به گزارش ایسنا، پژوهشگران و فیلسوفان بر روی درمان، فناوری و ایده های مختلفی کار کرده اند تا به نابینایان کمک کنند تا زندگی جدیدی را شروع کنند و بتوانند جهان را ببینند. اینک به لطف پژوهشگران دانشگاه میگوئل هرناندز دی الچه در اسپانیا امکان دارد نابینایان بتوانند در آینده بینایی خود را بدست آورند. فیلسوفان ایمپلنت جدیدی ایجاد کرده اند که مستقیماً به مغز وصل میشوند و به اشخاص نابینا اجازه میدهند بینایی نخست خود را بدست آورند.
" برنادتا گومز" (Bernadeta Gómez) فردی است که بیش از ۱۵ سال کاملا نابینا بوده است. وی تا به حال نمی توانست نور و ساختارها را ببیند ولی اینک به لطف این ایمپلنت جدید موفق به تشخیص خطوط سیاه رنگی بر روی یک صفحه کاغذ سفید شد.
او چندي پیش زمانی که موافقت خود را برای شرکت در تحقیق "ادواردو فرناندز" (Eduardo Fernandez) مهندس مغز و اعصاب "دانشگاه میگوئل هرناندز د الچه" اعلامکرد آن ها انجام آزمایشات را آغاز کردند. گومز طی مدت شش ماه از کاشت ایمپلنت ذکر شده و با انجام ازمایشاتی در مغزش توانست خطوط سیاه رنگی بر روی یک صفحه کاغذ سفید و بعضی اشکالات هندسی را تشخیص دهد.
برای این کار عینک ویژه ای برای این زن طراحی شده که مجهز به یک دوربین کوچک برای دریافت عکس های زنده است. این دوربین به یک رایانه وصل می شود و از این طریق تصاویر به سیگنال الکترونیکی مبدل می شدند. داده های مذکور از طریق کابل به ایمپلنت نصب شده در پشت جمجمه این زن منتقل می شدند.
ایمپلنت ذکر شده دارای ۱۰۰ الکترود است که اطلاعات را برای درک و تجزیه و تحلیل توسط مغز به پشت آن منتقل می کنند. این روش به گومز کمک کرد تا تصاویر و حروف نصب شده بر روی سقف محل آزمایش را ببیند.
آنچه رویکرد فرناندز را بسیار هیجان انگیز می کند این است که به وسیله این شیوه آن ها میتوانند روزنه امیدی در دل تقریبا ۳۶ میلیون نابینای جهان ایجاد کنند.
فرناندز خاطرنشان کرد: برنادتا نخستین مریض ما بود، ولی طی دو سال آینده ما در پنج شخص نابینا کاشت ایمپلنت انجام خواهیم داد. ما آزمایشات مشابهی را در حیوانات انجام داده بودیم ولی یک گربه یا میمون نمی تواند آنچه را که می بیند توضیح دهد.
- 10
- 6