دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۰۶۵

راهکارهای موثر برای درمان حسادت چیست؟ (+ پیامدهای حسادت)

حسادت,حسادت چیست,چگونه حسادت نکنیمحسادت، آتشی شیطانی است که وقتی بر جان آدمی ‌افتد، چاره‌ای در برابرش نیست
یكی از احساساتی كه در شكاف های تاریك قلبمان كمین كرده و در نامناسب ترین موقعیت ها ظاهر می گردد، حسادت نام دارد. حسادت در احساس نا امنی ریشه دارد و اصولاً در نتیجه ترس از دست دادن ایجاد می گردد.

حسادت

حسادت به معنی آرزو کردن زوال نعمت از کسی است که آنرا بدست آورده است. چنانچه شخص احساس کند که داشته هایش، کم تر از آن چیزی است که باید داشته باشد، حس حسادت بوجود می آید. هیچ چیزی وجود ندارد که مادی یا غیرمادی باعث حسادت نشود. بطور کلی، وقتی انسان حسودی می کند که آنچه دیگری دارد، برایش ارزش داشته باشد؛ به عنوان مثال کسی که حوصله کار کردن با کامپیوتر را ندارد، به کسی که این کار را می کند، حسودی نخواهد کرد. یک احساس آزار دهنده که باید آنرا کنترل کرد، حسادت میباشد و در صورت عدم کنترل این حس در شخص باعث احساس بی کفایتی و بی ارزش بودن می شود؛ بناربراین ضروری است که در جهت رفع حسادت، ریشه های ان را پیدا کرد.

غالبا نوعى در الگوى حسادت، ترس هم وجود دارد ، زیرا گاهی حسود حس می‏کند که دیگرى عاطفه ی فرد مورد علاقه او را نسبت ‏به وى به خطر انداخته است و یا موقعیت، مقام و یا چیزی را که او انتظار رسیدن به آنرا داشته، دیگرى احراز کرده است. به حسد در زبان فارسی، رشک می گویند با رفتارهایی که حسود در جامعه نسبت به دیگری نشان می دهد، بدخواهی و آرزوی زوال نعمت محسود را می خواهد چه بسا اگر خودش هم آن نعمت را داشته باشد. حسود معمولاً برای این که موقعیت خودش را مستحکم کند، سعی دارد تا با بی تفاوتی و انتقاد از رقیب، وی را از صحنه بیرون کند. اکثر افراد منفی باف از این گروه هستند.

ارتباط احساسات با بدن

بازخورد احساسات در بدن، نگاه کردن به خودمان و کشف آن ها بسیار مهم است. وقتی بتوانیم با بدنمان، ارتباط احساساتمان را پیدا کنیم، در کنار یک روانشناس با مهارت در مرحله ای از شناخت میتوانیم در برطرف کردن احساسات منفیمان و رشد آن ها در وجودمان قدمهای بهتر و مهمتری برداریم بدین دلیل که هر آنچه که ما در تفکرمان و ناخودآگاهمان نادیده میگیریم، در بدنمان بازتابی دارد که نمیتوان آنرا نادیده گرفت و دستوری از ناخودآگاه است که اتفاقاتی در وجود ما در حال رخ دادن است که قبل از آن نادیده گرفته میشده است. به عنوان نمونه باید متوجه باشیم که وقتی به شخصی حسی از حسادت پیدا کردیم، چه اتفاقی در بدنمان میفتد. بعضی از این اتفاقات شامل تپش قلب ، تند نفس کشیدن ، تعریق دستان و یا احساس خفگی در گلو می باشد.

عکس حسادت,حسادت,جملاتی درباره حسادتحسادت، نوعی بدبینی به عالم هستی و کائنات است

چگونه می توان خود را از حسودان محافظت کرد

حسادت در مرحله نابودکننده آن بسیار خطرناک است و نباید آنرا ساده گرفت، بهتر است انسان تلاش کند در هر جامعه و در هر گروه اجتماعی افراد حسود را آرام کند و به طریقی با آنها کنار بیاید یا حداقل تلاش کند با آنها مواجه نشود؛ ولی متأسفانه در بسیاری از موارد مثل فامیل و همکار این روش مقدور نیست.

شخص مورد حسادت باید سعی کند از آنچه که دارد مقداری به دیگری ببخشد و تا حدودی سبب آرامش نسبی و کاهش خشونت وی گردد یا با آتش درون قلب حسود را گفتن مشکلات خود، کم تر کند یا برعکس، خود آدم حسود برای آرامش درونی بگوید که فلانی ویلا دارد و ماشین بنز دارد ولی چه فایده که بچه های وی معتاد هستند. همین افکار و واکنش ها در روابط افراد توازن ایجاد می کند. در واقع کسانی بهترین موقعیت را دارند که با زحمت و مشقت زیاد به مال و ثروت می رسند، این گروه با افراد حسود هیچ مشکلی ندارند و در نهایت باید گفت که راه رسیدن افراد به آرامش و آسایش اینست که با کمبودهایشان کنار بیایند.

تاثیر حسادت در زندگی

معمولاً شخص حسود فکر می کند که حق او پایمال شده یا کم تر از دیگری به آنچه لایق خود می داند رسیده است. در هر صورت شخص حسود احساس رنج و شکست خواهد کرد که امکان دارد به یک رفتار خشونت آمیز تبدیل شود. وی برای این که طرف مقابل از امکانات بهتری که دارد، لذت نبرد هر کاری که لازم باشد انجام می دهد. این حسادت امکان دارد به تدریج از کنترل فرد خارج شود و سبب شود تا او به افسردگی مبتلا شود. این افراد معمولاً محبوب دیگران نیستند و به روابط شخصی خود نیز لطمه می زنند. شخص حسود برای داشتن زندگی بهتر، دائم آنرا در دیگران جستجو می کند، حال آن که باید برای زندگی اش، خودش تصمیم گیری کرده و اهدافش را مشخص کند. حسادت سبب اختلال در فرآیند هدف گذاری مناسب و برنامه ریزی میشود.

چگونه به موفقیت دیگران حسادت نکنیم,راهکارهای مقابله با حسادت,حسادتحسادت در بالاترین مراتب خود، باعث رنج بردن شخص از نیک‌بختى دیگران می‌شود

حسادت در محیط کار

حسادت، آثار ویرانگر گسترده ای در جامعه و محیط کار نیز بر جای می گذارد که جلوگیری از رشد و پیشرفت در محیط کار یکی از این آسیب ها می باشد. در صورتیکه میان مدیران سازمان ها و بخش های خُرد و کلان اجتماع بیماری حسد رسوخ کند، حسودان نخواهند گذاشت شایستگان بر منصب ها تکیه بزنند و به مردم خدمت کنند و چنانچه مدیران شایسته سر کار آیند، تا آن جا که بتوانند، آتش درگیری های بی اساس و غیر منطق را با بدگویی،  تهمت، غیبت و دشمنی شعله‌ور می سازند.

حسودان با مشکلات فراوانی که پدید می آورند، مانع پیشرفت کارها می شوند. برخی از افراد حسود، برای از میان بردن موقعیت همکارانشان، وقت و امکانات خود را نیز بکار می گیرند و چه بسا منافع کلان اجتماعی را نیز به مخاطره می اندازند. گاهی برخی مدیران یا کارمندان شایسته، در محیط کار، به موفقیت هایی دست می یابند که موفقیت آنان سبب تشدید حسادت افراد ناموفق و سست ایمان میشود و بی تردید ، حسادت ها و دشمنی ها پیامدهایی چون کندی کار و دودستگی بوجود می آورد.

آیا حسادت همیشه مضر است؟

حسادت همیشه بد نیست. گاهی در روابط عاطفی به صورت علامتی هشدار دهنده عمل می کند. به طور مثال به شما می گوید که رابطه عاطفیتان در خطر است و باید بیشتر برای بهبود آن تلاش کنید؛ و یا به شما این پیام را می دهد که از تمام توانایی های خود استفاده نمی کنید و باید خود را برای بهتر شدن رشد دهید. در واقع حسادت برای آگاه سازی به افراد کمک می کند و در مراحل اولیه موثر است ولی در صورت تداوم یافتن ، دست و پا گیر می شود و بر مشکلات می افزاید.

حسادت,ریشه های حسادت,تعریف حسادتحسادت بدترین و زشت‌ ترین صفات است و باید از شر شخص حسود به خدا پناه برد

پیامدهای حسادت  

حسادت سبب بروز آسیب های بدنی و روانی زیادی در فرد می شود. نخستین ضربه در واقع بخود فرد حسود وارد می شود. به دلیل آنکه فرد اسیر غم و اندوه زیادی شده و از این جهت اعتماد به نفسش کاهش پیدا می کند. تداوم احساس غمگینی سبب میشود که شخص به اختلالات اضطرابی مبتلا شود. همینطور امکان دارد در درازمدت به حس تنفر و بیزاری از خود برسد و منزوی شود.

- خشم و ناامیدی:

حسادت دو نوع دار که شامل منطقی و غیرمنطقی است. در حسادت نوع منطقی، در صورتیکه روابط فرد تیره میشود، نگران از دست دادن همسر خود می شود و اگرچه این فکر موجب ناراحتی وی می شود ولی به خشم و ناامیدی اش منتهی نمی شود ولی در حسادت غیرمنطقی، شخص حسود تصور می کند، بدون همسرش میمیرد و نبود او را نمی تواند لحظه ای تحمل کند و به علت این افکار افراطی، لحظه ای آرامش ندارد و در نتیجه گرفتار خشم و ناامیدی می شود.

- جسم و ذهن بیمار:

 فرد حسود، به بیماری هایی نظیر فشار خون بالا ،  سردرد،  کمردرد، مشکلات معدی،  زخم معده و حتی سکته های قلبی و مغزی مبتلا می شود به این علت که به شدت مضطرب و نگران است. از طرفی حسادت شدید سبب میشود بسیاری برای فرد، مشکلات عاطفی و احساسی بوجود آید. چند مورد از مشکلاتی که سبب بروز این حس مخرب میشود شامل افسردگی، دمدمی مزاجی ،  بی خوابی و اشکال در تمرکز است.

- بروز مشکلات در زندگی اجتماعی:

اشخاص تلاش می کنند برای تخلیه حس حسادت، قدرتشان را به دیگران نشان دهند، به همین علت به دیگران بی احترامی می کنند و یا در مورد آنها مدام بدگویی می کنند. این موارد موجب میشود زندگی اجتماعی و روابط آنها با مشکلات فراوانی روبرو شود. همچنین امکان دارد موقعیت شغلیتان نیز به خطر بیوفتد.

- حس حقارت: 

حسادت، سبب تخریب روابط شما میشود، عزت نفستان را می گیرد و هنگامی که با این واقعیت مواجه می شوید در کنار خود کسی را ندارید و احساس حقارت می کنید. هنگامی که متوجه می شوید برای ارضای حس حسادت خود چه کارهای ناخوشایندی کرده اید ، این حس حقارت بیشتر می شود.

درمان حسادت,حسادت,حسادت و اثرات منفی آنحسود تمام یا بیشتر نیرو و انرژی بدنی و فکری خود را صرف حسادت می کند

راهکارهایی موثر برای درمان حسادت

متاسفانه یکی از مشکلات روحی، حس حسادت  است که بعضی از افراد با آن سر و کار دارند ولی چیزی که حائز اهمیت است، اینست که عده ای از این آدم ها حسود بودنشان را قبول دارند و عده ای دیگر حسود بودنشان را ندارند. به همین خاطر برای افردی که این مشکل را قبول دارند، درمان حسادت میتواند بسیار مفید باشد. یکی از وِیژگی آدم های حسود اینست که از موفقیت دیگران ناراحت شده و عذاب می کشند به طوریکه دلشان می خواهد دیگران هم مانند آن ها رنج بکشند؛ اولین قدم درمان حسادت،  پذیرش آن است، چنانچه این مرحله شامل حال شما میباشد پس در ادامه راهکارهای درمانی را فرا بگیرید:

* داشتن افکار مثبت در زندگی راهی برای درمان حسادت:

برای رهایی از حس حسادت، باید سعی در اصلاح افکارتان داشته باشید؛ شما باید مثبت فکر کرده و از حوادث پیرامون خود برداشتی مثبت داشته باشید. مواردی مانند شکاک بودن، نق زدن، گلایه  کردن، تهمت زدن وغیره  نه تنها روحتان را بلکه سایرین را هم بسیار آزار می دهد؛  به همین خاطر از وقایع کوچک زندگی لذت ببرید، دیدگاه و نگرشتان را تغییر داده و از دست افکار منفی خلاصی یابید. بیش تر از پیش به داشته ها و توانایی هایتان توجه و فکر کنید تا نسبت به دیگران دچار حسادت نشوید.

* به خوشبختی خود اعتراف کنید:

کارشناسان می گویند حتی اگر تصور داشته باشید که همای سعادت روی شانه های یکی از نزدیکانتان نشسته، باز هم بطور قاطع نمی توانید بگویید او کاملاً خوشبخت است. خوشبختی واژه ایست که خیلی از ما به دیگران برای داشتن آن حسادت می کنیم در حالی که باید بدانیم بدون حسادت به دیگران هم میتوانیم به خوشبختی برسیم.

* نسبت به موقعیت دیگران نگاه واقع بینانه داشته باشید:

افراد حسود فکر می کنند دیگران بدون هیچ زحمت و دغدغه ای و به آسانی به موقعیت فعلی رسیده اند. در واقع مردم در ازای چیزهایی که به دست می آورند، احتمالا چیز دیگری را ازدست میدهند. بدین ترتیب هر شخص برای رسیدن به این هدفها براساس اولویت ها و اهداف خود بهایی می پردازد. به عنوان مثال ، هنگامی که می بینید فردی به تحصیلات عالی، شغل مناسب یا امکانات مالی گسترده دست یافته است، مطمئن باشید با سخت کوشی توانسته به این اهداف و امکانات دست یابد، اکنون وی در جایی قرار دارد که شما به آن حسادت میکنید، ولی معلوم نیست که خود او از موقعیتش کاملاً راضی باشد. تجربیاتی در پشت سر هریک از ما قرار دارد که در نوع خود ارزشمند و قابل تامل است.

راه ترک حسادت,مطلب درباره ی حسادت,حسادتحسادت از رذایل اخلاقی به شمار می رود

* توانایی های تان را بشناسید:

خودتان را نسبت به گذشته بیشتر دوست داشته باشید و بوجود خود بها دهید. حتماً می توانید با كمی فكر كردن خودتان را بهتر بشناسید و  توانایی هایتان را به اوج برسانید. مدام به خودتان بگویید:« من هم با سعی و كوشش می توانم به هر چه می خواهم برسم.  دلیلی ندارد حسادت كنم.» تمام تلاشتان را در راه رسیدن به خواسته های معقول به كار ببرید. حسادت در افرادی بیشتر به وجود می آید كه مدام زندگی دیگران را به جای پرورش توانایی های خود، جستجو می كنند تا ببینند زندگی آن ها چه نتایجی داشته است. درصورتی که بتوانید خودتان را فردی توانا بدانید، بدست یافته های سایرین حسادت نمی كنید.

* مقایسه ممنوع:

خودتان را تحت هیچ شرایطی با سایرین مقایسه نكنید زیرا این كار منجر به حسادت شما میشود. همیشه باتوجه به استعداد و توانایی های خودتان شرایط را بسنجید و از بابت اینكه شبیه دیگری نیستید، غصه نخورید. به جای مقایسه به نیروی درونتان اعتماد كنید و به زندگی دیگران حسرت نخورید. نسبت به ارزش های واقعی خودتان آگاهی داشته باشید. جایگاه و شرایط اجتماعی تان را بپذیرید و به داشته هایتان در زندگی، افتخار كنید. با اینکار كم كم حسادت وجودتان خاموش می شود و دیگران به زندگی شما غبطه می خورند.

* برای درمان حسادت خودخواهی را کنار بگذارید:

سطح انتظارات فرد خودخواه بالاست و بیش تر مواقع برای خودش، همه کس و همه چیز را می خواهد؛  به همین علت افراد حسود در اکثر مواقع بسیار ازخودراضی هستند. برای درمان حسادت باید به این درک برسید که دیگران نیازها و مشکلات خود را دارند و تلاش کنید از اوقاتی که با شما سپری می کنند، لذت ببرید. در رمان درمان حسادت، برای اینکه به هدفتان برسید، لازم است که به دقت تمامی موارد را خوانده و به مرحله اجرا دربیاورید. زندگی خالی از حسد هم افراد دیگر و هم شما را خوشبخت می کند.

حسادت,پیامد وعوارض حسادت,درمان حسادت از فکرحسادت،تمنای سلب نعمت است از دیگری که به صلاح او باشد

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش