جمعه ۰۸ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۳۵ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۱۷۱۳
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

تحقیقات جدید:سرماخوردگی از ابتلا به کووید- ۱۹ جلوگیری نمی کند

سرماخوردگی,کووید- ۱۹
ماه هاست دانشمندان می خواهند بدانند که آیا ابتلا به یکی از انواع کروناویروس که ایجاد سرماخوردگی های معمولی می کند میتواند از ابتلا به نوع شدید کووید- ۱۹ پیشگیری کند یا خیر.

به گزارش ایسنا، چنین ایمنی می توانست توضیحی برای این ابتلای کم کودکان به کووید- ۱۹ که بیشتر دچار سرماخوردگی معمولی میشوند باشد ولی تحقیقات جدید که ۹ فوریه در مجله ی" سل"( cell) منتشر شده است نشان می دهد که آنتی بادی های سایر کروناویروس های فصلی از ابتلا به ویروس سارس- کوو- ۲ جلوگیری نمی کند و بر روی شدت بیماری تأثير ندارد.

چهار نوع کروناویروس وجود دارد که در میان جوامع انسانی در گردش است و علائم یک سرماخوردگی عادی که بیشتر افراد خصوصا کودکان بارها در طول زندگی آنرا تجربه کرده اند ایجاد می کند و بدن برای آنها آنتی بادی می سازد. محققان تحقیقاتی انجام دادند تا بیابند آیا این آنتی بادی ها میتواند از ما در مقابل سارس- کوو- ۲ محافظت کند.

اسکات هنزلی( Scott Hensley) دانشیار میکروبیولوژی در دانشکده ی پزشکی پرلمان( Perelman) دانشگاه پنسیلوانیا در بیانیه ای بیان کرد:ما دریافتیم که اکثر مردم قبل از همه گیری دارای آنتی بادی هایی بودند که میتواند به سارس- کوو- ۲ متصل شود ولی این آنتی بادی ها از ابتلا به بیماری جلوگیری نمی کنند و حتی جلوی شدید شدن بیماری را نیز نمی گیرد.

این نتایج با نتایج مقاله ای مشابه که در مجله ی" ساینس"( Science) در ماه دسامبر منتشر شد متفاوت است. در آن مقاله نشان داده شده بود که تعداد کمی از افراد و بیشتر کودکان آنتی بادی کروناویروس های قبلی را دارند که میتواند ویروس سارس- کوو- ۲ را خنثی کند و یا از بین ببرد.

جورج کاسیوتیس( George Kassiotis) یک ایمنی شناس در مؤسسه ی فرانسیس کریک( Francis Crick) در بریتانیا که تحقیقات قبلی را هدایت کرده بود می گوید:علت تعجب نیست که تحقیقات جدید نشان می دهد این آنتی بادی ها نمی توانند از عفونت جلوگیری کنند. آنتی بادی هایی که از کروناویروس ها جلوگیری می کنند در تعداد کمی از افراد و به میزان کمی وجود دارد. کودکان بیشتر دچار سرماخوردگی میشوند و این بدان معناست که آنتی بادی آن ها حتی از ابتلا به ویروس سرماخوردگی جلوگیری نمی کند و عجیب است اگر چنین آنتی بادی هایی بتوانند از ویروس مسئول این همه گیری جلوگیری کنند.

وی در ادامه به لایوساینس خاطرنشان کرد:در این مورد حرفی نیست ولی چیزی که پژوهشگران می خواهند بدانند آن است که آیا این آنتی بادی ها میتوانند از شدید شدن بیماری و علائم جلوگیری کنند، مطالعات جدید نشان می دهد که نمی توانند ولی من فکر می کنم این نتایج قطعی نباشد.

آرشیوی از آنتی بادی ها

در تحقیقات جدید هنزلی و گروهش نمونه های جمع آوری شده در سال ۲۰۱۷ را برای تعیین میزان آنتی بادی های علیه سرماخوردگی های فصلی بررسی می کنند. نمونه خون ۲۶۳ کودک از بیمارستان اطفال فیلادلفیا و ۱۶۸ بزرگسال از بانک اطلاعات پزشکی پن( Penn) مورد مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر این نمونه ها حاوی آنتی بادی های بیماری های فصلی بودند اما تنها ۲۰ درصد از این آنتی بادی ها می توانستند به پروتئین اسپایک سارس- کوو- ۲ متصل شوند( سلاحی که ویروس از آن برای حمله به سلول انسان استفاده می کند) و یا به پروتئین نوکلئوکپسید( nucleocapsid) آن که برای تکثیر ویروس حیاتی است بچسبند.

پس از آن پژوهشگران نمونه های گرفته شده از ۵۰۲ نفر قبل از همه گیری را مورد بررسی قرار دادند. نیمی از آن ها پس از همه گیری دچار ویروس سارس- کوو- ۲ شده بودند و نیمی دیگر نشده بودند که از آن ها بعنوان گروه شاهد استفاده شد. مشابه نتایج قبلی در این نمونه ها نیز ۲۰ درصد آنتی بادی که می توانست به سارس- کوو- ۲ متصل شود وجود داشت اما افرادی که این آنتی بادی را داشتند همچنان به ویروس مبتلا شدند و بر طبق مطالعات هیچ ارتباطی بین سطح این آنتی بادی و شدت بیماری وجود نداشت.

در مرحله ی سوم آزمایش محققان نمونه های ۲۷ بیمار بستری شده را بررسی کردند و متوجه شدند که ابتلا به کووید- ۱۹ باعث افزایش آنتی بادی های کروناویروس فصلی شده است. مطالعه ی دیگری که در دسامبر ۲۰۲۰ در مجله ی Clinical Infectious Diseases منتشر شد، نتایج مشابهی داشت و نشان داد این آنتی بادی ها هیچ اثر خنثی کننده ای در برابر ویروس ندارند ولی مطالعات کاسیوتیس نشان می دهد که برخی از آنتی بادی هایی که می توانند به ویروس سارس- کوو- ۲ متصل شوند می توانند آن را خنثی کنند.

نویسندگان مقاله می گویند:مشخص نیست که علت این اختلافات روش های مختلف آزمایش نمونه هاست یا عوامل دیگری مثل مکان جغرافیایی دخیل است.

کاسیوتیس معتقد است محققان از آزمایش هایی با دقت پایین استفاده کردند بنابراین موفق نشدند افرادی را که آنتی بادی هایی با توانایی وصل شدن به پروتئین سنبله داشتند تشخیص دهند.( ۲ نفر قبل از همه گیری و ۱۱ نفر به طور کلی) این اعداد برای یک نتیجه گیری معنادار بسیار کوچک هستند. حتی اگر مطالعات گسترده تر در آینده ثابت کند که آنتی بادی های فصلی نمی توانند از این ویروس جلوگیری کنند این بدان معنا نیست که سلول های ایمنی دیگر برای مبارزه با ویروس وجود ندارند و ممکن است آنتی بادی هایی از بیماری های قبلی وجود داشته باشند که بتوانند از این ویروس جلوگیری کنند و ما هنوز آن ها را آزمایش نکرده باشیم. برای مثال طبق مقاله ای که در ژوئیه ۲۰۲۰ در مجله ی نیچر منتشر شد سلول های T که در برابر ویروس اصلی سارس- کوو- ۱ واکنش نشان میدهند می توانند به سارس- کوو- ۲ نیز متصل شوند.

هنزلی می گوید:اگرچه آنتی بادی های ناشی از سرماخوردگی های پیشین نمی توانند از ابتلا به سارس- کوو- ۲ پیشگیری کنند اما این امکان وجود دارد که سلول های خاطره B و T بتوانند در برابر کووید- ۱۹ ایمنی ایجاد کنند و یا از شدت بیماری بکاهند. تحقیقات بیشتری برای اثبات این نظریه لازم است.

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
ویژه سرپوش