سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۹:۱۰ - ۰۹ آبان ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۸۰۰۴۹۷
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

نشانه‌های بیماری پوستی در بیماران کرونایی/ علائم عجیب پساکرونایی؛ از سندرم مخوف کاوازاکی تا لکنت زبان و حملات صرعی

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
محققان آمریکایی در بررسی جدید خود، نشانه های مربوط به بیماری های پوستی متفاوت را در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ ارزیابی کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال اکسپرس، بررسی جدید محققان آمریکایی نشان می دهد که برخی از بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ بعد از برطرف شدن عفونت، از مشکلات پوستی مداوم رنج می برند. پژوهشگران در بررسی بیماران بهبود یافته کووید- ۱۹ دریافتند که نشانه های بیماری در آن ها بطور کامل بهبود نمی یابد.

این گروه پژوهشی در این پروژه، حدود ۱۰۰ بیمار بهبود یافته کووید- ۱۹ را که نشانه های بیماری پوستی در آن ها وجود داشت، مورد بررسی قرار دادند و مدت زمان باقی ماندن نشانه ها را نیز ارزیابی کردند.

مدت زمان باقی ماندن نشانه های بیماری در میان افراد مورد بررسی، به صورت میانگین ۱۲ روز بود. بیماری هایی مانند موربیلیفرم و کهیر، به ترتیب هفت و چهار روز در بیمارانی که کووید- ۱۹ آنها تایید شده بود، باقی ماندند و حداکثر زمان باقی ماندن آن ها ۲۸ روز بود. اختلال "پاپولواسکواموس" (Papulosquamous) به صورت میانگین ۲۰ روز طول کشید. "سرماسوزک" (chilblains) که به قرمز شدن انگشتان دست و پا می انجامد و در این مورد خاص، "COVID toes" نامیده می شود، ۱۵ روز در بیمار مشکوک به کووید- ۱۹ و ۱۰ روز در بیماری که کووید- ۱۹ او تائید شده بود، باقی ماند اما نشانه های این بیماری در شش نفر از بیماران، حداقل ۶۰ روز و در دو بیمار که کووید- ۱۹ آن ها تایید شده بود، ۱۳۰ روز باقی ماند.

"اسثر فریمن" (Esther Freeman)، از پژوهشگران این پروژه گفت:یافته های ما، بیمارانی را نشان می دهد که نشانه های بیماری پوستی ناشی از کووید- ۱۹ به خصوص COVID toes را در خود دارند. یافته های این پژوهش، آگاهی ما را در مورد اثرات بلندمدت کووید- ۱۹ در اندام های متفاوت بدن افزایش می دهد. پوست میتواند روزنه ای برای ورود التهاب به درون بدن باشد. ما به پزشکان توصیه می کنیم که نشانه های بیماری پوستی را در بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ مورد ارزیابی قرار دهند.

***

علایم عجیب پساکرونایی؛ از سندرم مخوف کاوازاکی تا لکنت زبان و حملات صرعی

باشگاه خبرنگاران نوشت: بیش از ۱۰ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان می گذرد. کووید ۱۹ تا به حال مرگبارترین همه گیری جهان در یک قرن گذشته را رقم زده است. بطور متوسط روزانه بیش از ۶ هزار تن در جهان طی یک هفته اخیر جان خود را به علت ابتلا به این ویروس از دست داده اند. با این حال، تنها شمار مبتلایان و قربانیان کووید ۱۹ نیست که باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است. علائم بلند مدت کرونا در بدن بهبودیافتگان یکی از مسائل رایجی است که مانع از بازگشت این اشخاص به زندگی قبل از ابتلا به کووید ۱۹ می شود. به تازگی دانشمندان به حقایق جدید درباره علایم پساکرونایی دست یافته اند.

بر این اساس، پژوهشگران در یک بیمارستان خصوصی در بمبئی هند مشاهده کردند ۵ تن از مبتلایان به کرونا (corona) پس از گذشت هفته ها از روند بهبودی دارای سندرم چند التهابی هستند. این التهاب های گسترده در نهایت منجر به فوت دو بیمار کهن سال شد. دو تن دیگر از بیماران شاهد بهبودی بودند و یکی از بیماران همچنان در بیمارستان بستری است.

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

متخصصان می گویند علایم پساکرونایی شامل طیف گسترده ای از عوارض بیماری از جمله از دست دادن حس بویایی و چشایی، بی حالی، مشکلات تنفسی، مشکلات خونی، از دست دادن قدرت شنوایی و بینایی، لکنت زبان، انسفالیت (التهاب حاد بافت مغز)، مشکلات عصبی، التهاب، مشکلات قاعدگی و حملات صرعی می شود.

در انسفالیت ویروس کرونا خود را از طریق خون به بافت مغز می رساند و در عملکرد آن اختلال ایجاد می کند. انسفالیت، چون از بیماری های ثانویه ویروسی است میتواند رده های مختلفی داشته باشد و از عدم تعادل در راه رفتن تا کما و مرگ را در پی دارد. برای مثال در نوزادان ویروس هرپس سیمپلکس باعث ایجاد تبخال می شود یا ویروسی که در آبله مرغان به مغز میرسد می تواند فقط کمی عدم تعادل در راه رفتن را در پی داشته باشد. در موارد کمی آسیب های جدّي به مغز وارد شده و آسیب ها جبرانشان سخت خواهد بود.

دانشمندان هندی می گویند سندرم التهاب چندگانه که از علائم پساکرونایی محسوب می شود شباهت زیادی به سندرم کاوازاکی دارد. در این حالت، بیماران کرونایی ۳ تا ۴ هفته پس از بهبودی از کووید ۱۹، شاهد درجه حرارت بالا بدن هستند. سندروم کاوازاکی عمدتاً کودکان زیر ۵ سال را مبتلا می کند. کاوازاکی التهاب عروق است که باعث تنگ شدن رگ ها و کاهش خون رسانی به اعضای حیاتی می شود. نخستین مورد کاوازاکی را تومیساکو کاوازاکی، پزشک متخصص کودکان در بیمارستان صلیب سرخ توکیو در سال ۱۹۶۱ گزارش کرد.

در ابتدای همه گیری کرونا در جهان شماری از کودکان پس از ابتلا به این ویروس، سندرم التهاب چندگانه همانند سندرم کاوازاکی را از خود نشان می دادند. با این حال، هم اینک دانشمندان می گویند علائم شبیه بیماری کاوازاکی در میان بزرگسالان بهبود یافته از کووید ۱۹ به طور گسترده مشاهده می شود همچنین مواردی از افراد کهنسال به دلیل این علائم جان خود را از دست داده اند.

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

پزشکان می گویند حتی افرادی که به کرونای ملایم مبتلا شده اند نیز ممکن است دچار علائم پساکرونایی شوند. محققان هندی اعلام کردند در چند منطقه دیگر نیز چنین علائمی در میان بیماران دیده شده است. با این حال، این علائم در میان افرادی که به کرونای شدید مبتلا شده اند به اندازه افراد مبتلا به کرونای خفیف به صورت یکسان دیده می شود.

برای نمونه متخصصان مشاهده کردند یک زن که در دهه چهارم زندگی خود بود تنها یک ماه پس از بهبودی از کرونا، به صورت ناگهانی بینایی خود را از دست داد. بررسی های تخصصی نشان داد آن بخش از مغز این زن که مسئول قوه بینایی بوده دچار تورم شده است. با تجویز استروئید پس از ۲ تا ۳ روز بینایی این زن به شرایط گذشته باز گشت. این بیمار در زمان ابتلا به کرونا در خانه خود را قرنطینه کرده بود و دارای علائم خفیف بیماری بود.

تحقیقات مشابه در هند نشان می دهد ممکن است زنان مبتلا به کرونا پس از بهبودی دچار اختلال در چرخه قاعدگی شوند. یک پزشک زنان و زایمان که خود به کووید ۱۹ مبتلا شده بود اعلام کرد به مدت ۲ ماه و نیم پس از بهبودی از بیماری چرخه قاعدگی اش به تأخیر افتاده بود.

ناتوانی بیماران کرونایی برای بازگشت به زندگی عادی

دانشمندان دانشگاه تگزاس آمریکا اعلام کردند که بسياري از بیماران کرونایی هفته ها و ماه ها پس از طی دوران ریکاوری همچنان علائم بیماری را با خود دارند، ما این موضوع را علائم پساکرونایی می نامیم.

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

استر ملامد، یکی از دانشمندان دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در این باره گفت:شواهد نشان می دهد بیش از یک سوم کسانی که تست کرونایشان مثبت اعلام شده است، هفته ها پس از بهبودی نتوانسته اند سلامت خود را بطور کامل بازیابند و به زندگی پیش از بیماری بازگردند. این موضوع هیچ ارتباطی به میزان شدت بیماری در آنها نداشته است. این موضوع حتی در جوانان که آسیب پذیری کمتری نسبت به کهنسالان دارند نیز دیده می شود.

براساس اعلام مرکز کنترل و پيش‌گيري بیماری های آمریکا یک نفر از هر ۵ فرد، ۱۸ تا ۳۴ ساله که به کرونای خفیف مبتلا شده، نتوانسته است ۱۴ تا ۲۱ روز پس از ابتلا بهبودی خود را بطور کامل بازیابد و به زندگی پیش از بیماری بازگردد. علائم بلند مدت کرونا همچنان در این افراد باقی مانده است که رایج ترین آن ها شامل تنگی نفس ، سردرد، مشکلات مربوط به حافظه، خستگی دائمی و از دست دادن حس بویایی و چشایی می شود.

دانشمندان انگلیسی نیز به موازات پژوهش های همکاران آمریکایی خود اقدام به تحقیقات در این زمینه کردند. تحقیقات آن ها نیز نشان داد برخی بیماران حتی ۸ ماه پس از ابتلا به کرونا هنوز از علائم کرونا رنج می بردند. طبق تحقیقات این دانشمندان، بیش از ۶۰ هزار بیمار کرونایی در این کشور ۳ ماه پس از بهبودی همچنان علایم این بیماری را بهمراه داشته اند.

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

تحقیقات دانشمندان در کالج ترینیتی دوبلین نیز نشان می دهد بیش از نیمی از مبتلایان به ویروس کرونا از بی حالی دائمی رنج می برند. این موضوع فارغ از شدت کرونا در این بیماران است و حتی بیمارانی که علائم خفیفی از کووید ۱۹ را داشتند نیز از بی حالی مداوم شکایت دارند.

محققان ایرلندی در تحقیقات خود ۱۲۸ بیمار کرونایی را مورد مطالعه قرار دادند. این تحقیقات نشان داد ۵۲ درصد بیماران کرونایی حتی ۱۰ هفته پس از بهبودی از کووید ۱۹، همچنان دچار خستگی و بی حالی دائمی بودند.

میانگین سنی این بیماران ۵۰ سال بوده است و ۵۴ درصد آن ها را زنان تشکیل می دادند. شواهد حاکی از آن است که دو سوم بیمارانی که از بی حالی دائمی رنج می بردند را زنان تشکیل می دادند.

دانشمندان ایرلندی اعلام کردند این تحقیقات نشان داد، دوره ریکاوری از بیماری و نیز دوره پساکرونا برای بیماران به چه میزان پراهمیت است.

شاهد آن بودیم که فارغ از شدت علائم بیماری در اشخاص، بی حالی یکی از رایج ترین علامت ماندگار کووید ۱۹ در بیماران است. این امر نشان می دهد که سیستم بهداشتی هر کشور باید خود را برای حمایت های پساکرونایی از بیماران آماده کند. هم اینک با گذشت ۶ ماه، ما شاهد مراجعه هزاران بهبودیافته کرونایی به بخش بهداشت و درمان ایرلند برای دریافت خدمات بوده ایم.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش