تحقیق تازه نشان می دهد صبحانه خوردن و خودداری از خوردن غذا در اواخر شب برترین روش چربی سوزی و کاهش وزن (Weight Loss) است.
به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه واندربیلت تنسی تائید می کند که تنها ميزان کالری مصرفی در اضافه وزن تأثیر ندارد بلکه زمان غذاخوردن هم تأثیرگذار است.
این یافته ها به ساعت بیولوژیکی بدن مرتبط است که دانشمندان به آن ریتم شبانه روزی می گویند. ساعت درونی بدن، صدها فرآیند من جمله خواب و غذاخوردن، دمای بدن و مقدار هورمون ها را تنظیم می کند.
پژوهش ها نشان می دهد اختلال در ریتم شبانه روزی مانند شیفت های کاری، بر تندرستی تأثیر گذاشته و عوارضی مثل چاقی (Obesity) بهمراه دارد.
این عوارض سلامت ممکن است ناشی از اختلال در الگوی تغذیه باشد که بیانگر این است که زمان بندی مصرف مواد غذایی بر بدن تأثیر می گذارد.
در این مطالعه، محققان متابولیسم شش فردی که در ساعتهای متنوع روز غذا می خوردند را تحت بررسی قرار دادند. تمامی شرکت کنندگان ۵۰ سال به بالا بوده و در معرض ریسک اختلال های متابولیکی قرار داشتند. همه آنها سه وعده در روز در قالب دو جلسه ۵۶ ساعتی جداگانه غذا می خوردند.
در یکی از جلسات، شرکت کنندگان صبحانه، ناهار، و شام خوردند. در جلسه دیگر شرکت کنندگان صبحانه نخوردند اما در عوض در پایان شب، یک وعده غذایی اضافی دریافت کردند.
صبحانه( ساعت ۸ صبح) و میان وعده آخرشب( ۱۰ شب) هر دو دارای ۷۰۰ کالری بوده و از حیث ارزش غذایی با یکدیگر برابر بودند.
پژوهشگران متوجه شدند زمان بندی مصرف غذا تأثیر چشمگیر بر میزان چربی سوزی شرکت کنندگان داشت. میزان چربی سوزی شرکت کنندگان در زمانیکه میان وعده در آخر شب می خوردند به مراتب کمتر بود.
بیشتر بخوانید:
« کارل جانسون»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:« ما دریافتیم میان وعده آخرشب قابلیت بدن را در تفکیک چربی تقلیل می دهد. به عبارت دیگر، شرکت کنندگانی که صبحانه خوردند در قیاس با هنگامی که میان وعده آخر شب خورده بودند، به طورمیانگین ۱۵ گرم چربی بیشتری در حین ۲۴ ساعت سوزاندند. به مرور زمان این روند می تواند منجر به جمع شدن چربی شود.»
این یافته ها بیانگر ان است که عدم خوردن خوراکی از زمان شام تا صبحانه به مراتب بهتر از روش حذف صبحانه برای کاهش وزن (Weight Loss) است.
- 13
- 4