مطالعه جدید پژوهشگران نشان می دهد میزان بالای پروتئین suPAR در خون اشخاص مبتلا به کووید ۱۹ عامل پیش بینی کننده دوره شدیدتر این بیماری است.
به گزارش مهر، پژوهشگران متوجه شدند وجود پروتئین suPAR( soluble urokinase plasminogen activator receptor) به دانشمندان در پیش بینی این که چه کسی با احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ شدیدتر رو به رو است کمک می کند.
این یافته به متخصصان کادر درمان در شناسایی اشخاص نیازمند به مراقبت های ویژه کمک می کند تا در بیمارستان باقی بمانند و درمان را دریافت کنند. بدین ترتیب، اشخاص مبتلا به بیماری کم شدت تر میتوانند در خانه مانده و تحت درمان قرار گیرند.
دکتر «ژوچن ریزر» سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه راش شیکاگو ایالت متحده آمریکا، در این مورد می گوید: درصورتی که ما میزان پروتئین suPAR خون را بعنوان بخش تشخیص بیماری کووید ۱۹ اندازهگیری کنیم، می توانیم در خصوص بستری اشخاص در بیمارستان یا فرستادن شأن به خانه تصمیم بگیریم.
او در ادامه می افزاید: میزان suPAR پلاسما خون به ما امکان کنترل بهتر بیماری و بکارگیری درمانهای جدید و حفاظتی را از همان ابتدا می دهد.
در این مطالعه، داده های مربوط به ۱۵ بیمار کووید ۱۹ در مرکز پزشکی دانشگاه راش و ۵۷ مریض از دانشگاه آتن یونان بررسی شدند.
پژوهشگران پس از اندازهگیری میزان suPAR خون بیماران متوجه شدند اشخاص دارای میزان بالاتر suPAR در خون شأن در مقایسه با بیماران میزان پائین تر این پروتئین سریعتر احتیاج به لوله گذاری برای دریافت تنفس مصنوعی دارند.
به گفته پژوهشگران، از آنجایی که suPAR واکنش دهنده سیستم ایمنی درونی است میتواند نشانگر شدت بیماری باشد. این نتیجه نشان می دهد که میزان بالاتر suPAR پلاسما، باعث عملکرد بدتر ریه (Lung) های این بیماران خواهد بود. هر چه قدر میزان suPAR بیشتر باشد، در مدت زمان کوتاه تری مریض نیاز به دستگاه تنفسی خواهد داشت.
- 15
- 2