به گزارش مهر، اشخاص چاق در قیاس با جمعیت با وزن طبیعی، ۳۴ درصد بیشتر با ریسک ابتلا به سرطان روده روبرو هستند ولی مطالعه جدید نشان می دهد هر نوع عمل جراحی کاهش وزن (Weight Loss) می تواند این ریسک را به حالت عادی بازگرداند.
دکتر« لارنت بالی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز بیمارستان دانشگاه نیس فرانسه، در این مورد می گوید:« اشخاص رده سنی ۵۰ تا ۷۵ سال نگران احتمال ابتلا به سرطان کلورکتال( روده بزرگ ) هستند و باید به طورمنظم تحت آزمایش غربالگری قرار گیرند.»
او در ادامه می افزاید:« در خصوص اشخاص چاق در رده سنی ۵۰ تا ۷۵ سال، نتیجه مطالعات ما نشان می دهد انجام عمل جراحی کاهش وزن با کاهش ریسک ابتلا به سرطان کلورکتال مرتبط است.»
در این مطالعه، پژوهشگران فرانسوی داده های جمع آوری شده مربوط به بیش از یک میلیون شخص چاق در رده سنی ۵۰ تا ۷۵ سال را بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ بررسی کردند.
در طول ۵ سال پیگیری وضعیت این اشخاص، بیش از ۱۳ هزار نفر به سرطان روده یا مقعد مبتلا شدند. در بین افرادی که عمل جراحی کاهش وزن انجام داده بودند نرخ سرطان کلورکتال ۰.۶ درصد بود. در خصوص افرادی که این عمل را انجام نداده بودند این ریسک ۱.۳ درصد بود.
پژوهشگران عنوان می کنند:« ما همیشه فکر می کردیم که چاقی (Obesity) عامل ابتلا به دیابت و بیماری قلبی و مشکلات عروقی است. ولی در واقع چاقی و افزایش اندازه دورکمر با ابتلا به تمامی بیماری های مزمن مرتبط است.»
زمانی که اشخاص چاق هستند، احتمال مقاومت انسولین در آن ها بالاتر است و این به معنای تولید انسولین بیشتر، یعنی فاکتور رشد تومور، است.
- 15
- 3