به گزارش ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی دانشگاه چالمرز، پژوهشگران در بررسی جدید خود متوجه شدند که پروتئین موسوم به" Atox1" که در سلول های سرطان سینه (Breast cancer) وجود دارد ، نقش مهمی در متاستاز (فراگُستری) این سلول ها ایفا می کند. این پروتئین (Protein) میتواند یک زیست نشانگر برای محاسبه میزان تهاجم این بیماری و کشف داروهای جدید باشد.
بیشتر مرگ و میرهای ناشی از سرطان سینه ، بخاطر سلول های سرطانی است که غده ابتدایی را ترک می کنند و در سرتاسر بدن توسعه می یابند. محققان هنوز نتوانسته اند مکانیسم مربوط به نحوه متاستاز سلول های سرطانی و انتقال یافتن آن ها به سایر نقاط بدن را کشف کنند.
پژوهشگران دانشگاه چالمرز، پروتئینی را معرفی نموده اند که در متاستاز (Metastasis) سلول های سرطانی و رسیدن آن ها به قسمت های مختلف بدن نقش دارد.
" پرنیلا ویتونگ استفشد"( Pernilla Wittung Stafshede)، از پژوهشگران این پروژه ذکر کرد:ما ابتدا با بررسی پایگاه داده ها ، پروتئینهای متفاوتی را در بدن انسان شناسایی کردیم و بعد به مقایسه این پروتئین ها در بافت های سالم و سرطانی پرداختیم. Atox1، یکی از این پروتئین هاست که تراکم بالایی در سلول های سرطان پستان دارد.
محققان با بررسی این پروتئین توانستند الگوی حرکت صدها سلول مبتلا به سرطان را ردیابی کنند.
نتایج این بررسی نشان میدهند که Atox1 میتواند یک زیست نشانگر برای تحلیل میزان تهاجمی بودن سرطان باشد.
همچنین احتمالا بتوان از این پروتئین (Protein) برای ارائه داروهایی استفاده کرد که به جلوگیری از متاستاز سرطان (cancer) کمک می کنند.
این پژوهش، در مجله" PNAS" به چاپ رسید.
- 19
- 4