به گزارش مهر، در این مطالعه، محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن مجموعه ای از ویژگی های ژنومیک موسوم به «نواحی متیلاسیون DNA» را در نمونه های اسپرم مردانی که فرزند اوتیسم داشتند، شناسایی کردند.
«مایکل اسکینر» سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما اکنون می توانیم از این روش برای ارزیابی احتمال انتقال اوتیسم از پدر به فرزند استفاده کنیم. این همچنین یک گام مهم در جهت شناسایی عوامل تأثیرگذار در ابتلا به اوتیسم است.»
بروز اختلال طیف اوتیسم با گذشت زمان به طرز چشمگیری از ۱ در ۵۰۰۰ نفر در سال ۱۹۷۵ به ۱ در ۶۸ نفر در سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است. بسياري از محققان معتقد هستند که افزایش دو دهه اخیر نرخ ابتلاء به اوتیسم (Autism) امکان دارد ناشی از عوامل محیطی و مولکولی باشد. مطالعات قبلی نیز نشان داده است که کودکان میتوانند این اختلال را از والدین خود به ارث ببرند و پدران بیشتر از مادران در انتقال اوتیسم نقش دارند.
در مطالعه حاضر، محققان اپی ژنتیک اسپرم را در دو گروه از مردان بررسی کردند: ۱۳ نفر دارای پسران اوتیسم و ۱۳ نفر دیگر کودکان بدون این اختلال. آن ها متیلاسیون DNA را بررسی کردند؛ یک تغییر شیمیایی که وقتی یک گروه متیل به یک رشته DNA متصل می شود و میتواند ژن ها را روشن یا خاموش کند، اتفاق می افتد.
به گفته اسکینر،« با تحقیقات بیشتر، میتوان از این نشانگر زیستی برای ردیابی چگونگی تغییرات اپی ژنتیکی نیز استفاده کرد.»
- 15
- 2