دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۱۱۰۰۰۰۵

۵ فوبیای جدید انسان‌ها

ترس و اضطراب,بررسی لیست فوبیاهای انسان,فوبیاهای جدید انسان‌ها
زندگی مدرن به فوبیاهای بشر تنوع داده، ترس از آزمودن غذاهای جدید، ترس از فجایع زیست محیطی، ترس از قضاوت شدن در شبکه های اجتماعی و ...

از آغاز تولد اشخاص، ترس با آنها زاده می شود چراکه همین ترس سبب گوش به زنگی مداوم آنها می شود تا خود را برای مبارزه با خطرات احتمالی آماده نگه دارند، به همین علت نوزاد بشر با یک ترس ذاتی از تاریکی، ارتفاع و حیوانات وحشی پا به این جهان می گذارد ولی زندگی مدرن، قرار گرفتن در معرض انواع اخبار و اطلاعات، به ترس های بشر تنوع داده و انسان مدرن با ترس هایی روبرو است که شاید برای نسل قدیم بي معنا باشد. در این مطلب به پنج نوع ترس جدید می پردازیم و آن ها را تک به تک بررسی می کنیم.

۱- نئوفوبیای غذایی ترس از امتحان کردن غذاهای جدید

ترس و اضطراب,بررسی لیست فوبیاهای انسان,فوبیاهای جدید انسان‌ها

این گونه ترس به هراس از امتحان کردن غذاهای جدید و نااشنا گفته می شود که شیوع روزافزونی در بین اشخاص بالاخص بچه ها دارد. اما باید اشاره کرد که شکل افراطی این مسئله در افرادی که مبتلا به وسواس یا اوتیسم هستند، بیشتر دیده می شود به طوریکه فرد علایق غذایی کاملاً محدودی دارد و هر گونه پافشاری بر خوردن غذای جدید سبب بروز قشقرق و خشم در او می شود.

در این موارد، ما روانشناس ها سفارش می کنیم امتحان غذاهای جدید در حجم بسیار کم و بصورت محدود شروع شود تا فرد( به ویژه کودک) کم کم بتواند با طعم های جدید کنار بیاید. در گام اول فقط غذای مد نظر را بو کند، سپس فقط بجود و بدون قورت دادن غذا را تف کند و در گام آخر مقدار بسیار اندکی را قورت دهد. پس از عادت کردن به این مراحل می توان از فرد انتظار داشت که حجم معقولی از آن غذا را بدون ناراحتی بخورد.

۲- ادیتیوولتا فوبیا ترس از قضاوت شدن در شبکه های اجتماعی

ترس و اضطراب,بررسی لیست فوبیاهای انسان,فوبیاهای جدید انسان‌ها

از دیدگاه روان شناختی، این هراس به معنی ترس از قضاوت شدن یا تحت نظارت های موشکافانه دیگران قرار گرفتن است. دنیای مدرن به اشخاص این امکان را می دهد که از طریق فضای مجازی به آسانی نظر خود را در مورد سایرین به زبان بیاورند و همین سبب می شود تا افراد احساس کنند مثل سابق حریم شخصی ندارند و مدام در حال ارزیابی توسط دیگران هستند.

در نتیجه ممکن است زندگی خود را بر پایه استانداردهای تعریف شده توسط دیگران بنا کنند و هر روز بیشتر از علایق شخصی خود فاصله بگیرند. استفاده اصولی از شبکه های اجتماعی و برخورد آگاهانه با اظهارنظرهای دیگران، یکی از راه های مدیریت این فوبیاست.

۳- اکواضطراب ترس از فجایع زیست محیطی

ترس و اضطراب,بررسی لیست فوبیاهای انسان,فوبیاهای جدید انسان‌ها

این ترس از پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی است که بیشتر در نسل جوان مشاهده شده و حتی به حملات پانیک( وحشتزدگي ) از فکر گرمایش کره زمین و پایان یافتن منابع طبیعی آن منجر می شود. در گذشته افراد با این حجم از اطلاعات زیست محیطی از اقصی نقاط دنیا روبرو نبوده اند و در نتیجه حتی به فکرشان خطور نمی کرده که احتمالا روزی منابع کره زمین رو به اتمام باشند اما این روزها افرادی که مضطرب هستند و حتی ترس از مرگ دارند، با شنیدن این قبیل اخبار به شدت بدحال می شوند. نشانه هایی که از علایم ابتلا به یک فوبیای جدید خبر می دهند.

۴- کربوفوبیا وحشت از استفاده کربوهیدرات ها

ترس و اضطراب,بررسی لیست فوبیاهای انسان,فوبیاهای جدید انسان‌ها

افزایش رژیم های غذایی مختلف و زودگذر و فشار اجتماعی زیاد در یافتن راهی برای تناسب اندام، موجب شده بعضی افراد تمامی کربوهیدرات ها را برای تناسب اندام مضر بدانند و برای خوردن هرگونه کربوهیدرات هراس داشته باشند. سیب زمینی، آجیل، موز، نان و ... منابع سرشاری از کربوهیدرات ها هستند. رژیم های سخت باعث ایجاد اختلال های تغذیه ای مثل بی اشتهایی روانی می شود و کار تا جایی پیش میرود که بر اثر دریافت نکردن مواد غذایی ضروری حیات فرد به خطر می افتد.

۵- نوموفوبیا ترس از جدایی از موبایل 

ترس و اضطراب,بررسی لیست فوبیاهای انسان,فوبیاهای جدید انسان‌ها

بسیاری از افراد در صورت بهمراه نداشتن تلفن شان به علت خراب شدن ، جا گذاشتن در خانه و ... دچار اضطراب و پریشانی بیش از حدی می شوند که استرس زيادي را به آنها تحمیل می کند. در صورتی که شما هم در چنين مواقعی با نگرانی زیاد به تماس ها و پیغام های از دست رفته خود فکر می کنید، ممکن است دچار نوموفوبیا باشید.

این نوع وحشت را میتوان از دو دیدگاه بررسی کرد. در درجه اول ممکن است استرس بدین دلیل باشد که فرد تصور می کند به زودی و در جایی احتیاج به کمک خواهد داشت و بدون گوشی نمی تواند از کسی کمک بخواهد و در نتیجه دچار مشکل می شود.

همین سبب می شود گوشی موبایل خود را پیوسته در کنار خود داشته باشدتا در مواقع ضروری و بیماری بتواند با اطرافیان خود به سرعت ارتباط برقرار کند! ترسی که همیشه و برای همه افراد منطقی نیست. در گام بعدی ممکن است ترس دور بودن از گوشی بدین دلیل باشد که فرد احساس می کند، بزودی خبر مهمی را از دست خواهد داد و از سیل اتفاقات و خبرهای دور خواهد ماند که این موضوع هم به تمایل ذاتی انسانها برای شنیدن اخبار و گوش به زنگی برای رویدادهای منفی و دفاع از خود بر می گردد و باید مدیریت شود.

zendegisalam.khorasannews.com
  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش