به گزارش ایسنا به نقل از ساینس دیلی، تحقیقات جدید دانشگاه کوئین مری لندن نشان می دهد، کودکانی که بیماری های مزمن دارند، به احتمال زیاد در دوران بلوغ نسبت به کودکان سالم، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های روانی هستند.
بیماری مزمن در پزشکی، بیماری هایی مثل آسم (asthma) یا دیابت را شامل می شود که ماندگار هستند.
نتیجه این بررسی حاکی از آن است که کودکان با بیماری های مزمن در ۱۰ سالگی بیماری های روانی بیشتری را تجربه می کنند و این بیماریها در سن ۱۳ و ۱۵ سالگی با سلامت روانی ضعیف همراه است.
پژوهشگران در این تحقیق، تقریباً ۷۰۰۰ کودک را بررسی کردند تا بروز اختلافات سلامت روان من جمله اضطراب و بیماری افسردگی و بیماری های روانی را تحلیل کنند.
بیماری های مزمن، معمولاً درمان ندارند، ولی با استفاده از دارو و روش های درمانی قابل کنترل هستند.
پژوهشگران اظهار کردند: نتیجه این تحقیق نشان داد که کودکان مبتلا به بیماری مزمن، تقریباً دو برابر بیشتر از کودکان سالم در سن ۱۰ و ۱۳ سالگی اختلال سلامت روانی داشتند.
در سن ۱۵ سالگی، کودکانی که بیماری مزمن داشتند، ۶۰ درصد بیشتر از اشخاص سالم، چنین اختلالاتی را تجربه کردند.
برای تحقیق بیشتر در این باره، پژوهشگران کودکان مبتلا به بیماری مزمن بیماری آسم را موردبررسی قراردادند و در این کودکان علایم آسم به طورکلی خفیف و کنترل شده بود.
بااین وجود، پژوهشگران گفتند: کودکانی که مبتلا به آسم بودند در سن ۱۰، ۱۳ و ۱۵ سالگی با مشکلات روانی بیشتری روبرو شدند.
در این مطالعه سایر شرایط برای ارتباط بین بیماری های مزمن و بیماری های روانی بررسی شد. من جمله این موارد عملکرد خانواده، دوستی، سطح فعالیت کودکان، قلدری و غیبت مرتبط با سلامتی از مدرسه بود.
پژوهشگران بررسی کردند که کدام مورد امکان دارد نقش بیشتری در میزان ابتلا به بیماری های روانی کودکان باسابقه بیماری مزمن داشته باشد.
آنان متوجه شدند، قلدری و غیبت مرتبط با سلامت بعنوان مهمترین عامل برای کودکانی است که مشکلات روانی دارند.غیبت مرتبط با سلامت در مدرسه مهمترین عامل پیش بینی کننده مشکلات سلامت روان در طول زمان است.
پژوهشگران افزودند: بیماری های مزمن زندگی طبیعی کودکان را مختل می کند و در رشد و سلامت آنان تأثير دارد.
کودکان مبتلا به بیماری های مزمن، معمولاً در مدرسه غیبت بیشتری دارند و یا قلدری را تجربه می کنند که این شرایط را بدتر می کند، پس توجه به حضور کودکان در مدرسه بسیار مهم است.
دکتر ان ماری برادی، پژوهشگر این تحقیق از دانشگاه کوئین مری لندن اظهارکرد: "هرچند پیوند بین بیماری های مزمن و مشکلات روحی و روانی دوران کودکی پیش ازاین هم بررسی شده است، ولی این مطالعه شواهد مهمی برای سال های اواخر کودکی و شروع نوجوانی ارائه می دهد. تأثير بیماری های مزمن در سلامت روان اشخاص، نگران کننده است و این تأثير را میتوان پیش از شروع بزرگ سالی و از پایان دوره کودکی مشاهده کرد."
این مطالعه در نشریه Development and Psychopathology منتشرشده است.
- 10
- 5