱/۱۵ درصدی حملات فیزیکی مرتبط باشد. جالب اینکه، تغییرات در میزان آلودگی هوا تأثیر آماری قابل‌‌توجهی در افزایش آمار سایر انواع جرایم نداشته است. بایهام، از نویسندگان مقاله‌‌ی اخیر می‌‌گوید:

ما درمورد جرایمی سخن می‌‌گوییم که ممکن است حتی فیزیکی هم نباشند. واقعیت این است که وقتی شما در معرض آلودگی بیش‌‌تری قرار می‌‌گیرید، رفتار شما اندکی پرخاشگرانه‌‌تر می‌‌شود. بنابراین، مجادلات شما ممکن است شدت بیشتری به‌‌خود بگیرند.

البته پژوهشگران هیچ‌‌گونه ادعایی درمورد سازوکار ارتباط روان‌‌شناسی و مکانیکی میان تماس با آلودگی و رفتار پرخاشگرانه‌‌ی افراد مطرح نکرده‌‌اند. نتایج فعلی تنها می‌‌گوید که یک ارتباط قوی میان ارتکاب چنین جرایمی و سطح آلودگی هوا دیده می‌‌شود.

پژوهشگران به‌دقت توضیحات احتمالی دیگر نظیر تأثیر آب‌‌وهوا، موج گرما، رطوبت و دیگر عوامل محیطی و محلی را در نظر گرفته‌‌اند. همچنین این تیم یک مقاله‌‌ی جانبی دیگر در ژورنال اقتصاد و سیاست زیست‌‌محیطی منتشر کرده که نتایج مشابهی را براساس آمار جرایم ماهیانه ارائه کرده است. مقاله‌‌ی دیگری نیز در ژورنال اپیدمیولوژی ازسوی جسی برمن، پژوهشگر دانشگاه مینه‌‌سوتا (و از همکاران پژوهشگران دانشگاه کلورادو) براساس بانک داده‌‌ی آلودگی هوا EPA و تکنیک‌‌های آماری دیگر منتشر شده که آن هم نتایج مشابهی را به‌‌نمایش گذاشته است.

ارتباط آلودگی هوا و جرم,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

ارتباط آلودگی هوا و جرم

در ازای تنها ۱۰ درصد کاهش در میزان غلظت ذرات معلق کلاس PM2.5 می‌‌توان از ۱/۱ میلیون دلار هزینه‌‌ی سالیانه در بخش جرایم پیشگیری کرد

جف پیرس، یکی دیگر از نویسندگان مطالعه‌‌ی اخیر می‌‌گوید، برای انطباق داده‌‌های جرایم با داده‌‌های مربوط به آلودگی، از یکی از ابزارهای ابداعی شریل مگزمن، اپیدمیولوژیست دانشگاه کلورادو بهره گرفته شده است. پیش‌‌تر مگزمن به‌‌همراه تنی چند از همکارانش برای مطالعه‌‌ی ارتباط دود و ذرات معلق با نرخ بستری‌‌شدن بیماران بر اثر آسم از این ابزار استفاده کرده بودند. بورکارت می‌‌گوید:

چند سال پیش، فرت کالین (یکی از شهرهای شمالی کلورادو) یک دوره‌‌ی آتش‌‌سوزی فصلی نسبتا شدید را پشت سر گذاشت. دود به‌‌اندازه‌‌ای غلیظ بود که بعد از چند روز من کلافه شدم و از خود پرسیدم که آیا ناامیدی و پرخاشگری در داده‌‌های تجمیعی جرایم دیده می‌‌شود؟

اندکی بعد، پیرس متوجه شد که ابزار ابداعی مگزمن و همکارانش می‌‌تواند برای مطالعات تازه‌‌ی بورکارت مفید واقع شود. پیرس می‌‌گوید:نتایج بسیار هیجان‌‌انگیز و البته هولناک هستند. وقتی با آلودگی هوا مواجه باشیم، برخی انواع جرایم، به‌‌ویژه جرایم خشونت‌‌آمیز خانوادگی به‌‌شکل قابل‌‌توجهی افزایش می‌‌یابند.

اقتصاددانان برآورد کردند که در ازای تنها ۱۰ درصد کاهش در میزان غلظت ذرات معلق کلاس PM2.5 می‌‌توان از ۱/۱ میلیون دلار هزینه‌‌ی سالیانه در بخش جرایم پیش‌‌گیری کرد. آن‌‌ها می‌‌گویند پیش‌‌تر، از این بخش از هزینه‌‌های مرتبط با بحث آلودگی هوا غفلت شده بود. بورکارت در انتها می‌‌گوید، او و همکارانش قصد دارند به تحقیق خود درمورد ارتباط آلودگی هوا و مشکلات شناختی ادامه دهند.

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش